Guttemammis sa for siden:
Leter etter Pavlova oppskrift, ser alle oppskriftene inneholder maizena og hvitvinseddik....
Jeg har eddik, egg, sukker og melis, men ikke maizena:mad:
[font=Comic Sans MS][/font]
Noen som har noe forslag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Guttemammis sa for siden:
Leter etter Pavlova oppskrift, ser alle oppskriftene inneholder maizena og hvitvinseddik....
Jeg har eddik, egg, sukker og melis, men ikke maizena:mad:
[font=Comic Sans MS][/font]
Noen som har noe forslag?
Kaktus sa for siden:
Se her: www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=410172&postcount=7
Det er sjokoladepavlova da, men det går sikkert greit å kutte ut kakaoen.
Turban Smukk sa for siden:
Nigella's sjokoladepavlova er uten maizena. det burde vel kunne funke selv om man dropper sjokoladen også?
Kahlan sa for siden:
Jeg har laget pavlova mange ganger uten maizena, fungerer helt fint.
(og min skal straks settes i ovnen)
Gri sa for siden:
Viss du har potetmjøl...
Fann denne:
Pavlova - frisk og god sommerkake!
Marengsbunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl melis
2 ts potetmel
1 ts vaniljesukker
Piske eggehvitene stive, tilsett sukkeret og pisk godt.
Tilsett melis, potetmel og vaniljesukker og pisk litt til.
Margengsmassen skal være stiv.
Stryk ut marengsmassen på et bakepapir og stek på 140 grader, ca en time på nederste rille.
Når kaken er kald , pyntes den med vispet krem og sesongens frukt
og bær.
og denne:
Gör så här:
4 eggehviter
1 krm salt
2 1/2 dl sukker
1 tsk potetmel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk edikk 5%
ca 20 cm 125 grader 2-2 1/2 timmar
Piska eggehviterna till hårt skumm, det är viktigt att det inte följer med någon ägggula. Du skall kunna hålla bunken du piskat hvitorna i upp och ner och när du är säker på att vitorna är så fasta att de inte rinner ut är den perfekt att tillsätta de andra ingredienserna. Där efter lagar du en fin rund ca 2 cm hög kaka av det på ett bakplåtspapper och in i ugnen. Ugnen får inte öppnas under stekning.
Låt den vila sen är det bara att piska kremen och bruk den frukt som är din favorit.
Tangerine sa for siden:
Jeg har laget ute maizena, står i ovnen nå og ser flott ut. :D
Hva er misjonen til maizenaen i pavlova anyways?
Guttemammis sa for siden:
Er det vanlig at den får et ganske hardt skall?
Den blir kanskje litt mykere når den får stått litt og får krem på seg i morgen?
Camomilla sa for siden:
Den får hardt skall ja.
Den holder seg stiv og fin til i morra, jeg tar litt alufolie over.
Tangerine sa for siden:
Kan den stå i ovnen (avslått) til i morgen, tro?
Elisabet sa for siden:
Det ville jeg ikke gjort. Jeg har satt min på en rist på benken, så legger jeg bare et kjøkkenhånkle over så fort den er helt kald.
eka sa for siden:
Det pleier jeg å gjøre. Går helt fint!
Tangerine sa for siden:
Hvorfor har bunnen min øket i diameter, og minket i høyde? :mad:
Kahlan sa for siden:
Jeg har ikke noe fat å servere den på, den ble for stor. Kan jeg servere den på stekebrettet pakket inn i aluminiumsfolie?
Tangerine sa for siden:
Ble din også tynn og flat? :leter etter enormt serveringsfat:
Kahlan sa for siden:
Her dekker jeg til langpanna, perfekt serveringsfat og passe stort...
Mrs. Longbottom sa for siden:
Eddik og maizena gjør det om fra bare marengs til pavlova, dvs at den blir sprø utenpå og seig inni, ikke bare sprø tvers igjennom, som marengs er.
Om du ikke pisker den stiv nok, eller lar den stå for lenge før du steker, eller har i for lite sukker, blir den diger og flat. Pavlova krever mye sukker for å holde formen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.