Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Peon i bukett som dør umiddelbart

#1

Magica sa for siden:

Problem!

Fikk en bukett med 3 peoner i går. Hurra. Jeg fulgte anvisningen, dvs: snitte, sukker i vannet og en sånn lapp rundt stilken.

Bladene på buketten begynte å henge umiddelbart. Det så rett komisk ut. Etter en time så den stein dau ut, så da snittet jeg på nytt og ga friskt vann, satt den tilogmed kaldt. No chance.

I dag: drar på Plantasjen med den begredelige buketten. Fikk "kjeft" for at bladene ikke skulle stå i vann (det gjorde de IKKE) og fordi snittet ikke var skrått nok. :rolleyes:

Vel, fikk nye. Og hva skjer når jeg kommer hjem og putter de i vann? Joda, bladene henger seriøst med leppa og den ser helt pjusk ut. Hva i all verden? Har jeg en hjemsøkt vase? Nå er snittet svært skrått, det er ingen blader i mils omkrets av vannet og jeg skjønner nada niks???

Har noen vært borti dette eller har tips? Jeg er fristet til å ta en ny tur på Plantasjen i morgen...


#2

Maverick sa for siden:

Hvordan ble de fraktet? Med nysnittede stilker med vann rundt fra Plantasjen?


#3

Magica sa for siden:

Øh, nei - dama bare snittet de (belærende) og jeg tok de i hånda og kjørte hjem. Snittet de likevel på nytt, og de så helt fine ut helt til jeg puttet de i vann?!


#4

Maverick sa for siden:

Tja, det er vel ikke helt heldig, og damen burde ha sørget for å legge vann rundt, spesielt med peoner, egentlig. Det hjelper ikke så veldig å snitte om de har semitørket i hele stilken på veien.

(Eventuelt kan du prøve å pakke de litt stramt inn i en våt avis, og la de stå og trekke i vann over natten. :jupp: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.