Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags solskjerming/"gardiner" skal vi ha?

#1

Spoon sa for siden:

Vi bygger nytt hus, og nærmer oss snart innflytting. Vi har store vindusflater (kvadratiske), som trenger solskjerming. Jeg er ikke gira på utvendige persienner, selv om det kanskje er den beste solskjermingen?

Er også usikker på gardinbruken. Passer jo ikke med vanlige gardiner på så store vinduer synes jeg, og man må uansett ha noe for å skjerme mot solen.

Vi har en ganske enkel stil, med "letthet" på alle vegger i hovedetasjen, glatte vegger og det vil komme eik plank på gulvene. Vil ikke kalle det minimalistisk, men heller ikke det motsatte. Lander vel litt midt i mellom tenker jeg. :)

Her er vinduene:
(180x180, verandadøra er 200x200)


#2

Spoon sa for siden:

Har sett litt her inne:
www.kirsch.no

Plissegardiner:

[img]http://www.kirsch.no/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=0fd49393-f0b3-4fe7-94af-69e826a5ed22[/img]

Lamellgardiner:

[img]http://www.kirsch.no/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=fdc6c594-751b-46a8-8d41-47ce6aacc5e3&amp;MediaArchive_ImageHeight=312&amp;MediaArchive_ImageWidth=598[/img]

Facette:

[img]http://www.kirsch.no/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=08587f32-73cf-46ba-a583-8ce5a4358e5e[/img]

Silhouette:

[img]http://www.kirsch.no/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=feccfcb1-e7a8-473a-a3ff-f5d7f6e99af8[/img]


#3

Canisa sa for siden:

I min verden er lameller det fineste til en moderne bolig med store vinduer. :nemlig:

(Ja, vi har lameller, men har 96-modell-hus ...)


#4

Veronal sa for siden:

Jeg liker lameller. Ellers er det flere leverandører av solbriller til huset (transparente, utvendige rullegardiner). Noen kaller det "screen".


#5

Spoon sa for siden:

Solbriller til huset? :gruble: Det har jeg aldri hørt om. Jeg har hatt besøk fra en lokal gardinbutikk, og de anbefalte også lameller, mener det passer best. Jeg er også enig, men har ikke helt mannen med meg....... Han mener det ikke er god nok solskjerming.

Med lameller så mister man jo også vinduskarmene, vi har ikke vinduene helt ned til gulvet. Men jeg har ikke tenkt å ha så mye der altså, passer uansett ikke med barn på 1 og 3 år. :knegg:


#6

Camomilla sa for siden:

Facetten fra Kirsch er nyyydelig :ja:
Fungerer kjempefint.
Ellers så kan jeg anbefale Pliseer type Cordless.
Cordless har ingen snorer du drar de opp og ned med, de betjenes med grep. De har jeg i stuen og på gjesterommet. Kjempefine. Velger du Duette dukene får du heller ikke hull til snorgjennomføringene spm fester topp og bunnlist sammen.


#7

Spoon sa for siden:

Takk Camomilla, har du bilder å vise? :) Fungerer det på så brede vinduer tror du?


#8

pulverheksa sa for siden:

Jeg hadde slike store vinduer der jeg bodde sist. Der hadde jeg persienner montert inne i vinduskarmen. Ingen gardiner. Jeg fikk vist karmene og hadde solbeskyttelse tilgjengelig.
Nå har jeg også et par persienner som skjermer litt, men de er av typen i tre og bygger alt for mye når de er trekt opp. De jeg hadde før var i metall og bygde mye mindre.
Persienner er billige og enkle til jeg får overtalt min kjære til å kjøpe plissegardiner. Jeg synest lameller passer best når vinduene går helt i gulvet, ikke med så markerte karmer. Da må de i så tilfelle monteres inne i karmen slik vi tenker å gjøre på soverommet til vesla.



#10

Nessie sa for siden:

Jeg synes lameller er superfint, men jeg tror nok kanskje mannen din har et poeng med solskjermingen. Det er nok kanskje ikke det mest effektive sånn sett.

De "solbrillene" hørtes jo smart ut da! :jupp:


#11

Spoon sa for siden:

Veronal: Sånn ja! Bedre enn utvendige persienner iallefall :)


#12

Rabarbra sa for siden:

Jeg ville ha hatt lameller eller persienner (som jo finnes i masse ulike farger og utførelser), evt utvendig persienner som definitivt skjermer for sol best. Vi har både lameller og persienner, og lamellene er nok litt "bølgete" her og der etter at vår sønn har "lekt" med dem :rolleyes: Men, men, hus skal brukes og det vises ikke SÅ godt! Husker ikke på hvor mange vinduer du sa du hadde, men det er ikke sikkert lameller er tilstrekkelig som solskjerming dersom solen står på vinduene hele dagen. Det samme gjelder vel all form for innvendige gardiner etc. Det er vel sånt en må prøve seg litt fram med. Lykke til med valget! :)


#13

Rabarbra sa for siden:

Jeg synes ikke karmene er et problem når det gjelder lameller og gardiner - de festes inni karmen (det er jo uansett finest spør du meg) og kan flyttes så langt ut fra vinduet som en ønsker når en monterer dem. Er mer skep på plissegardiner på så brede karmer, men det går sikkert helt fint det også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.