Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Raclette

#1

Trixie sa for siden:

Vi skal ha folk her på nyttårsaften, og tenkte å ha raclette i stedet for kalkun som vi vanligvis har.
Har dere noen gode tips til det, aldri hatt det før.

Kjøtt?
Grønnsaker?
Poter? Ris?

Og mengde?

Gode marinader?

Alle tips mottas med takk. :ja:


#2

Mikkeline sa for siden:

Kok masse poteter - det er utrolig hvor mye man kan klare å spise av det bare man får litt ost oppå ;)

Ha småskåler med grønnsaker, så kan alle velge det de vil ha.

Angående mengde så synes jeg det er litt vanskelig å beregne. Man sitter jo gjerne lenge til bords når man har raclette, og da spiser man gjerne mer enn man vanligvis gjør.


#3

Therese sa for siden:

Vi har det stort sett alltid på nyttårsaften.
Masse poteter.
Gode oster (raclett ost, ridder ost og en mildere ost til barna)
Kastanjer.
Mais.
Cherry tomater.
Fersk sopp.
Paprika.
Godt kjøtt (jeg pleier og ha litt over en kilo, da er vi to voksne og to barn, det som blir til overs lager jeg biff gryte av 1 nyttårsdag.)
Gode sauser, man får kjøpt en pakke med forskjellige sauser som er beregnet for fondue/raclette)
Det er små glass med 6 sauser mener jeg.

Jeg husker ikke alt har vi har jeg, bruker endel grønt ved siden av.


#4

Veronal sa for siden:

...og velg riktige poteter. Den første gangen jeg laget ordentlig raclette så skrelte og kokte jeg mandelpoteter. :himle:

Det ble potetmos med ost. :iiik:Heldigvis hadde jeg sporty gjester.


#5

Irma sa for siden:

Nå er det mange år siden vi brukte raclette, men jeg mener å huske at de fleste typer poteter fungerer greit hvis man steker de rå. Vi skjærte i tynne skiver, og la på racletten. Nam nam.


#6

safran sa for siden:

Ikke mandelpoteter? redigerer handlelisten

Jeg har kjøpt Raclette, Ridder og Jarlsberg, så blir det litt variasjon. Så hadde jeg tenkt å ha løkringer, paprika, tomat og kanskje en rømmedressing eller aioli? Og selvsagt godt brød til. Helten står nede nå og baker grovbrød med parmesan og oliven.

Ja, og så bacon. Masse stekt bacon.


#7

Veronal sa for siden:

Hvis du steker dem går det sikkert helt supert, men tradisjonell raclette er kokte poteter med racletteost over. Hvis man skreller mandelpoteter og koker dem så går de i oppløsning.


#8

Irma sa for siden:

Skjærer man potetene i skiver når de er kokt, og legger på raclettplaten? Jeg aner ikke hvordan man racletterer, vi har bare prøvd oss fram.


#9

safran sa for siden:

Ja, mandelpoteter skal kokes med skallet på.


#10

Veronal sa for siden:

Man kan gjøre akkurat hva man vil, men tradisjonelt så er det kokte/dampede poteter og ost. Kun det. Så kom racletteutstyr med grillplate og folk begynte å grille grønnsaker og kjøtt og diverse. Hvis man synes grillede poteter er godt så kan man like gjerne gjøre det.


#11

Veronal sa for siden:

Jo, takk. Det fant jeg ut etter fadesen da jeg konsulterte den rødrutete kokeboken. Hadde ingen aning på begynnelsen av 90-tallet at poteter var en avansert affære. :amatør:


#12

LaBanga sa for siden:

Jeg er ikke noe glad i kjøtt til raclette. Selv har jeg mandelpoteter og raclette-ost. Som tilbehør har jeg små sylteargurker og sølvløk. Og spekemat.
Synes det holder lenge. Men man må beregne masse ost og poteter.


#13

Irma sa for siden:

Men hva ER raclette egentlig da? :blond: Hva slags utstyr brukte man opprinnelig? Vanlig gryte hvor man dytter ost oppi? Jeg forbinder raclette med den steketoppen som man griller/steker på, og de dingsebomsene under hvor man smelter osten.


#14

Veronal sa for siden:

Raclette er selve osten (racletteosten). Tradisjonelt servert sammen med kokte poteter + bittelitt annet.

en.wikipedia.org/wiki/Raclette


#15

Irma sa for siden:

Takk! Da ble jeg litt klokere.


#16

TGM sa for siden:

Vi bruker lite potet vi da, så vi er tydeligvis ikke tradisjonelle.

vi steker kjøtt og bacon på toppen, og så har vi i alt mulig i de skålene. Favoritten min er pølsebiter, fersk sopp, tomat, litt løk, bacon og masse ost. Nam nam.

På nyttårsaften i fjor tror jeg vi til og med grilla fersk tunfisk på toppen.


#17

Leandra sa for siden:

Vi har alltid fløtegratinerte poteter til raclette vi,så skjærer vi tynne biff skiver som hver enkelt steker,i skuffene har vi sopp,brokkoli,tomater og ost.Slik foretrekker vi det!!


#18

Nessie sa for siden:

Vi lager stekte poteter i ovnen vi, til raclette.
Så har vi bernaisesaus, kjøtt, ost, minimais, tomat, sopp etc til.
Og en salat ofte.

Jeg er ikke så overbegeistra for all den osten.. synes det kan bli litt vel mye. Synes bare det er en koselig måte å spise på :) Sosialt liksom.


#19

Gaia sa for siden:

Jeg syns gerkins og syltede sølvløk er et must til raclette. Dessuten er cocktailpølser og bacon veldig godt. Og selvfølgelig en god racletteost. Potetene står jeg gjerne over, selv om jeg etterhvert har skjønt at det er sånn man "egentlig" spiser raclette.


#20

Jinx sa for siden:

Vi bruker:

  • Poteter (mandel)
  • Løk
  • Mais
  • Bacon
  • Svin og kyllingkjøtt
  • Koker litt ris
  • Har forskjellige mariander som man kan pensle kjøttet selv
  • Masse pepper på bordet
  • Forskjellige oster
  • Av sauser: Gjerne en varm all-round saus. F.eks soppsaus (fra pose...)
  • Aioli

#21

Nessie sa for siden:

:lykkelig:

Vi skal ha dette ikveld! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.