Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunn og god paibunn

#1

Slettet bruker sa for siden:

1,5 boks cottage cheese
100 gram fibra eller mel av annet slag.

Mos cc med stavmikser. (Eller la være - funker antagelig fint det også)
Kna inn melet

Kle paiformen med deigen og forstek bunnen

Ha i deilig fyll etter eget ønske og spise pai med god samvittighet.


#2

lavendely sa for siden:

Super oppskrift, må prøves! :)


#3

Gwen sa for siden:

Helt supert! :riktig:

Mannen følger ketogent kosthold (noe jeg har fått med meg du gjør også gjør) så jeg skal virkelig prøve denne!
Koselig å kunne lage mat til hele familien innimellom også. :nikker:


#4

Ema sa for siden:

Hva slags godt fyll kan man fylle paien med, forslag?


#5

eka sa for siden:

Denne må prøves, ja. :)


#6

Siri sa for siden:

Spennende og enkel oppskrift! Skal testes.


#7

Obelix sa for siden:

Det var en enkel oppskrift ja.

Av fyll kan jeg anbefale marinert kyllling og bacon :nam:


#8

Slettet bruker sa for siden:

Jeg lagde tacopai.
Fylte med kjøttdeig med tacokrydder som jeg blandet ut med en boks tomater. På toppen av dette la jeg en boks creme fraiche rørt sammen med litt majones og ost aller øverst. Det ble helt nydelig.

Også bønnestuing og masse grønnsaker ved siden av så ble det ikke så ille sunt heller.


#9

malou sa for siden:

Spennende - sirlig skrevet inn i oppskriftsboka allerede!


#10

Ema sa for siden:

Det hørtes veldig godt ut! Men må man ikke ha noe saus el. lignende? Blir det ikke tørt med bare kylling og bacon? (jeg er ikke en racer på slike matretter :p)


#11

Minamor sa for siden:

Dette hørtes godt ut. Skal prøve bunnen til min berømte kyllingpai. Det blir sikkert kjempegodt. :)


#12

lavendely sa for siden:

Lyst til å del oppskriften på din berømte kyllingpai? ;)


#13

mkj sa for siden:

Langt de fleste paier er jo 'eggestand' med fyll i. Eller en slags omelett om man vil.

Godt med cottagecheese i eggestanden er det også.

Har ikke noen oppskrift. Man tager en 5-6 egg, pisker det godt, man kan ha i vann, melk, fløte, cottagecheese. Revet ost er også godt å ha i som en del av fyllet. Eller fetaost. I tillegg til kylling og bacon (som bør forstekes synes jeg) kan en ha oppi sopp, løk, brokkoli, paprika osv osv.


#14

Siri sa for siden:

Hjelp! Jeg prøver å lage denne nå, men ser ut til at jeg sliter litt. Hvor lenge og på hvor mange grader skal bunnen forstekes?


#15

Slettet bruker sa for siden:

Jeg slang den inn på sånn "en stund" jeg.
Kan det ha vært ti minutters tid på typisk 225 omtrent da? Femten minutter kanskje? :gruble:


#16

Siri sa for siden:

Uff, jeg satte den på 175 i ca 25 til forsteking jeg... Blir sikkert steinhard. Også syntes jeg paiformen min så så liten ut at jeg lagde eggestand med bare 3 egg, så spørs om det blir litt stusselig med steinhard bunn og bittelitt fyll oppi. Også jeg som skulle være kongehusmor i dag. :(

Den står forresten på 175 grader nå også. :skremt:


#17

Slettet bruker sa for siden:

Det er sikkert ikke feil det heller. Bare å prøve det. :)


#18

noen sa for siden:

Dette var noe for meg! Takk for tips!


#19

Siri sa for siden:

Den ble kjempegod, tross alt. Takk for hjelpa! :)


#20

Obelix sa for siden:

Jo, du lager eggestand og har kylling, bacon og grønnsaker etter eget ønske oppi. Purre og champinjong er godt.


