Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi meg oppskrift på DIN kålrabistappe!

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes min blir så tam i smaken, selv om jeg bruker både sjy og masse pepper. Hvilke ingredienser er i DIN kålrotstappe? Hvilke grønnsaker og hva annet? Med hvilket redskap moser du den? Jeg synes den blir for grov med vanlig stamper og for puréaktig med stavmikser...


#2

Ru sa for siden:

Kålrot, en dæsj med pinnekjøttfett/sjy, pepper, og moses forsiktig med stavmikser. Det skal ikke være helt grøt.


#3

Mikkeline sa for siden:

Litt potet og godt smør er viktig!


#4

Azi sa for siden:

Mel og margarin (Samme opplegg som som da man lager saus)
Sjy
Fløte
Kålrabi
Gulrot
Potet
Salt/pepper etter behov


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg koker kålrabien i biter sammen med et par poteter og en gulrot i biter. Når alt er mørt, heller jeg av vannet og moser det godt med "stapper". Så har jeg i en stor klatt smør, fløte, salt og nymalt pepper og moser enda litt mer. Jeg syns den blir veldig god. Er ikke så veldig glad i den typen som lages med hvit saus.


#6

Myrsnipa sa for siden:

Slik gjør jeg også.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg smakte en stappe på kafé her en dag som faktisk var veldig god. Den var nokså gul (gulrot i?), den smakte sterkt og litt søtt og godt.

Min stappe i dag inneholdt bare kålrot. Jeg er ikke vant til å bruke potet i, er det mest pga konsistens eller smak? Jeg tror den kokte for lite. Ei venninne fortalte meg nettopp at den bør koke ganske så lenge. Min kålrabi var knapt mør. Den hadde kokt i evigheter. Kanskje det var derfor den ble så rar med et sånt stamperedskap? Jeg hadde følgende ingredienser oppi: Kålrot, fløte, smør, pinnekjøttsjy, pepper, mer salt (faktisk, det ble ikke salt nok med bare kraften). Jeg stampet og stampet, men den ble blekgul og klumpete.


#8

Azi sa for siden:

Det er gulroten som gjør at den blir mer orange i fargen. Det er jo godt da med litt klumper. Om du har gulrot bland det oppi, mulig det blir bedre?


#9

Isolde sa for siden:

vet noen har julebrus oppi... sukkeretskalvist gi god smak.

selv bruker jeg potet,gulrot,kålerabi,salt,pepper,smør og fløte


#10

Hyacinth sa for siden:

Julebrus! :dåne: Hjelpes, det er jo verre enn Nigellas colaskinke.

Neste gang skal jeg ha i gulrot og koke alt ekstra lenge.

Takk for alle svar!


#11

Tøsa sa for siden:

Nå er ikke jeg noen kokkeberte, men kålrabistappen den synes jeg at jeg får til.

Koker kålrabien i skiver, helt til den er så mør, at kniven glir igjennom. Tømmer kraften av, skrur platen ned. Da setter jeg pannen med kårabien tilbake, slik at alt vann, damper ut.Når den er blitt tørr, tar jeg mye godt smør i. Så moser jeg den, med en god gammeldags moser. I julen bruker jeg fløte, ellers h-melk. Bare slumper, men heller ikke mye i om gangen. Nykvernet pepper må også i. Moser ikke kålrabistappen for mye, det må være litt hold i den.

Oi, jeg er ikke så god til og forklare meg, men sånn lager jeg den altså.

Litt kraft fra pinnekjøtt, kan en jo også ha i.


#12

Señora sa for siden:

Jeg lager hvit saus med mel, smør og h-melk, koker kålrabi og gulrot i biter til de er gode og møre. Mos på ekte gammeldags vis (stampe) Bland sammen. Ha litt sjy fra pinnekjøttet :nam: oppi. Salt/pepper etter smak og til slutt litt sukker for å runde av smaken.


#13

kisha sa for siden:

Nå har jeg fulgt denne tråden, foreløpig er det ingen oppskrift - bare en klype her og en klype der? Jeg venter fortsatt, ellers blir det posestappe som før.
Være så snill og bli litt mere detaljerte.


Ma ha inn med teske...:tilber:


#14

Tøsa sa for siden:

Glemte jo saltet!

Jeg har ikke noe mål på det jeg har i. Ser på konsistensen, med fløten og smaker til med pepperet og saltet.


#15

Canisa sa for siden:

Jeg koker 2 mellomstore kålroter og 2 gulrøtter møre, og moser dem med stavmikseren. Tilsetter en skvett fløte og krydrer med salt og pepper. Den blir knallgod! :kry:


#16

kisha sa for siden:

Takk canisa. Jeg har skrevet den oppskriften ut, men hvor mye en er skvett fløte? 1 dl, en ts, ? Jeg har forresten ikke stavmikser.


#17

Tøsa sa for siden:

En må ikke ha stavmikser, det har jeg ladri brukt. Har en slik gammeldag sak. Fungerer fint som bare det!


#18

Candy Darling sa for siden:

Til 4 kg kålrabi puttet vi 4 gulrøtter og 4 poteter, kokte i nærmere en halv time, moste til armen ble mør og smakte til med salt, pepper, sennep, kremfløte og muskatnøtt.

