Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet på rødkål

#1

Eia sa for siden:

Ettersom jeg har brukt hærens oppskrift på rødkål i år, er det en del rester igjen. Det gjenstår to middager til der kålen kan bli brukt, så spørsmålet er; hvor lenge kan rødkål lagres i kjøleskap - evt.; går den an å fryse?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Rødkålrestebruk: (den holder leeeenge i kjøl, sikert en uke)

Sett på en kjele med vann uten salt, la det koke opp og ha o skrelte poteter og skrelt sellerirot i biter

To-tre kyllingfileter deles i biter og surres i smør sammen med 3-4 små eller 2 store rødløk. Ha i en neve rosiner, et par dl. buljong, en stor klunk balsamicoeddik, litt salt, litt pepper og litt brunt sukker. Smak til. Ha i rødkålen og smak en gang til. La surre, mens potet/sellerien blir mør, hell av vann, mos med smør og litt creme fraiche/matfløte, salt og pepper.

Server evt salat ved siden av.


#3

Eia sa for siden:

Takk. Oppskrift er lagret til senere bruk.

Da kan jeg i alle fall ta med rester til middag i dag.

Jeg kan forresten varmt anbefale Ludls rødkål (Ludl = kjent Sandefjordkokk, er jeg blitt fortalt). Dette er andre gangen jeg lager den, men absolutt ikke den siste.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.