#21

Fibi sa for siden:

Jeg har en forkjærlighet for bacon og brokkoli. En brokkoli i små buketter/biter, og en pakke hakket, sprøstekt bacon. Og eggestand med revet ost.


#22

United sa for siden:

Denne skal jeg prøve neste gang. Med tacofyll, da spiser mini også :nikker:

Lagde pai i går, da hadde jeg egg, ost, fløte, bacon, tørkede tomater i olje og løk som fyll. Pleier ikke bruke fløte, men hadde en rest.

Hva er fibra? Står det sammen med melet?


#23

Slettet bruker sa for siden:

Fibra er mel hvor de har finmalt hele kornet - ikke bare det inni. Det står sammen med melet på rema hos meg ihvertfall. Du kan bruke hva som helst av mel også.


#24

United sa for siden:

Jeg er ikke overvektig, men prøvde en periode å spise lavkarbo. Litt Lindberg-inspirert matlaging fordi det var spennende. Kjempegod mat med bra råvarer og jeg spiste som en hest - alltid stappmett. Enkelt var det også. Og bønner er kjempegodt! Problemet var at det ble kostbart, jeg var nok ikke så flink til å planlegge og endte for ofte opp med biff el.l. fra ferskvaredisken og dyre grønnsaker.

Men jeg gikk ned i vekt av det, til trodd for matmengden og matgleden. Derfor vil jeg implementere det i matlagingen igjen, bare denne gangen tenke litt mer med lommeboken. Ikke lest noe om hva som er lavkarbo, bare at brød, poteter - ting med stivelse, ikke er så bra. Men hva med mel?


#25

Mirasol sa for siden:

Bare en liten obs, denne er jo ikke så veldig lavkarbo da, hvertfall ikke for de som satser på å være i ketose. Nå vet ikke jeg hva Fibra inneholder, men vanlig hvetemel har jo ca 64g karbo pr 100g mel. Så totalt karboinnhold i denne bunnen blir ca 70karber. Om man spiser bare en kvart pai så kommer man jo opp i 17,5 karber uten fyll. Om man da skal holde seg under 15-20 karber om dagen så funker den dessverre ikke. Leit for meg, for jeg elsker pai. Men jeg lager paifyll og koser meg da, så jeg lider ikke nevneverdig. ;)


#26

Dixie Diner sa for siden:

Maimor, har du sett denne? Jeg har ikke prøvd den, men ut fra kommentarene ser det ut til at den funker.

Lavkarbo tacopai


#27

Mirasol sa for siden:

Den så veldig god ut. Men jeg har bare såvidt smakt pizzabunn lagd av soyaprotein og syntes det ble så merkelig konsistens på den. Litt sånn tørr og rar. Grei nok på smak da. Men fyllet skal prøves! :nam:


#28

Dixie Diner sa for siden:

Det finnes mange forskjellige pizzabunner der inne også, og alle skryter veldig av sine egne. Jeg må prøve flere, så langt har jeg bare prøvd min egen (av soyaprotein, masse ost, krydder osv), men jeg er spent på mange bunner der inne. Bla. er faktisk pizza uten bunn også godt. Eller å bruke lavkarbo-tortillas (3 net karber per stk) som bunn, eller feks. bruke en løvbiff eller stor flat hjemmelaget burger som bunn.


#29

Mirasol sa for siden:

Eller bare å skrape fyllet av bunnen slik jeg pleier å gjøre. Det enkle er ofte det beste. :)


#30

Dixie Diner sa for siden:

Ja men da må man jo lage bunn som bare skal kastes? Eller tenker du på vanlig hvetebunn nå? Det går jo an ja. Men det spørs hvilket fyll det er, mannen lager alltid sånne tynne pizzabunner med bare litt fyll. Skal jeg ha bare fyllet foretrekker jeg skikkelige harrygreier med masse kjøttdeig. :D


#31

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har laget lavkarbopaien med soyaprotein også - den fungerer aldeles strålende den.

Det er riktig at denne ikke funker så bra på ketose. Men man spiser neppe en kvart pai av denne - jeg spiser mye og jeg spiser ikke på langt nær en kvart en.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.