Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Krisehjelp mottas!

#1

Tussa sa for siden:

Kva skal eg ta med til familiekoldtbord når pastasalat allerede er tatt?

:stressa:

God jul forresten, lite nett på meg.


#2

Mikkeline sa for siden:

Pai? Focaccia? Fyllte horn?


#3

Chanett sa for siden:

I dag hadde jeg med kyllingfilet på spyd, aioli og baconsurra dadler til mine foreldre. Alt falt i smak.


#4

Irma sa for siden:

Potetsalat, kabarét, roastbeef m/stekt løk, spansk omett (omelett med potet), coleslaw (eller hva det nå heter), eggerøre, speketallerken, kyllingklubber, ostetallerken m/druer, waldorfsalat, reker og majones, karbiser og løk...eh litt ute på viddene her kanskje?


#5

Fara sa for siden:

Krydder brød kanskje.


#6

Tussa sa for siden:

M@msen, neida ikkje ute på viddene! Alt det tradisjonelle er opptatt berre. ;)

Fara, kva er krydderbrød? Er det en rett eller brødtilbehør?

Berglijot; Er kyllingspyda varme? Skal dei serverast med tilbehør?

Mikkeline; Kan en lage Foccacia som egen rett, eller er det brød?


#7

Storm sa for siden:

Svarer jeg, selv om jeg ikke er Mikkeline. Focaccia er et veldig, veldig godt italiensk brød. Du kan jo lage det, og i tillegg ta med litt parmaskinke, aioli e.l.?


#8

Fara sa for siden:

Det brødtilbehør. Vet ikke helt hva du skal ha med.


#9

Chanett sa for siden:

Våre var lune. Tok dem rett ut av ovnen og pakket forma inn i folie og gikk 300 meter til min mor. Vi serverte dem med aioli som dipp, men jeg visste at det var potetsalat, waldorfsalat, grønnsalat og egg og skinkesalat på bordet fra før.Godt brød, td foccaia er også godt til. Og det å dyppe godt brød i aioli er snadder.


#10

Tussa sa for siden:

Har du oppskrift, Berglijot? :blafre:


#11

Chanett sa for siden:

På hva? Ailoli? Spyd? Foccacia?


#12

Tussa sa for siden:

Spyd og aioli. Gjerne en jukseaioli.


#13

Chanett sa for siden:

Jukseailoi skal bli.

1 pk. majones
3 ss rømmekolle
1 båt presset hvitløk
2 ss sitronsaft
½ ts salt
½ ts grovmalt pepper

Spydene lages av krydret kyllingfilét i strimler på slike små grillspyd. Jeg laget en porsjon med sataykrydder og en uten krydder til unger og gamle folk. Brukte seks filéter til sammens og det ble rundt 35 spyd.


#14

Tussa sa for siden:

Berglijot, eg bestemte meg for noko anna. Men hjertelig takk likevel, dette skal eg lage ein anna gong!

Eg trur eg lage denne. Men må finne en dressing.

600 g renskåret svinekjøtt i strimler
4 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk. hode issalat
4 dl ruccula
2 stk. rødløk i tynne skiver
2 stk. avocado i tynne båter
2 ts sitronsaft
1 dl pinjekjerner

Slik gjør du:

  1. Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.

  2. Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccula kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.

  3. Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.


#15

Chanett sa for siden:

Høres veldig godt ut, Haugtussa.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.