Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gravide kan spise sushi!

#1

DM sa for siden:

Sier matportalen:

Jeg bare så noen kommenterte en plass at de ikke kunne spise det når de var gravide, og så falt jeg over denne informasjonen, og tenkte den kunne vært nyttig (og gledesfylt) for noen. :)


#2

scilla sa for siden:

Jeg spiste da sushi da jeg var gravid for 6 år siden. Fikk beskjed om at det var helt i orden.
Men, det er jo en lykke. Elsker sushi!


#3

Fruktflua sa for siden:

Det gjorde jeg også.

Men jeg fikk høre at det ikke var helt ok å spise sushi når en er gravid. Instinktet mitt fortalte meg derimot at det rådet var tullete. :cool:


#4

safran sa for siden:

Jeg spiste sushi da jeg var gravid, men jeg tror jeg holdt meg unna tunfisk.


#5

shute sa for siden:

Bare ikke tunfisk.

(Men en ernæringsfysiolog jeg går til påstår at det var en temmelig omstridt beslutning at de skulle gå bort fra å fraråde det. Hun satt visst i en eller annen komité som vurderte spørsmålet, og hun nekter fremdeles å si at hun synes det er helt greit - selv om hun er med på at risikoen er liten).


#6

Bille sa for siden:

Jepp! Jeg spiste masse sushi i denne graviditeten. Men det stemmer at man skal droppe tunfisken ja.


#7

Primrose sa for siden:

Jeg spiste også sushi når jeg gikk gravid, men jeg så an serveringsstedene litt ;)


#8

Tallulah sa for siden:

Er ikke greia (og har vært en stund) at det er greit så lenge fisken har vært frosset, og det skal den ha vært i Norge? Men man har jo ingen garanti for at alle sushistedene faktisk gjør det.


#9

Bluen sa for siden:

Jeg spiste også sushi, minus tunfinsken. :jupp: Fulgte anbefalingene på Matportalen.


#10

shute sa for siden:

Så vidt jeg har forstått kverken man toxoplasma ved frysing, men ikke listeria. Mattilsynet eller noen i den sjangeren hadde en runde på sushisteder i Oslo for litt siden hvor de sjekket for listeria, og ikke fant noe. Dette bidro, i følge ovennevnte ernæringsfysiolog, til at man ikke lenger fraråder sushi til gravide.

Mattilsynet skriver at: "I risikovurderingen påpeker VKM at selv om listeria tidvis kan påvises i rå fisk, vil antallet bakterier per gram vare i all hovedsak være lavt. Ved økende grad av bearbeiding og lengre lagring, som kan være tilfellet for eksempelvis røkelaks, vil konsentrasjonen av listeria i kontaminerte produkter erfaringsmessig kunne øke, og risikoen ved konsum vil øke tilsvarende. Ut fra grunnlagsdata for vurderingen fastslås det imidlertid at risikoen for at hendelsen inntreffer er svært lav."

Dermed antar jeg at det er lurt å holde seg unna de mest shabby sushisjappene, siden de sikkert kan finne på å slenge den tinte fisken i kjøleskapet etter både to og tre dager fremme på disken - sånn om den ikke blir solgt. :rolleyes:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.