Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tiltaleform i Halo

#1

Muad'Dib sa for siden:

Til alle scifi fans:

En av mine engelskelever lurer på, hvorfor en løytnant og en sergeant (tror jeg det var, jeg har ikke boken selv) i Halo-serien skiftevis tiltaler hverandre med rang, og med "Mr. Wright"/"Mr. Johnston". Jeg har ut ifra konteksten ikke kunne se årsaken selv. Noen av dere kloke hoder som vet ?


#2

Esme sa for siden:

Jeg har ikke lest den serien. Burde jeg forresten?

Uansett: Fant en lenke til The Junior Officers guide fra den kanadiske hæren, utgitt i 1959 hvor det står (jeg har klippet bort en del):

Subaltern betyr junioroffiserer, dvs de under kaptein. Innenfor samveldet så var Warrant Officers det samme som non-coms i den amerikanske hæren, dvs de hadde ikke gått offisersskole.
(jeg er ikke på spesielt tykk is her så korriger i vei).

Uansett: Det virker som at det var vanlig å titulere yngre/lavere grads offiserer med Mr når det ikke var i offisielle sammenhenger, men for å sjekke om det stemmer får man nesten lese bøkene tenker jeg.


#3

Pappalille sa for siden:

Uhm... Jeg trodde Halo var et spill jeg?


#4

Esme sa for siden:

Haha! Er det det ja. :knegg:


#5

Juste sa for siden:

Halo startet som en spillserie, men har etter hvert fått en serie med bøker og tegneserier basert på den samme mytologien. Siden dette er Science Fiction så er det vel vanskelig og si helt spesifikt hvorfor de tiltaler hverandre på denne måten, men Esme er nok inne på det i posten sin.


#6

Muad'Dib sa for siden:

Takk ! Tar denne med til eleven, jeg.


#7

Pappalille sa for siden:

Ahh, takk for oppklaringen. =)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.