Bluen sa for siden:
Hvordan dynker man bunnen, og med hva? Hvor mye? Hvor mye sukker skal i kremen? Tips?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Bluen sa for siden:
Hvordan dynker man bunnen, og med hva? Hvor mye? Hvor mye sukker skal i kremen? Tips?
Camomilla sa for siden:
Skal du pynte den i kveld hadde jeg ikke dynket den.
I kremen har du en dæsj og en dæsj vaniljesukker.
Jeg har aldri dynket en bløtkake før, men mamma brukte juice.
Hjertensfryd sa for siden:
Til dynking av bunnen kan ein igrunn bruka det meste. Appelsinjuice eller noko alkohol funker heilt fint. Skvett litt over bunnen og den er ferdig dynka.
Mengde sukker i kremen kjem heilt ann på korleis du liker den. Mamma hadde alltid 1 ss sukker pr dl fløte.
Benzo sa for siden:
Du kan dynke med melk, juice, saft eller hva du måtte like. Jeg tar en teskje og splæsjer litt rundt. Hvor mye sukker, kommer an på hvor søt du liker kremen. Til 1 1/2 fløtehus, pleier jeg å ta et par ss, smak når kremen er halveis pisket, du kan alltids slenge oppi litt til.
Bluen sa for siden:
Takk for innspill! Bunnen er bakt i dag, men kaka skal pyntes i morgen.
nolo sa for siden:
Kremen er best uten sukker. :nemlig:
Pingis sa for siden:
Juice eller melk er alltid greit til dynking. Og jeg synes det er skikkelig skikkelig ekkelt med sukker i kremen. :skremt: (Men nå skal jeg ikke spise Elinblus kake, så jeg skal ikke blande meg så veldig.)
Niobe sa for siden:
Jeg dynker ikke bunnene, og kaken blir ikke tørr.
Teofelia sa for siden:
Juice er godt til dynking, og har du ikke det i hus kan du dynke med litt sukret vann. Jeg synes krem er best uten sukker, men det fordrer at man har noe i tillegg til krem inne i kaken, for eksempel syltetøy.
Irma sa for siden:
Vi bruker å dynke med litt melk. Bruker spiseskje og sprer litt lett rundt. Krem uten sukker hørtes da ikke godt ut? :gruble:
Benzo sa for siden:
Krem uten sukker er virkelig ikke godt. :niks:
Marge sa for siden:
Å dynke bunnen er et must synes jeg. Min mor lager verdens beste bløtekake, og hun dynker bunnen med appelsinjuice tilsatt litt sukker. Ytterkantene på bunnen er det som er viktigst å dynke.
Bluen sa for siden:
Å se for seg Elinblu lage krem uten sukker, er som å forestille seg at Madam Mim kysser Siv Jensen. :hehehe: Men jeg liker vanlijesukker i kremen også. :nemlig:
Mange gode tips her ellers, jeg skal vise dem til mannen. Det er han som skal dissekere sukkerbrødet og stå for grovfyllingen.
Marge sa for siden:
Ellers pleier hun å bruke rørte jordbær i kremen, og ettersom jordbærene er tilsatt en del sukker så tilsetter hun bare litt vaniljesukker i tillegg. Og kaken er best når du lager den dagen før den skal spises, da er den blitt mye saftigere.
Bluen sa for siden:
Ja, det skal du få meg til å tro - det tok ikke mange minuttene før den begynte å virke hard i kantene.
Veronal sa for siden:
Baileys. :nemlig: Jeg er ikke glad i bløtkake, men min brors sagnomsuste bløtkake som etter sigende var dynket med nærmere en halv flaske Baileys var visst veldig god. :glis:
Benzo sa for siden:
Rørte jordbær i kremen er vanvittig godt. Det bruker alltid moder'n og hun lager verdens beste bløtekake, som attpåtil er glutenfri.
