Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvis mannen min skal ha bunad - hvilken?

#1

Maxine sa for siden:

Opprinnelig er vi fra riktige sia ta Mjøsa. Jeg har Vest-Opplandbunaden, det er den som er mest naturlig for meg, istedenfor Gudbrandsdals festdrakt, da vi ikke har familie så langt nordover.. Mannens mor er fra Bergen, men han har aldri hatt noen stor tilknytning til andre fra hennes familie (liten familie, stor avstand..)

Det finnes ikke herrebunad fra Vest-Oppland, kun Gudbrandsdalen og Valdres. Nå bor vi i nabofylket, ganske tett ved nabolandet til og med. Her finnes vel Østerdalsbunaden for herrer.

Hva velger man, om han skal anskaffe seg bunad?


#2

Anuk sa for siden:

Titter på de man føler man har tilknytning til og velger den man liker best.


#3

Robyn sa for siden:

Enig. :nikker: Så lenge han har en viss tilknytning til alle ville jeg valgt den jeg syns var finest.

Skulle ønske min mann ville ha bunad og, det er så fint!


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg er av de som mener at man skal ha en form for tilknytning til bunaden sin, men det mannen din har tydeligvis en del å velge mellom. Så jeg synes han skal velge den av dem han synes er finest.


#5

Maxine sa for siden:

Han føler nok ikke for Rogalandsbuanden, for å si det slik, den har han minst tilknytning til. Slektsgården ligger rett sør for Gudbrandsdalen, så det er vel det som blir mest naturlig, vil jeg tro. Selv om han sikkert også kan gå for Østerdalsbunaden nå, er det jo også litt moro å ha noe som ikke alle andre har her vi nå bor.

Han må nok bli med å se dem "live" før han bestemmer seg :)


#6

Skilpadda sa for siden:

Hvis moren hans er fra Bergen, synes jeg helt klart han kan ha bunad derfra, om han ønsker det, selv om han ikke har noen annen tilknytning dit enn henne. Og de andre du nevner virker det også rimelig at han kan velge mellom. Så hvis jeg var ham, ville jeg valgt den jeg syntes var finest av disse - eventuelt den jeg mest hadde et forhold til (fordi noen i familien hadde bunad fra samme sted).


#7

Helle sa for siden:

Rogalandsbunaden er kjempefin :) Mannen min har den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.