Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stor barnebursdag, trenger litt hjelp ...

#1

Superior sa for siden:

Frøkna vil invitere alle barna i klassen, for hun leker omtrent like mye med jentene som med guttene.

I forbindelse med at vi skal flytte, så synes jeg det var like greit.
Har alt samlet 3-4 voksne som kan stille opp, men trenger jeg fler?

Tenkte å leie en barnehage, og bruke hele området også ute. Er det greit å si det i innbydelsen at barna ikke bør kle seg for fint?

Hva skal man servere som funker til så mange? Tidligere har vi droppet middag, for barna har nesten ikke spist noe, men vi har kjørt på med oppskåren frukt; melon, druer o.l. Og boller som "mat", også er det kun "tvungen" bordsitting ved kake og evnt is.

Dropper jeg godteposen til så mange?

Og hva i himmelens navn skal vi gjøre? Tenker på ulike aktiviteter som ikke er så alt for kostbare.

Rimelighet er et nøkkelord her ;)

Andre lure ideér og tips tas i mot med takk!


#2

Tuneland sa for siden:

Hvor mange unger er det i klassen, og hvor gamle er de?

Jeg hadde hele klassen til eldstegutten da han gikk i 1.klasse, jeg var alene da. Det gikk veldig greit. Jeg serverte pølser da de kom, så lekte de litt, før de fikk kaker, og så mere leker.

Jeg laget meg en lang liste med forskjellige leker så jeg hadde å ta av dersom det skulle bli behov for det. Heller det enn å måtte stå og gruble på hva vi skulle finne på.

Diverse stafetter er populært. Gjerne også "Stiv heks" eller lignende sisten-leker. Seigmann i enden av en hyssing, førstemann til å få seigmannen i munnen uten å bruke hendene.

Godteposer droppet jeg - og det gjør jeg ellers også.;) Jeg setter heller fram godterier på bordet som de kan forsyne seg av mens de er i selskapet.

Og ja, du kan fint skrive i inbydelsen at de ikke trenger pynte seg mtp at det blir endel uteaktivitet. Men vær forberedt på at det kan komme noen som ikke har fått med seg det. Det skjedde oss da eldstegutten skulle feire 10årsdagen sin ute midt på vinteren. Det dukket opp ei jente i finkjole og pensko, og kun en tynn ytterjakke utenpå...


#3

allium sa for siden:

Pizzasnurrer er praktisk, kan lages på forhånd og spises uten tallerken. Ikke noe styr med hvem som skal ha brød, hvem som skal ha lompe, og hvem som skal ha ketchup, sennep, begge deler eller slett ingenting. Ingen ketchupkrig.

Godteposer kan du godt droppe.


#4

Superior sa for siden:

ketchupkrig ja :knegg:

De er fra første klasse hele gjengen, og de er er vel 25 i klassen tror jeg. Det orker jeg ikke aleine, og det å være på to steder på engang. Ute og inne.... :puh:
Tror neppe alle kommer, men man må jo nesten regne med det.


#5

Smoothie sa for siden:

Om dere er 3 voksne på denne gjengen, så bør det gå fint.
Greit å ha pizzasnurrer som er foreslått her, men vi har hatt pølser med brød med mange unger, og det går bra, selv om det kan bli litt masete en liten stund.
Om du skal leie en barnehage er det sikkert ett fint lekeområde utenfor som ungene har lyst til å prøve ut, så du trenger antakelig ikke å ha arrangerte leker. Men det er jo greit å ha ett par leker i bakhånd.

Ballongleken er morsom om en har god plass ; knyt en ballong fast til barnas ben. Det er om å gjøre å trampe på de andre barnas ballonger uten at din egen blir ødelagt. Den siste som har en hel ballong er vinneren.
Ellers bruker også stolleken å være populær.

Det er bare å skrive i innbydelsen at man ikke trenger å være så pent kledd, så er resten opp til foreldrene.


#6

Bayone sa for siden:

De siste gangene vi har hatt bursdag har vi hatt pølsekiosk. Vi har lagt ut sjokoladepenger på hver tallerken så har de tatt med pengen i kiosken og kjøpt pølser. Da får du en og en som sier hva de vil ha og ikke 25 som snakker i munnen på hverandre, i tillegg står alt på ett bord så du slipper å springe frem og tilbake :nikker:

Stolleken er alltid pop, og dansestopp (danser til musikken stopper og om å gjøre å stå helt i ro)


#7

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Vi har hatt "utebursdag" flere år på rad- og har invitert alle i klassen/hele avdelingen i bhg + ymse nabounger...

Ifjor hentet sambo og jeg hele klassen (30 unger !!) rett etter skoletid (før sfo) og da startet jeg med en liten peptalk om at vi var bare to voksne, at vi trengte litt hjelp av barna (f eks ikke gjemme seg hvis man var lei seg), gikk raskt igjennom litt regler for hagen: vi har mange hull i hekken, men naboene ventet ikke besøk av bursdagsbarn og sånn, at vi lot være å klatre i de 2-3 frukttrærne som vi har, og oppfordringer om at de måtte være greie og hjelpe hverandre. Vi hadde dekket langbord i hagen, satt ut ketchup- og sennepflasker og ferdigblandet saft i store brusflasker, og ungene hjalp hverandre som bare det!!!Vi hadde bursdag i over 3 timer, og svært få konflikter mellom barna, ingen sure naboer og kjempefornøyd bursdagsjente.
Vi hadde også laget en liten plan om noen fellesleker, ala blindebukk, gjemsel, rødt og grønt lys, "hvem er under teppet" med digert dynetrekk på gresset, puljevis trampolinehopping og frilek for de som ville det...
Stiv heks, doktorsisten, boksen-går er også sånt som kan slå an.

Vannspreder, bading/vannkrig har vi også prøvd og stemninga har steget en del under sånne aktiviteter også.

Av mat har jeg også stekt pannekaker (laget røra litt grovere med havregryn og ymse grovere melslag) og lagt de i ildfast form og holdt de varme med alu-folie.
Pizzasnurrer, pølser, fiskepinner i hamburgerbrød er også lettvint.

Godteposer har jeg sterke prinsipper mot, så de har jeg alltid droppa. De får spise når de er i bursdag, men så er det også over når de går.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.