Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

17. mai

#1

Nin sa for siden:

Er det bare jeg som ikke er i rute til nasjonaldagen, eller finnes det flere der ute?
Skjønner ikke hvordan jeg har fått det til. Jeg har alltid ting klart lang tid i forveien, uansett hva det gjelder.
Nå har jeg ikke engang fått målt bunaden jeg må sy inn, og bunadsølvet ligger fortsatt upusset, skjorta ustrøket, det er ikke engang funnet frem.

Det blir en lang dag i morgen. :sukk:


#2

Bluen sa for siden:

Skjorta ustrøket? Unnskyld, jeg må nesten fnise litt. Her tror jeg aldri noensinne skjorta har vært ferdig strøket mer enn fem minutter før jeg har tatt den på. :sparke: Jeg er helt ekstrem på å somle og utsette ting, og det er ikke bra. Vi skal ha et lite lunsjselskap her, og jeg kjenner panikken komme snikende, jeg også.


#3

Mississippi sa for siden:

Neida! Du er ikke den eneste!
Jeg skal jobbe nattevakter hele helgen, og er slettes ikke i rute i det hele tatt.
Må bake en kake og ordne tøy til barn (og mann!!!) :knegg:
Innimellom bør jeg sove litt ...

Men trøsten er at det blir 17.mai uansett hva som er klart eller ikke.
Lykke til :flagg:


#4

rine sa for siden:

:dulte:

Jeg går med våt bunadskjorte den første halvtimen hver 17.mai. :o


#5

Mississippi sa for siden:

:fnis:


#6

007 sa for siden:

Jeg skal bake en kake og stryke 3 skjorter og tre forkler og sy inn et belte og har ikke begynt ennå. Om det er noe trøst.


#7

kris sa for siden:

går ut og vasker skjorte, forkle og skaut


#8

pippimamma sa for siden:

  1. mai er alltid en travel dag her, det har blitt tradisjon.

Du syr inn bunaden selv? Ellers er du vel rent for sent ute?


#9

Bluen sa for siden:

Jeg har gjort noe i kveld, da. :stolt: Hele familien var på Plantasjen, selvfølgelig etter Livs normale leggetid fordi mannen kom seint hjem fra jobb. Herr og fru Blu hadde en dels høylytt, dels innbitt krangel over et erteblomstativ og en diger potteplante som mannen hadde plukket ut - den var både stygg og dyr, noe han fikk høre. :flau: Vi fikk kjøpt blomster, da, og servietter til 17. mai. Og sannelig kjøpte jeg ikke røde lys på storkiosken kl. 22.50 i kveld, da jeg var innom for å handle egg til helgefrokosten. :deer:


#10

Stompa sa for siden:

Jeg har ikke gjort noe jeg, bortsett fra å få tak i sko til Herremannen. Hva jeg skal ha på meg aner jeg ikke. :knegg:


#11

ming sa for siden:

I rute og i rute... Det er da en dag i morgen, er det ikke?

Jeg har prøvd festdraktene på ungene sånn at jeg vet at de fortsatt passer, og mannen har kjøpt nye sko til guttungen.

Morgendagen er en utmerket dag å stryke skjorter på, lage potetsalaten jeg skal bidra med i grillselskapet, finne ut hva jeg skal ha på meg og kanskje bake en kake. Rett nok er jeg litt stressa for tida, men 17.mai-forberedelsene stresser meg minimalt.


#12

Nin sa for siden:

Godt å høre at det ikke bare er meg. Jeg kjenner jeg blir lettere stresset ved å skulle organisere tre unger, gubbe og meg selv dagen før. Jeg tror jeg må sette både gubbe og unger til å pusse sølv i morgen mens jeg syr.
Og bake skulle jeg visst også, jeg har jo invitert kaffegjester og glemt det.

Jeg har blitt et surrehue. :nemlig:


#13

Katta sa for siden:

Er det så mye som skal ordnes da? Noe sier meg at det er en hel haug jeg burde gjort som jeg ikke har skjønt jeg burde engang. Men bunadsskjorter strykes tradisjonen tro i siste liten.


#14

Nin sa for siden:

Her strykes aldri skjorter i siste liten.


#15

Smash sa for siden:

Jeg vet at bunadene til ungene passer, ellers er ingenting gjort.

