Tito sa
for 15år siden:
Må bare dele oppskriften på en kjempegod sjokoladekake jeg har fått fra en svigerinne. Den skal være flytende inni.
4 egg
2,5 dl sukker
Piskes til eggedosis
200 g kokesjokolade (gjerne 70 % kakao)
200 g smør
Smeltes og blandes sammen med eggedosis
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Blandes sammen med resten
Man kan også tilsette ekstra kakao om du vil ha den enda mørkere
Stekes på 230 grader i ca 15 minutter til det er kommet en fast hinne på toppen, men fremdeles er myk inni.
Nytes varm, og gjerne med vaniljeis. Jeg bruker å steke den ca en halvtime før den skal serveres.
Ema sa
for 15år siden:
Denne oppskriften skal definitivt lagres, jeg elsker sjokoladekaker som er myke og flytende inni!
Jeg synes slike kaker er like gode kalde også.
nam sa
for 15år siden:
Så spennende! :D
Denne var fristende å prøve ut ja! :nam:
malou sa
for 15år siden:
Så himmelsk ut! Skal ha 4 unger her på baking i dag, er den så flytende at den ikke egner seg som "barnekake"? :begynner å bli lei muffins, men orker ikke sjokoladekake over hele huset:
Kula sa
for 15år siden:
Det er den jeg kaller "Fransk sjokoladekake". Den er utrolig god. Pynt den gjerne med friske bringebær, jordbær eller blåbær. Eller alt sammen. :knegg:
Tito sa
for 15år siden:
Kula sa:
Det er den jeg kaller "Fransk sjokoladekake". Den er utrolig god. Pynt den gjerne med friske bringebær, jordbær eller blåbær. Eller alt sammen. :knegg:
Hvis du steker den litt ekstra, blir den litt mer fast og lettere å spise. Men datteren min på 6,5 år elsker den slik den er.
Kula sa
for 15år siden:
Den er absolutt best når den er nesten flytende helt innerst.
Fadese sa
for 15år siden:
Oj - den ligner veldig på Kvalmspykaka som vi lagde på ungdomskolen. Og som vi elsket!! :D
September sa
for 15år siden:
Mm, hørtes nydelig ut.
Oppskriften minner meg om sjokoladefondant og det er jo kjempegodt.
Lager du denne i liten langpanne eller rund kakeform?
puselini sa
for 15år siden:
Denne må prøves en gang. Elsker sjokoladekaker i alle varianter :knegg:
Dixie Diner sa
for 15år siden:
Jeg elsker sånne kaker og har mange like og nesten like oppskrifter, bruker dem om hverandre. Det blir det samme som sjokoladefondant. Jeg synes imidlertid kakene er best kalde, da er de som konfekt . :slafse:
Nessie sa
for 15år siden:
Åh, må prøves en gang. :D