Vi hadde satt ribba til damping i ovnen men etter 30 min hadde det skjedd fint lite inni ovnen. Undervarmen var borte vekk....... Ribbe uten stekeovn funker som kjent dårlig og pinnekjøttet som var ment for 1. juledag var ikke lagt i vann ennå, så det ville blitt en tørr og seig opplevelse... Ja dette ligger an til litt av en julemiddag - vi er 6 stykker og en pakke sossisser på deling er jo ikke all verdens :knegg:
Vel - først blir man litt deseperat - så gjelder det å være kreativ! Redningen blir hybelboere på juleferie! De som bor i sokkelleiligheten er jo bortreist og i nødstilfeller er alt lov satser vi på.... Fram med reservenøkkelen og ned i kjelleren med ribba - vips så var julemiddagen berget i Selma-heimen:D :D Kanskje like greit at naboene var bortreist når jeg lusket rundt husveggene her med forkle og ei nystekt ribbe :knegg:
Jeg må si jeg er imponert over at du beholdt fatningen. Jeg hadde grått som et lite barn. Slike ting skulle ikke vært lov. Så godt at det ordnet seg og det ble julemiddag på dere.
Oi, så godt dere hadde leieboere dere kunne låne komfyr av. De tilgir dere sikkert. ;)
Vi spiste julemiddagen hos pappa i går, og der hadde komfyrtoppen eksplodert(!) på bittelille julaften. :sjokk: Jammen godt det ikke skjedde i går, da de skulle ha 16 til bords på ribbe og pinnekjøtt..
Det er to studenter som bor i kjelleren (gutter på 19-20 år), så de har nok reist hjem til mor for ei god stund siden. Hadde de vært hjemme så hadde nok stekeovnen vært full av grandis ja - det var så rotete der nede at det så ikke ut til at kjøkkenet hadde vært brukt til mye kokkelering:p
Vi får kjøpe noe sjokolade eller lignende og legge fram til de kommer hjem sammen med et takk-for -lånet-brev:jupp:
I dag står det pinnekjøtt på menyen så da berger vi uten stekeovnn. Med vi blir nok å finne på nærmeste elektrisk-butikk 3. juledag ja.
Her steker vi aldri ribben i ovnen.
Fra jeg var lita så har ribba blitt stekt i ribbefett i stekepannen, å så lagt i en langpanne i ovenen på 50 grader slik at det holder seg varmt.
Mannen og svigerfamilie MÅ steke pinnekjøttet litt rett før servering, får å få denn litt sprøe hinnen. Vestlendinger skal ha det på sitt vis ja..