Jeg må stryke bunadsskjortene, fikse huset, bake kake til FAU, besøke morfar på sykehuset og dessuten må jeg en tur på hagesenteret for å kjøpe litt blomster. I tillegg skal vi på grilling med masse venner klokka 16, og det har en tendens til å vare utover kvelden.

Tror jeg går og baker kake jeg. :nemlig:


#16

Fibi sa for siden:

Jeg har 10 000 ting å gjøre i dag, men gjør jeg dem? Neida, jeg sitter jo her. :snill:


#17

Macky sa for siden:

Vi skal ha 17 mai her hjemme, skjorter må strykes, duken likeså, sølv må pusses, 2 kaker skal bakes, nå skal jeg gå å handle....er ikke i rute nei!!


#18

Lykken sa for siden:

Jada, idag må jeg stryke bunadsskjorten til minstemor, penskjorta til storebror, jeg må få sydd på bunaden min, så den har ikke blitt brukt på noen år, skal få fixet det i år en eller annen gang. :o Det betyr at jeg må tenke ut noe å ha på meg, det har jeg ikke begynt på. Så må vi rydde, støvsuge og vaske huset litt, vi får megler på besøk på mandag etter jobb. Men hvis skal ikke ha folk her på 17 mai, vi skal bort, så det gjør det lettere. Gidder ikke kjøpe servietter eller noe pynt, trenger ikke kjøpe inn mat og ordne sånt. Det årnær sæ. Ikveld er det jo Alexander på tv, så da får jeg ikke gjort såå mye.


#19

Filifjonka sa for siden:

Heldigvis ingen bunader å styre med, men jeg skal stryke hvit skjorte til minstemann. Beregnet tid: 5 minutter. Har bakt brownies og pikekyss til i morgen, og skal bake muffins i kveld. Skal ha ganske mange folk her i morgen, men bare nær familie, så jeg stresser ikke.


#20

Chanett sa for siden:

Jeg har strøket 11 flagg, fem skjorter og to forklær. Nå¨gjenstår sying av noen trykk-knapper og å feste strømpebånd. Så skal mannen vaske huset og jeg skal lage dessert og gjøre klart til lunsj i morgen. Så er vi faktisk klare. Historisk tidlig ferdige til å være oss.


#21

Left sa for siden:

Nei. Du har bare blitt litt mer avslappet. Det er SUNT.
Jeg er i rute i skrivende stund. Har festet noen knapper som var løse på 2 stk festdrakter, strøket skjorter, pusset sko og sølv, og pakket alt vi skal ha med oss til mormor. Så nå skal vi snart dra :)
Ha en fin dag i morgen alle sammen :)


#22

Fibi sa for siden:

Jeg har klart å ta badet og gangen, og ryddet litt i stua. Mye gjenstår, men jeg er i hvertfall i gang. :tøff: Satser på å få unnagjort rydding og vasking før ungene legger seg, og så skal jeg gjøre klart litt mat og lage juksemarsipankake (ferdig bunn og vaniljekrem), samt pynte kaka og sy knapper mens jeg ser MGP i kveld.


#23

rajraj sa for siden:

Jeg tror jeg mangler det genet som skal fortelle meg at kanskje ting bør være litt mer på stell enn til vanlig på høytidsdager. :cool2: Ellers er jeg bare lykkelig velsignet med en manglende evne til å bry meg om møkkete gulv.

Er det forresten vanlig at bunadsskjorta blir krøllete av seg selv i skapet? Min henger i posen sammen med bunaden jeg arvet i fjor, og jeg har ikke sett på den siden jeg hang den fra meg på kvelden 17. mai. Da var den like pen. :n00b:


#24

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tar det med ro jeg. Har masse å gjøre, og etterhvert så krysser jeg tingene av lista ettersom jeg ser at jeg ikke rekker å gjøre dem. :fnis:

Det blir 17. mai. Det hender det bare er skjortefrontene som er strøket, men jammen går det fint det og. :sjuske:

Jeg har ihvertfall laget vaffelrøre nok. :stolt:

Også har jeg raket den delen av plenen som synes fra toget. Når kanttrimmerern er ferdig ladet skal jeg klippe resten av kantene også skal jeg slappe av litt.


#25

trøtt sa for siden:

I rute? Til 17.mai? Er det noe man skal gjøre før selve dagen altså?

Vi skal ha bursdagsselskap her om en time og jeg reiser rett på jobb når det er ferdig. Det er jo en dag i morgen og.