Det går MYE salt hvis man ikke bruker ribbefett, mye mer enn man (jeg) tror. Tror neste vi brukte 2-3 dl kremfløte, og noen ts muskatnøtt. Sennep - tja, et par-tre spiseskjeer?

Men merk at dette var en stooor oppskrift! Man MÅ smake for å bli en god kokk. Mitt nyttårsforsett, forøvrig. Lykke til!


#19

Ibidelma sa for siden:

Bruker 3 mellomstore kålrabier
Skjærer dem i biter (skreller først :fnise:) så koker jeg til de er passe ferdige. Moser 3 mellomstore poteter i og 2 gulrøtter, mellomstore de også :D
Salt må nesten smakes til selv mens du holder på.
Smør er også opp til hver enkelte. Her brukes 100g smør. 1 dl pinnekjøttkraft, 1 ss pepper.
Moses sammen, men la det være noe å tygge på :)

basis: kålrabi, potet, gulrot, salt, pepper, sky fra pinnekjøtt, smør


#20

malena sa for siden:

Jeg koker kålrabi i biter, passer på at de ikke koker for lenge, da kan kålrabien bli bitter.
Moser med smør og fløte.
Salt, pepper og sukker.


#21

Canisa sa for siden:

1 dl kanskje? Jeg måler ikke opp. Før jeg kjøpte stavmikseren brukte jeg vanlig "stamper".


#22

Eia sa for siden:

Husk bare at hvis du koker for lenge, forsvinner mye av smaken.

Selv bruker jeg så lite kokevann som mulig, kutter kålrot, litt gulrot og en potet (for konsistens) i ca. 2 x 2 cm terninger og koker møre - ca. 15 min.

Så moser jeg alt sammen med mye smør, en del ferskmalt muskatnøtt og godt med salt og nykvernet pepper; mindre salt dersom jeg har kraft eller sjy fra kjøtt eller fisk. Har jeg ikke noe av dette, bruker jeg litt av kokevannet.

Dersom du klarer å bruke godt med smør og krydderier og i tillegg smaker underveis, blir resultatet bra til slutt.


#23

Misty sa for siden:

Du gjør det på samme måte som meg, ikke rart den er god :dulte:


#24

turi sa for siden:

Hei

Jeg deler opp kålen i små biter og koker den godt.

Lager TYKK hvit saus av ca 5 dl melk, med godt med muskat.

deler opp kålrota med gaffel, så den ikke blir for finhakket og blander sammen med sausen, smaker etter med salt og pepper.

Bruker bare sausen så kålen blir "smurt".


#25

Filifjonka sa for siden:

Er ikke dette mer kålstuing? :)


#26

Frost sa for siden:

Denne ligner veldig på min oppskrift. Den er helt nydelig.


#27

Høst sa for siden:

Himmel, jeg er dårlig på matlaging! :nemlig:

Det første jeg tenkte når jeg så overskriften på tråden var "Jøss! Kan man lage slikt selv?":eek:

:lol:

Men det ser jo ikke så himla vanskelig ut da...Kanskje jeg får tyvlåne en oppskrift jeg og...? :)


#28

Ceridal sa for siden:

Slik lager jeg den også. Syns den blir best slik. :nikker:


#29

Nelly Nickers sa for siden:

1 svær kålrot
2 små gulrøtter
1 potet

kokes, og moses for hånd, med litt av kokevannet.

En klatt meierismør, salt, pepper og revet muskatnøtt.
Fløteslump.

Den blir god! :)


#30

Harriet Vane sa for siden:

Kålrot OG gulrot, smør, fløte, pepper, salt.


#31

tinkadott sa for siden:

jeg lager ved hjelp av Toro..... :sparke:


#32

Hyacinth sa for siden:

Du bruker ikke pinnekjøttkraft altså, når du skal ha kålrotstappe til pinnekjøtt?

Og hvor mye gulrot bruker du? Hva stamper du med?


#33

amo sa for siden:

En stykk amo-mann!


#34

turi sa for siden:

Nei, det er mer Kålrabistappe!!!:)


#35

Filifjonka sa for siden:

Har du ham i stappa da eller? :)


#36

amo sa for siden:

Tja, kanskje det hadde gått.:fnis: Han godtar ikke Toro sin, så da må han lage selv.


#37

Gulla sa for siden:

Jeg moser med gaffel, liker at den er litt grov i konsistensen. Og blander med tynn, hvit saus spedd med melk og kokekraft. Ellers temmelig likt som alle andre i forhold til ingrediensene. (salt, pepper, sjy, gulrot..)


#38

Tussa sa for siden:

Eg trur denne må vere det eg skal prøve i dag. Så dytte den opp for å finne dne igjen seinare. :rolleyes:

Mim, korfor bruke ikkje du potet? Er det en grunn liksom? :blånn:


#39

Tussa sa for siden:

:ropert: Mim!!


#40

Sitron sa for siden:

Jeg bruker:

kålrabi
1-2 poteter
margarin
salt
pepper
fløte

Kjempegod.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.