Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Riskrem?

#1

Fluke sa for siden:

Vi hadde risengrynsgrøt på julaften, og jeg brukte som vanlig hærens kokebok så jeg har aaaalt for mye igjen. Satt restene (som jo egentlig er to grøtmiddager til fem personer) i kjøleskapet og der står det enda. Kan jeg lage riskrem av det nå, eller er det for gammelt?

Hvordan lager jeg eventuelt denne riskremen?


#2

kisha sa for siden:

Jeg pisker ei pakke fløte med 1 ts vaniljepulver til krem. Har så i grøt etterhvert til det blir en passende tykkelse.
Du kan jo også doble mengden.
Serveres med rødsaus. Det kan lages av husholdningssaft som varmes opp til kokepunktet. Ha i litt potetmel (blandet med vann) og rør rundt med du har i potetmelet, til passe tykkelse. For mye potetmel gir rødgrøt.


#3

MissS sa for siden:

Jeg pisker en pk fløte med 2 ss sukker og halvannen t-skje vaniljesukker og blander i grøt til passe tykkelse. :)


#4

Fluke sa for siden:

Tusen takk for svar. :)
Grøten er ikke for gammel altså?


#5

safran sa for siden:

Grøten er ikke for gamme. Ha i litt sukker også, du. ;)


#6

Fluke sa for siden:

Ja, nå er det en del sukker i grøten fra før da, men det er nok plass til litt til.
Min julegrøt er ikke av de sunneste, men fyttigrisen så god den er. :p


#7

safran sa for siden:

Koker du vanlig grøt med sukker? :undrer:


#8

Fluke sa for siden:

Ja, og smør. :o
Den blir veldig god da. Sunt? Neppe.


#9

Filifjonka sa for siden:

Og så er det veldig godt med hakkede mandler i, og en saus laget av kirsebær og portvin. :nam: Jeg har laget det nå ikveld, som vi skal ha imorgen.


#10

Fluke sa for siden:

Oppskrift på den sausen? :hyper:


#11

Kirsebær sa for siden:

:nikker: Det er rett og slett snadder!



#13

Filifjonka sa for siden:

Ett glass kirsebærsyltetøy (eller kirsebær hvis du har), en skvett portvin (en dl?) og litt vann kokes opp og avkjøles.


#14

safran sa for siden:

Jeg hadde kjøpt inn to poser frosne bringebær og skulle lage skikkelig saus til Julaften. Jeg ble nedstemt, og vi stilte med posesaus. :rolleyes:


#15

kisha sa for siden:

Kjøpesaus er da godt det. Når det gjelder portvinssaus, så kan man vel ikke kjøre bil etterpå.


#16

safran sa for siden:

Posesaus er ikke godt. Og alkoholen fordamper når man koker den.


#17

Filifjonka sa for siden:

Kirsebær/portvinssausen jeg lager er kokt, så den kan man fint kjøre med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.