Kanskje jeg skal finne frem skjortene så kan gubben stryke de i kveld istede for at han stryker de i morgen. God ide.


#26

Lykken sa for siden:

Nå har vi støvsugd begge etasjer, ryddet, skal vaske gulv NÅ, har to barneflagg, stryking gjenstår og finne ut mitt eget antrekk. Kjøper noen servietter til å ha på bordet så det er litt pyntet ikveld, vi er jo knapt hjemme imorgen. Kom hjem fra bursdagsavlevering og kom på litt sent at våre eldre naboer sikkert irriterer seg over hengeren med søppelposer foran garasjen, vi får prøve å sette den inni, at vi ikke har plantet i krukker utenfor og luket vekk all ugresset i grusen på parkeringsplassen. :nemlig: Ser alle har holdt på ute i flere dager. :plystre:


#27

Fibi sa for siden:

:ignorerer glatt det faktum at man skal stryke barneflaggene:

Kjøkkenet er halvferdig, og stua har jeg også såvidt begynt på. Når det er ferdig, så er det bare kutting og kake igjen, og det skal jeg jo kose meg med under MGP.


#28

Teofelia sa for siden:

Er det så mye å gjøre til 17. mai da? :undrer: Vi er jo ute absolutt hele dagen, så noe ekstra husarbeid er jo lite vits i. Bunadsskjorte er vasket, og alle har pene klær som passer – og vi har god frokost i kjøleskapet. Ja, også var det visst noe med noen flagg.


#29

Chanett sa for siden:

Det tar jo ikke all verdens tid når man har strykejernet fremme. Jeg tok tida i år. 3 minutter på 11 flagg. Til sammenlikning tok det 9 minutter å sktryke barbnebunadskjorte. Kun armene ble stivet.

Vi har ikke så mye å gjøre før 17. mai, egentlig. Vi har gjester hvert år, så vi utsetter helgevasken til den 16. mai. Ellers er det å dekke bord, stryke bunadsskjorter og sfinne ut/lage det vi skal spise. I år har vi så god tid at minsta og jeg skal hobbyere noen 17. maiblomster til å pynte med.


#30

Hyacinth sa for siden:

Signerer. Jeg gjør minimalt til 17. mai. Man skulle tro det var jul, nesten, for enkelte.

Moren min stryker skjorta, og det er jeg selvsagt takknemlig for, men det er fordi bunaden min henger hos henne. Jeg har ikke plass. Mannen stryker sin egen skjorte og ungenes klær passer sånn noenlunde, tror jeg. Jeg har ikke sjekket om MIN bunad passer. Hvis ikke, tar jeg på noe annet.

Ellers har vi klart flagg til hagen og småflagg sånn ellers. Mer gjør vi ikke ut av nasjonaldagen.


#31

Fibi sa for siden:

Ferdig med rydding og støvsuging. :tøff:


#32

Hyacinth sa for siden:

Rydde og støvsuge gjør vi uansett. Er det noen som gjør mer av det fordi det er 17. mai? :undrer: Samme gjelder klenklipp og bilvask og sånt som jeg registrerer at enkelte holder på med i dag.


#33

Fibi sa for siden:

Jeg får besøk av mamma i morgen, og hun har støv på hjernen, i tillegg til at hun er meget kritisk til hvordan folk har det hjemme. Jeg tar ingen sjanser. :knegg: Dessuten så det ut som et bomba horehus her tidligere i dag, pga syk baby som har hengt fast i fanget i tre dager nå, og en mann som har vært på jobb. :unnskyldninger:


#34

Chanett sa for siden:

Vi vasker og rydder hver helg og plenen klippes en gang i uka. Bilen aner jeg ikke om er vasket.


#35

Blåbær sa for siden:

Her bruker vi dagen til å leite etter nøkkelen til vaskekjelleren. Lillebror har nemlig greit å få fatt i den. Litt krise her ... :knegg:
Jeg er av den rolige (eller late?) typen. Det som skjer det skjer. :chill:
Nå skal ikke vi ha besøk i morgen da. Skal bare ha med litt mat til svigers.
Hagen har vi ikke begynnt på i år.


