Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er oligofruktose i babymat ok?

#1

Irma sa for siden:

Kjøpte en pakke "Risgrøt gulrot" fra Nestlé da jeg var i Sverige. Beregnet på babyer fra fire måneder. Siden Pjokken reagerer på vanlig NAN har vi foreløpig satset på grøt som ikke inneholder melkepulver, og som skal blandes med MM/MME. Da jeg åpnet pakka luktet det vaniljesukker av innholdet. I innholdsfortegnelsen står blant annet oligofruktose og maltodextrin. Er dette ok å servere en baby? :blond:


#2

Irma sa for siden:

Forsøker meg på en dytt.


#3

Albertine sa for siden:

Ogliofruktose ser ut til å være bare fint, i følge denne: www.fitnessprat.no/showthread.php?p=502434
Maltodextrin er vel tilsatt for å gjøre det hele søtere og er omtrent som sukker å regne. Hvis det var det du tenkte på?


#4

Irma sa for siden:

Ja, det var det jeg tenkte på. :jupp: Jeg har googlet meg fram til at oligofruktose er et slags fiber som er bra for magen tidligere, men jeg føler at jeg har lite kompetanse på dette og gjerne ville ha innspill. Maltodextrin, det er kanskje noe a la malt?


#5

Albertine sa for siden:

Maltodextrin utvinnes fra korn, og er et helt naturlig produkt. Det har veldig høy glykemisk index da, og tas opp fortere enn glukose.


#6

Joika sa for siden:

Det er jo i barnematen laget av proffe, så da må det jo være bra. :knegg:



#8

Joika sa for siden:

:humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.