Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bunad man har tilknytning til ...

#1

Anne C sa for siden:

Ja hva menes egentlig med tilknytning? Begge foreldrene mine og hele slekta er fra Telemark. Jeg hadde øst-Telemarkbunad som liten jente og har arvet mormor sin bunad. MEN den har aldri passet til meg etter at jeg ble voksen. Hun var tynn uten hofter og pupper, jeg har store pupper. Så det er mamma som bruker den. Men jeg VIL ha bunad jeg og. Øst-Telemark bunad og spes beltestakken står høyt på ønskelista. Men jeg synes den er så dyr.

Jeg har bodd mesteparten av livet mitt på øvre og nedre Romerike. "Kan" jeg si at jeg har tilknytning nok til å få meg en Romeriksbunad? Jeg vet jo at det er opp til meg, men jeg føler at jeg vil ha en tilknytning til bunaden.....


#2

Maxine sa for siden:

Ja, det synes jeg du kan ha da.


#3

Selma sa for siden:

Du kan selvsagt ha Romeriksbunad - at du har bodd der store deler av livet ditt er da mer enn nok tilknytning:)


#4

Che sa for siden:

Klart du kan!
Jeg mener man kan ha bunad fra der man føler man har tilknytning til og der man har slektskap til.
Min mor kommer fra nord-trøndelag, min far fra Sør-trøndelag. Jeg føler jeg kan ha begge to selv om jeg er født og oppvokst i Trondheim.


#5

Katta sa for siden:

Ja det kan du vel. Jeg har nordmørsbunad som alle i slekta. Men jeg kunne like fint hatt trønderbunad, her har jeg bodd det meste av livet.


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg synes man skal ha en eller annen form for tilknytning til bunaden man velger. Stedet man bor er definitivt en form for tilknytning.


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes at det å ha bodd lenge et sted er tilknytning nok. Særlig dersom man har barn som vokser opp der og man sånn sett har "slått rot".


#8

Babe sa for siden:

Ja, det synes jeg godt du kan ha.


#9

Mamzen sa for siden:

Signerer:nikker:


#10

~TM~ sa for siden:

Jeg synes at tilknytning kan være mer enn hvor man har bodd eller hvor opphavet kommer fra. Vi har en hytte i Telemark, et pittelite sted, og jeg er så utrolig glad i det stedet. Jeg tilbragte alle skoleferier på hytta som barn og prøver å dra dit så ofte som mulig nå også. For meg er det sjelebot å komme dit. Jeg vil i aller høyeste grad påstå at jeg har tilknytning til stedet.

Tilføyelse: Jeg har dog ikke bunad derifra. Jeg har faktisk ikke bunad, men om jeg skaffer meg en blir det ikke den av Telemarksbunadene som "hører til hytta" jeg velger. Jeg liker nemlig Buskerudbunaden meget godt. Poenget mitt er at tilknytning kan være så mangt.


#11

puselini sa for siden:

Klart du kan det.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Skal jeg bruke 20-40.000 på et antrekk så skal jeg ha det nøyaktig slik jeg vil ha det. Dermed vil jeg si at siden jeg har kjørt gjennom Telemark noen ganger så kan jeg ha Telemarkbunad. Men noe sier meg at jeg ikke har den rette forståelsen av dette bunadsgreiene. :gruble:


#13

Sitron sa for siden:

Om man har bodd et sted fra før man er voksen, så kan man det, syns jeg.


#14

tiddelibom sa for siden:

Jeg har valgt bunad fra der vi har hytte. Jeg føler sterk tilknytning til stedet, vi har familie derfra, og har alltid vært der mye. Det holder for meg.


#15

Mamzen sa for siden:

:knegg: Godt sagt!


#16

Anuk sa for siden:

Jeg synes det er naturlig med en eller annen for for tilknytning. At man har familien sin fra et sted, har vokst opp et sted og/eller har bosatt seg et sted er helt klart tilknytning.


#17

Travolta sa for siden:

Jeg signerer denne, og synes helt klart at du kan ha bunad fra stedet du bor på. Det er vel så mye tilknytning som om du skulle ha bunad fra et sted du f.eks har vært sjelden, men har slekt.


#18

Travolta sa for siden:

Ja, det er vel akkurat den jeg har reagert på med et par venninner. De har Telemarksbunad, men hverken slekt, hytte eller annen tilknytning enn å ha kjørt gjennom fylket...:knegg:


#19

tink sa for siden:

Folk må gjøre hva de vil.

Selv ville jeg nok ikke valgt noe som ikke kan forklares med tilhørighet: bor der/har bodd der/har slekt derfra. Tenker at det blir slitsomt med småpraten rundt bunaden når det stopper i "nei, jeg bare synes den er så fin". Eller kanskje ikke...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.