#36

Teofelia sa for siden:

Jeg har for øvrig vasket verandaen i dag, men det er fordi det trengtes og gjøres og fordi jeg hadde tid og det er godt vær i dag. Ikke fordi jeg syntes jeg burde vise naboene at vi også styrer til 17. mai. :knegg:


#37

Chanett sa for siden:

Kanskje andre synes at plenen trenger å klippes eller at bilen er så skitten at man ikke bør gå nær den i andre klær en kjeledress? Jeg tror de fleste gjør ting fordi det er et behov og ikke for å vise naboen.


#38

Frøy sa for siden:

Jeg har 3 skjorter å styrke i dag jeg, sambo trenger vist 2 skjorter i morgen, har noe med at dagen begynner 0700 og slutter ikke før 2100 og da vil han vist ha muligheten til å skifte skjorte. Men jeg hater virkelig stryking


#39

Camomilla sa for siden:

Jeg har vært mere i rute før enn i år ja.
Skjorta er ennå ikke strøket. Pleier å stryke å gjøre alt klart 15 mai.
Litt kokko, men det har mamma lært meg.
Jaja, sølvet er pusset da :ja:


#40

Mikkeline sa for siden:

Om du virkelig hater stryking, så hadde jeg lett overlatt det til sambo... Så lar du han ta din i samme slengen ;)


#41

Frøy sa for siden:

Hahahaha for det hadde jo skjedd. Er ikke min som skal strykes det er en til guttungen.

Nei han som har vært i Garden og alt nekter å stryke skjortene sine selv gitt


#42

Anne C sa for siden:

Jeg skal stryke skjorter nå i kveld, ellers er det fint lite jeg gidder å fikse her hjemme. Vi skal være hos brodern etter toget.


#43

Chanett sa for siden:

Da hadde min mann gått i ustrøkne skjorter. Det gjør han forøvrig alltid.


#44

Slettet bruker sa for siden:

Jeg prøvde festdraktene på ungene klokka ett i dag, og måtte konkludere med at TurboTrollets drakt definitivt hadde blitt for liten. Siste-øyeblikks-panikkshopping på Obs resulterte i en helt lik drakt som den han hadde vokst fra, men en størrelse større, og fordi det var fjorårsmodellen fikk jeg den til ganske nedsatt pris. :riktig:

Hva jeg skal ha på meg, har jeg ingen idé om. Jeg har knapt et klesplagg som passer.


#45

Nin sa for siden:

Jeg har sydd bunad, vasket hagemøbler, strøket en million flagg, 3 skjorter og en kjole. Pusset 5 par sko, bakt bløtkake og laget gele. Jeg har plantet i en haug av potter utenfor døra. 17. mai ballonger er ferdig blåst opp og skal henges ut i morgen tidlig sammen med flaggene. Løv skal jeg straks ut og plukke. Og det må gjøres klart til kaffe og kakebesøk her i morgen etter barnetoget.
Ungene er nå satt igang med å pusse bunadsølv.
Ja, det er mye og gjøre til 17.mai. I alle fall her i huset.


#46

ming sa for siden:

Jeg har vært hos frisøren og rettet opp skeiv klipp fra i går. Samtidig fikk jeg kjøpt meg ok kjole til i morgen og nye flagg - de gamle var ikke bare krøllete, men også skitne. Jeg har laget to potetsalater og bakt en kake, og plantet ut noen blomster jeg kjøpte i forgårs, bunadsskjortene til ungene er nå i tørketrommelen på strykeprogram, og ellers er vel alt under kontroll.


#47

Teofelia sa for siden:

Da hadde han gått i ustrøkne skjorter, hadde det vært min mann og jeg ikke kunne fordra å stryke!

Jeg hadde faktisk ikke kommet på ideen om at det var min jobb en gang – og ikke han heller, kan jeg vel i rettferdighetens navn legge til.


#48

Heiko sa for siden:

Jeg kan virkelig ikke fordra å stryke. Jeg kjøper meg klær som ikke må strykes. Når Juste velger seg skjorter er det selvsagt han oppgave å sørge for at de ser ok ut. Jentens bunadskjorter kan jeg strekke meg til å stryke 1-2 ganger i året. :kry:


#49

Chanett sa for siden:

Jeg er glad Frøy skrev om dette. Det gav meg en fin anledning til å snakke om arbeidsfordeling, kjønnsroller og stryking med 12-åringen. :D


#50

Frøy sa for siden:

Ustrøkne nei er du gal det kan han ikke.

Ja det er min egen dumsnillhet som gjør at jeg stryker dem for han da, men det er lettere å bare gjøre det uten kamp.


