Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nydelig flytende sjokoladekake

#1

Tito sa for siden:

Må bare dele oppskriften på en kjempegod sjokoladekake jeg har fått fra en svigerinne. Den skal være flytende inni.

4 egg
2,5 dl sukker

  • Piskes til eggedosis
    200 g kokesjokolade (gjerne 70 % kakao)
    200 g smør
  • Smeltes og blandes sammen med eggedosis
    2,5 dl hvetemel
    1 ts bakepulver
  • Blandes sammen med resten
  • Man kan også tilsette ekstra kakao om du vil ha den enda mørkere

Stekes på 230 grader i ca 15 minutter til det er kommet en fast hinne på toppen, men fremdeles er myk inni.

Nytes varm, og gjerne med vaniljeis. Jeg bruker å steke den ca en halvtime før den skal serveres.


#2

Ema sa for siden:

Denne oppskriften skal definitivt lagres, jeg elsker sjokoladekaker som er myke og flytende inni!
Jeg synes slike kaker er like gode kalde også.


#3

nam sa for siden:

Så spennende! :D
Denne var fristende å prøve ut ja! :nam:


#4

malou sa for siden:

Så himmelsk ut! Skal ha 4 unger her på baking i dag, er den så flytende at den ikke egner seg som "barnekake"? :begynner å bli lei muffins, men orker ikke sjokoladekake over hele huset:


#5

Kula sa for siden:

Det er den jeg kaller "Fransk sjokoladekake". Den er utrolig god. Pynt den gjerne med friske bringebær, jordbær eller blåbær. Eller alt sammen. :knegg:


#6

Tito sa for siden:

Hvis du steker den litt ekstra, blir den litt mer fast og lettere å spise. Men datteren min på 6,5 år elsker den slik den er.


#7

Kula sa for siden:

Den er absolutt best når den er nesten flytende helt innerst.


#8

Fadese sa for siden:

Oj - den ligner veldig på Kvalmspykaka som vi lagde på ungdomskolen. Og som vi elsket!! :D


#9

September sa for siden:

Mm, hørtes nydelig ut.
Oppskriften minner meg om sjokoladefondant og det er jo kjempegodt.
Lager du denne i liten langpanne eller rund kakeform?


#10

mina sa for siden:

:lol:

#11

puselini sa for siden:

Denne må prøves en gang. Elsker sjokoladekaker i alle varianter :knegg:


#12

Tito sa for siden:

Rund kakeform.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker sånne kaker og har mange like og nesten like oppskrifter, bruker dem om hverandre. Det blir det samme som sjokoladefondant. Jeg synes imidlertid kakene er best kalde, da er de som konfekt. :slafse:


#14

Nessie sa for siden:

Åh, må prøves en gang. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.