Eg har ei pakke med raude linser liggande. No har eg litt lyst til å bruke den og. Men sidan eg aldri har brukt linser i maten før så trenger eg litt hjelp.
Så korleis bruker eg linser og har de nokre gode oppskrifter til meg ?
Røde linser er perfekt å bruke i pastasaus! Lag en god tomatsaus og tilsett linsene og kok til de er myke. Da blir den fyldig og god. Røde linser er ganske små og løser seg litt opp når de er kokt. Jeg bruker de røde stort sett bare til sauser eller supper.
Jeg elsker røde linser. Jeg bruker ofte å lage en gryte litt i lapskaus-stil, med det jeg har av kjøtt og grønnsaker + 1-2 bokser hakket tomat, vann og litt røde linser som koker oppi minst 20 minutter. Gjerne økologiske hakkede tomater med smak av baslikum eller hvitløk. Røde linser er perfekt som "tykningsmiddel" i masse forskjellig, de gir litt mer konsistens og fylde.
Skyller dere linsene, i tilfelle hvor lenge? Jeg synes det er litt "stress" å skylle dem uten at halvparten fyker ned i vasken. Og så slutter det aldri å skumme, uansett hvor mya man skyller.
Jeg skyller ved å ta linsene i et litermål og fylle det med vann, riste litt og helle ut. Jeg stopper å helle før det begynner å fyke ut noe særlig linser, og så gjentar jeg prosessen en eller to ganger, avhengig av hvordan vannet ser ut. Det er godt nok i mine øyne. Det slutter ikke å skumme her heller, men slik er det med røde linser.
Viss eg tar nokre kyllingfileter, kutter opp og steiker litt. Heller over nokre boksar med grovhakka tomater ( med smak ) og litt grønnsaker og så linser, er eg på rett spor då ?
Jepp, bortsett fra at jeg for min del ville ikke stekt filetene, bare hatt alt i en gryte og kokt det sammen. Blir de ikke mørere slik eller er det bare meg som ikke kan steke? (Og er det ikke du som har en chef? :knegg: )
Du kan ta linsene oppi samtidig med tomatene hvis du eventuelt tenkte å ha i grønnsakene litt senere, de blir bare bedre jo lenger de koker.