#51

Chanett sa for siden:

Hvem synes at han ikke kan gå i ustrøkne?


#52

Claire sa for siden:

I hvilken kulør? :D


#53

Obelix sa for siden:

Straks i rute og det er tidlig til meg å være. Jeg pleier å panikkstryke sent på kvelden, men nå skal bare ungene dusje og jeg skal stryke et par duker.
Så er det hvitvin og MGP.

Mannen derimot har ikke funnet fram dressen eller skjorte. Og ja, han må pent stryke selv.


#54

Bluen sa for siden:

Vin, ja, det var kanskje en idé. :hmm:


#55

Frøy sa for siden:

Han selv for det meste, men også jeg en slik dag som 17.mai :nikker:


#56

tiddelibom sa for siden:

For kanskje siste gang ser vi frem til en rolig 17. mai. Førsteklassingen og barnehagegutten gikk i tog fredag, vil holder oss langt unna sentrum, skal spise lunch hos svigers og middag hos søsteren min. Vi ser frem til en rolig morgen, bunadskjortene er strøket, og vi er i rute.
I skrivende stund pines jeg med mgp.


#57

Señora sa for siden:

Klokka er nå 2201 og jeg har ikke strøket skjorter enda.

Jaja.


#58

Elisabet sa for siden:

Jeg har ikke prøvd klærne på ungene, men lillebror kan umulig ha vokst så mye siden jul at han ikke får på dressen sin fra da. Jentene skal ha kjole de brukte ca. 1 år siden, men da var de litt store, og jeg målte sånn halvveis mot noe klær de hadde som passet nå, så fant ut det gikk. Buaden min har jeg ikke funnet frem engang ennå. Men moren min har kommet med nystrøket forkle og skjorte (hennes valg). Så noe er klart. :D Mannen kommer sikkert til å stå å stryke skjorta si etter at ungene er plassert i bilen. :knegg:


#59

Røverdatter sa for siden:

I år er magen for stor til bunaden, men uansett så har mamma adoptert bunadskjorta mi og gir den god pleie med renseriopphold annethvert år. Snille mamma. :hjerter: Jeg er ganske bra i rute, men utsetter strykingen av en monsterdamaskduk og dekking av border i skrivende stund. Nå må jeg snart lette på rompa og få det gjort.


#60

Elisabet sa for siden:

Oreokake og marengsbunn er straks klart i alle fall, så kake blir det i morgen. :D


#61

Maiden sa for siden:

Dette gjør jeg i morgen tidlig, storesøster står opp klokken seks, vi har goood tid til barnetoget begynner.


#62

Nin sa for siden:

Ferdig. :tøff:


#63

Che sa for siden:

Gutta sine festdrakter er nå nyvaskede. heldigvis skal vi ikke være hjemme i morgen - Jeg har brukt dagen idag på barneselskap.


#64

Señora sa for siden:

Kl 2308 ferdig! :tøff:


#65

007 sa for siden:

Jeg er en sjikkli god kone, for jeg stryker mannens skjorter. :stolt:

Ska vi se: 01.05 og kaka er snart ferdigstekt. Den (mandelbunnen) skal bli litt avkjølt før jeg klasker krem/vaniljekrem opp-på og gele ibladet skogsbær på toppen. Setrifugen går = bunadskjorten til poden er snart klar til å henges opp, den strykes i morgen. Flaggene er strøket, det samme er bunadsgreiene til meg og lillesøster. Jeg dropper husvask og pynting i år; jeg har invitert oss til sviges på middag/kvelds.


#66

Miromurr sa for siden:

Jeg har en sjikkli bra mann, for han stryker min skjorte i morgen tidlig. Håper jeg.

Her er ingenting i rute, og nå som babyen endelig har sovnet i fanget mitt etter å ha hylt i hele kveld tør jeg ikke røre meg fra her jeg sitter. Heldigvis skal vi bort på frokost, og ikke ha besøk her, og toåringen får pent gå i lysegrønne eccosko til bunaden i morgen. Eller støvler. Jaja.


#67

tiddelibom sa for siden:

Vi hadde ingen avtaler før vi skulle til svigers på lunch klokka 12. Men jammen kom vi ikke for sent, gitt...


#68

Margrethe sa for siden:

Så fint at det er andre enn meg som IKKE stresser


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.