Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Linser

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har ei pakke med raude linser liggande. No har eg litt lyst til å bruke den og. Men sidan eg aldri har brukt linser i maten før så trenger eg litt hjelp.

Så korleis bruker eg linser og har de nokre gode oppskrifter til meg ?


#2

Millis sa for siden:

Røde linser er perfekt å bruke i pastasaus! Lag en god tomatsaus og tilsett linsene og kok til de er myke. Da blir den fyldig og god. Røde linser er ganske små og løser seg litt opp når de er kokt. Jeg bruker de røde stort sett bare til sauser eller supper.


#3

Balanse sa for siden:

Jeg elsker røde linser. Jeg bruker ofte å lage en gryte litt i lapskaus-stil, med det jeg har av kjøtt og grønnsaker + 1-2 bokser hakket tomat, vann og litt røde linser som koker oppi minst 20 minutter. Gjerne økologiske hakkede tomater med smak av baslikum eller hvitløk. Røde linser er perfekt som "tykningsmiddel" i masse forskjellig, de gir litt mer konsistens og fylde.


#4

Hyacinth sa for siden:

Skyller dere linsene, i tilfelle hvor lenge? Jeg synes det er litt "stress" å skylle dem uten at halvparten fyker ned i vasken. Og så slutter det aldri å skumme, uansett hvor mya man skyller.


#5

Balanse sa for siden:

Jeg skyller ved å ta linsene i et litermål og fylle det med vann, riste litt og helle ut. Jeg stopper å helle før det begynner å fyke ut noe særlig linser, og så gjentar jeg prosessen en eller to ganger, avhengig av hvordan vannet ser ut. Det er godt nok i mine øyne. Det slutter ikke å skumme her heller, men slik er det med røde linser.


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Viss eg tar nokre kyllingfileter, kutter opp og steiker litt. Heller over nokre boksar med grovhakka tomater ( med smak ) og litt grønnsaker og så linser, er eg på rett spor då ?

Og så koke ris eller cous cous til ?


#7

Balanse sa for siden:

Jepp, bortsett fra at jeg for min del ville ikke stekt filetene, bare hatt alt i en gryte og kokt det sammen. Blir de ikke mørere slik eller er det bare meg som ikke kan steke? (Og er det ikke du som har en chef? :knegg: )

Du kan ta linsene oppi samtidig med tomatene hvis du eventuelt tenkte å ha i grønnsakene litt senere, de blir bare bedre jo lenger de koker.


#8

Tammen sa for siden:

Jeg tror jeg skal gjøre som deg i dag Urt, bare droppe couscousen. :)
Takk for tips, linser, kylling, squash og tomatsaus er knallgodt sammen.


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Eg kutta kyllingen opp i biter. Steiker nesten alltid kyllingen litt før me har den oppi gryter og slikt.

Blei ganske godt og ungane kosa seg stort. Kunne nok ha droppa cous cousen, men det passa fint til-


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.