Mannen følger ketogent kosthold (noe jeg har fått med meg du gjør også gjør) så jeg skal virkelig prøve denne!
Koselig å kunne lage mat til hele familien innimellom også. :nikker:
Jeg lagde tacopai.
Fylte med kjøttdeig med tacokrydder som jeg blandet ut med en boks tomater. På toppen av dette la jeg en boks creme fraiche rørt sammen med litt majones og ost aller øverst. Det ble helt nydelig.
Også bønnestuing og masse grønnsaker ved siden av så ble det ikke så ille sunt heller.
Det hørtes veldig godt ut! Men må man ikke ha noe saus el. lignende? Blir det ikke tørt med bare kylling og bacon? (jeg er ikke en racer på slike matretter :p)
Langt de fleste paier er jo 'eggestand' med fyll i. Eller en slags omelett om man vil.
Godt med cottagecheese i eggestanden er det også.
Har ikke noen oppskrift. Man tager en 5-6 egg, pisker det godt, man kan ha i vann, melk, fløte, cottagecheese. Revet ost er også godt å ha i som en del av fyllet. Eller fetaost. I tillegg til kylling og bacon (som bør forstekes synes jeg) kan en ha oppi sopp, løk, brokkoli, paprika osv osv.
Uff, jeg satte den på 175 i ca 25 til forsteking jeg... Blir sikkert steinhard. Også syntes jeg paiformen min så så liten ut at jeg lagde eggestand med bare 3 egg, så spørs om det blir litt stusselig med steinhard bunn og bittelitt fyll oppi. Også jeg som skulle være kongehusmor i dag. :(
Den står forresten på 175 grader nå også. :skremt:
Fibra er mel hvor de har finmalt hele kornet - ikke bare det inni. Det står sammen med melet på rema hos meg ihvertfall. Du kan bruke hva som helst av mel også.
Jeg er ikke overvektig, men prøvde en periode å spise lavkarbo. Litt Lindberg-inspirert matlaging fordi det var spennende. Kjempegod mat med bra råvarer og jeg spiste som en hest - alltid stappmett. Enkelt var det også. Og bønner er kjempegodt! Problemet var at det ble kostbart, jeg var nok ikke så flink til å planlegge og endte for ofte opp med biff el.l. fra ferskvaredisken og dyre grønnsaker.
Men jeg gikk ned i vekt av det, til trodd for matmengden og matgleden. Derfor vil jeg implementere det i matlagingen igjen, bare denne gangen tenke litt mer med lommeboken. Ikke lest noe om hva som er lavkarbo, bare at brød, poteter - ting med stivelse, ikke er så bra. Men hva med mel?
Bare en liten obs, denne er jo ikke så veldig lavkarbo da, hvertfall ikke for de som satser på å være i ketose. Nå vet ikke jeg hva Fibra inneholder, men vanlig hvetemel har jo ca 64g karbo pr 100g mel. Så totalt karboinnhold i denne bunnen blir ca 70karber. Om man spiser bare en kvart pai så kommer man jo opp i 17,5 karber uten fyll. Om man da skal holde seg under 15-20 karber om dagen så funker den dessverre ikke. Leit for meg, for jeg elsker pai. Men jeg lager paifyll og koser meg da, så jeg lider ikke nevneverdig. ;)
Den så veldig god ut. Men jeg har bare såvidt smakt pizzabunn lagd av soyaprotein og syntes det ble så merkelig konsistens på den. Litt sånn tørr og rar. Grei nok på smak da. Men fyllet skal prøves! :nam:
Det finnes mange forskjellige pizzabunner der inne også, og alle skryter veldig av sine egne. Jeg må prøve flere, så langt har jeg bare prøvd min egen (av soyaprotein, masse ost, krydder osv), men jeg er spent på mange bunner der inne. Bla. er faktisk pizza uten bunn også godt. Eller å bruke lavkarbo-tortillas (3 net karber per stk) som bunn, eller feks. bruke en løvbiff eller stor flat hjemmelaget burger som bunn.
Ja men da må man jo lage bunn som bare skal kastes? Eller tenker du på vanlig hvetebunn nå? Det går jo an ja. Men det spørs hvilket fyll det er, mannen lager alltid sånne tynne pizzabunner med bare litt fyll. Skal jeg ha bare fyllet foretrekker jeg skikkelige harrygreier med masse kjøttdeig. :D
Jeg har laget lavkarbopaien med soyaprotein også - den fungerer aldeles strålende den.
Det er riktig at denne ikke funker så bra på ketose. Men man spiser neppe en kvart pai av denne - jeg spiser mye og jeg spiser ikke på langt nær en kvart en.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.