Bluen sa for siden:
Vi har frossent, rørt bringebærsyltetøy (fra Nora, tror jeg). Og moreller for 130 kroner. :nemlig:
Bergensis sa for siden:
Eg har ikkje heilt sett vitsen med å dynke bløtkaka. Eg fyller den med vaniljekrem, krem, syltetøy (Noras hjemmelagede markjordbær, skogsbær eller bringebær) og banan. Da blir den saftig nok for min smak.
Men etter 8-9 år er svigermor blitt husvarm (eller var det gamal?) nok til å gi meg eit venleg, men bestemt råd om å dynke kaka litt neste gong. Så da blir det nok dynking neste gong.
Benzo sa for siden:
:nam:
Evita sa for siden:
Jeg bruker eplejuice til dynking, og dynker som oftest bare rundt kanten. Til kremen bruker jeg ca 2 ss sukker pr pakke fløte (3 dl).
Bringerbær er kjempegodt i bløtkake.:nam:
Niobe sa for siden:
2 ss sukker pr pakke fløte høres veldig mye ut! Jeg bruker et par teskjeer.
Skytte sa for siden:
Jeg dynker med melk. Trodde jeg hadde dynket altfor mye sist gang, men den ble herlig bløt (fyller med syltetøy, vaniljekrem og banan).
gullet sa for siden:
1 ss sukker til hver dl. Til 1,5 liter som jeg har vispet i dag tar jeg oppi sånn passe(den smaker godt).
Dynker med melk(vi har ingen melkeallergikere som skal spise med oss) og den glutenfrie bløtkaken er fyllt med vaniljekrem og bringebærsyltetøy og krem. Den som skal pyntes nå fylles med halvparten bringebær og halvparten jordbær(noen liker det ene og noen liker det andre)vaniljekrem og krem i to lag.
Zip sa for siden:
Dynkar med juice, blandar halve kremen med masse bringebærsyltetøy, har det i eine laget, andre laget har eg vaniljekrem og banan.
Masse krem utanpå. :)
Alltid masse skryt. :D
Che sa for siden:
Ja, hvordan gikk det Elinblu?
Selv er jeg vant med at bløtkaker dynkes enten med melk eller ananasjuice.
Bluen sa for siden:
Vi har bare såvidt stått opp, så kakepyntinga er ikke påbegynt ennå.
Babe sa for siden:
Jeg dynker med melk/fløte og bruker aldri sukker i kremen - det blir jo bare søtt og ekkelt. Har heller en teskje vaniljesukker oppi - og har selvsagt bær og vaniljekrem inni kaken.
Filifjonka sa for siden:
1 ss sukker pr dl fløte er altfor mye for meg, ihvertfall. Jeg tar som regel 1 ss til ett beger fløte. Frosne rørte jordbær og moreller for 130 kroner blir nok bra! :nam:
Harriet Vane sa for siden:
Vi dynker med baileys, sherry eller portvin. Eller til nød fruktjuice, saften fra boksen til hermetiske fersken eller noe sånt. Lite sukker, men litt, i kremen. Bruker vel Maximillias blandingsforhold.
Fadese sa for siden:
Men dere som dynker kaka med alkoholholdig drikke - spiser ikke barn av kaka?
Harriet Vane sa for siden:
Jo. Det hender. (Men de fleste barn liker egentlig ikke bløtkake, gjør de vel?) Det er snakk om maks 1-2 dl hetvin fordelt på en stor bløtkake, og de får kanskje i seg 1/16 teskje?Fadese sa for siden:
I så små mengder går det vel gjerne greit, ja. :korttenkt:
Harriet Vane sa for siden:
Det er kaken som dynkes, ikke de som spiser den. :knegg:
Bluen sa for siden:
Det eldste barnet her i huset spiste i alle fall et helt stykke - og kaka var dynket i eplejuice. Jeg var skeptisk til at mannen var gnien på sukkeret i kremen, men kaka ble faktisk veldig bra. :jupp:
Grøten sa for siden:
Jeg dynker med melk eller eplejuice.
Liker ikke alt for søt kake, så bruker aldri sukker i kremen.
Vaniljesukker innimellom, kommer litt ann på fyllet.
Får alltid skryt for god bløtkake, så tror kremen vil fortsette å
være sukkerfri. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.