Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når man skal lage gulrotkake fra R.O.O.M ...

#1

Musemus sa for siden:

... hva er da ditt beste tips?

  • Hvilken olje er best?
  • Hvilken kokosjokolade / evnt. annen sjokolade?
  • Røde eller grønne epler?
  • Hvilken kremost?

Så står det; Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland i.

Hva menes med det - skal man sikte inn alt på en gang? Kan man bare blande det sammen først, og så ta en sil og sikte inn?
Sikkert et dumt spørsmål, men jeg har ikke gjort dette før. :sparke:

Blir glad for hjelp. :riktig:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har bare brukt soyaolje i den kaken. Blir kjempebra det. Og jeg sikter ikke noe, jeg bare rører det sammen. Bruker Philadelphia og de eplene jeg har, samme hvilken farge. Og den kokesjokoladen jeg har, ofte en billig type faktisk. Får ALLTID masse skryt for den kaken.


#3

Susse sa for siden:

Akkurat det samme gjør jeg, men jeg bruker rapsolje, og kaka blir flott !


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har brukt solsikkeolje, 70 % kokesjokolade fra Freia, philadelphia og grønne epler. Ikke de grønneste.


#5

Ema sa for siden:

Den skal jeg lage nå, har kjøpt røde epler, rapsolje og landlord kokesjokolade, blir sikkert bra. Jeg bruker å ha alt det tørre i en bolle også sikter jeg.


#6

Marge sa for siden:

Jeg bruker Odelia rapsolje til baking, Freia mørk selskapssjokolade, de eplene jeg har (som regel søte) og enten Tine kremost eller Philidelphia.


#7

Musemus sa for siden:

Kaka er nå laget. :nikker:
Brukte solsikkeolje, røde epler og vanlig kokesjokolade (og Philadelphiaost til kremen). Den skal dessverre ikke fortæres før i morgen, men gleder meg til å smake på den.

Men - siden vi ikke skal spise den før i morgen; det er greit å sette den i kjøleskap (innpakka, selvfølgelig) og vente med å ta på kremen til i morgen?
Kan den blir tørr om den tas på i dag?


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager som regel kaken kvelden før og har på krem og alt. Har plastfolie over, kremen er fin i mange dager den.


#9

puselini sa for siden:

Jeg synes faktisk at gulrotkake blir tørrere om den står uten krem. Tar alltid på kremen kvelden før den skal serveres.


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg har brukt solsikkeolje og rapsolje, Dronningsjokolade, knallgrønne (ihvertfall alltid syrlige) epler og Philadelphiaost. Den kaka er så deilig.


#11

Ema sa for siden:

Jeg lagde denne kaken forrige uke, den var virkelig god! Men jeg synes at det var litt mye ostekrem, så neste gang kommer jeg til å halvere ostekrem mengden. Det skulle vel gå greit?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.