Jeg er veldig glad i disse, og de smaker ikke vanlig omelett. Jeg liker egentlig ikke omeletter så godt, men disse er farlig gode. En slik, og jeg er mett (men jeg har jo såvidt magesekk da, kan tenke meg "normale" folk spiser hvertfall 2 stk). De er best kalde, faktisk.
Ellers synes jeg en frokosttallerken med "koldtbord" på er godt. Da har jeg oppå godt kjøttpålegg, kald eggerøre, røkelaks og lignende, og litt grønnsaker, feks. perletomater.
En kraftfull smoothie er også snadder, og veldig friskt nå når det begynner å bli sommer. Da bruker jeg yoghurt naturell, en halv banan, 10 mandler eller valnøtter, kanskje en dæsj Udos, 2 rå eggeplommer og masse frosne bær. Du kan jo droppe bananen, men om du ikke er for striks med karbene så kan du jo ha den i. Gir litt søtere smak og fylde.
Jeg spiser (ja spiser :knegg:) smoothie bestående av 2 dl. bær, 1/2 banan, 5 ss naturellyoghurt, et par ss cottage cheese + litt kjerner, nøtter eller event. havregryn. Jeg har som regel oppi 1/2 dl. appelsinjuice også. En slik gir 300 -400 kcal og holder meg mett en stund.
Jeg lager frokostpannekaker av egg, CC, vaniljeekstrakt, smeltet smør, litt proteinpulver, kardemomme og litt splenda. Serveres med rømme/vaniljekesam og bær.
Smoothie og pannekaker og omelett som ikke blir for fet går bra. Spesielt bra om det smaker bra kaldt (eller man kan varme i micro) for da kan jeg tilberede kvelden før. :nikker: Jeg syns ikke det er så gøy å steke noe det første jeg gjør på morgenen (vi har faktisk ikke vifte i det her huset) og det er litt kjipt når man er nydusjet.
Åjaa de er gode! Jeg har ikke kardemomme og proteinpulver i da, men de er helt supre. Og ikke Splenda, men litt Sukrin. Lager dem som lapper, for jeg synes de er litt vonde å snu om jeg lager en stor/to litt mindre pannekaker. Begge ungene elsker dem! De og Mock Danish med masse blåbær i røra, håhåhå det er godt. Mock Danish ligger det oppskrift på i lavkarbo-oppskriftstråden her inne. Knallgodt med smør på!
Enig med deg i at fete frokoster ikke alltid er det mest fristende, spesielt ikke i varmen. De små omelettene er geniale sånn sett, man lager flere om gangen og oppbevarer dem i en pose/boks i kjøleskapet og kan spise dem kalde eller varme, som man vil. Og de FINNES ikke kvalmende, slik vanlig omelett kan bli.
Udos Choice er en olje som er helt utrolig på huden, bla. Smaker litt fjøs, men man merker det knapt i smoothien. Står om den her:
Grove knekkebrød med reker og majones, med steken fra gårsdagens middag, med skinke og ost, med kokt egg og påleggg.
Havregrøt med Cottage Chese og eller eggeplomme(r) i og kanel på toppen.
Salat, med kokt egg, med reker, med tunfisk, med ost og kalde baconbiter eller skinkebiter.
Frokostpannekaker. De kan lages i alle varianter av bla proteinpulver (uten smak), av egg og CC, med og uten fløte, med havregryn (jeg kjører det i kjøkkenmaskin med knivblader) osv. Man må bare prøve seg frem. Jeg har faktisk gulrot i også, for det gir en slik god søtsmak, og når jeg i perioder spiser litt ekstra karber, så har jeg litt eplesyltetøy i også, men det holder med gulroten (og kanel!).
Smoothie i alle forskjellige varianter, med proteinpulver, med egg, med CC osv.
Omelett.
Det finnes masse som kan spises. Bare husk på å få i deg ca 30g protein. Dvs ca 4 store egg, 150g kjøtt/fisk/skalldyr, og 120g ost.) Så putter du til noe grønt, - salat, paprika, agurk, tomat til omeletten, bær til pannekaken, osv. Og muligens en grov skive eller noe grovt knekkebrød dersom det er ønskelig. (Fett er også viktig. Advokado i salaten, smør på skive/knekkebrød, nøtter i salaten, steke omeletten i olje, det er fett i ost. osv. )
Åhhh så flott, nå fikk jeg litt inspirasjon. Tusen takk! :D Jeg må ha litt grei frokost også da jeg ofte spiser frokost, så kjører mann og barn til jobb og skole og så trener jeg. Jeg er et menneske som må spise frokost og det føles best om det er noe som magen får jobbe litt med som havregrøt eller müsli.
Så havregrøt er ikke så farlig? Jeg har ikke studert GI for dem. Jeg har funnet noe havrekross-greier her som ser ut som noen mini mini hest-pellets ( :knegg: ) men som jeg syns er fantastisk gode og som jeg med glede spiser med melk men aller helst med litt bringebær. Hvilken side har egentlig best GI-tabell?
Store havregryn har lavest GI. Og havregrøt er ganske ok dersom du tilsetter proteiner av noe slag som jeg foreslo. Poden (liker ikke CC, så det bruker vi ikke i grøten hans, men det er ganske greit å ha i) spiser grøt med raspet valnøtter, olivenolje og eggeplomme i. (Vi rasper nøttene mens grøten koker (2dl store havregryn og 1 dl helmelk), så har vi en ss eller to med olivenolje på nøttene (med en liten dæsj med kanel på oljen), og når grøten er ferdig tar jeg en eggeplomme i og rører rundt, tar den av platen, og så heller jeg det på nøttene, rører rundt, har kanel på og serverer.
Det høres ut som noe for meg! Jeg foretrekker å gjøre grøten på vann og ha kald melk på etterpå, men det kan jo ikke spille noen rolle. Store havregryn kan jeg gjerne bruke og jeg pleier alltid å kjøpe det som tar lengst tid å koke (ris, pasta etc som resten av familien spiser pga av GI) så det blir vel alltid i regel store havregryn.
Jeg går på lavkarbo, men slår til med CC med eplemos u/tilsatt sukker, samt kanel :nam:.
Her kommer en oppskrift på et lavkarbobrød du kan bruke - skal gi 1-2 karber per skive:
4 egg
1/2 boks Chreme Fraiche eller Kesam
3 ss olje
litt salt
4 ss linfrø (ca 40 g)
60 g kruskakli
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
1,5 ts bakepulver
Pisk eggene lett og bland inn Chreme Fraiche, olje og salt - tilsett deretter det tørre (bakepulver til slutt). Deigen skal være litt kladdete. Ha deigen i en bakepapirkledd brødform, og la brødet steke på 180 grader på nederste rille. PS: Jeg pleier å strø noen solsikkekjerner på toppen av brødet før steking.
Brødet bør oppbevares i kjøleskap. Smakfullt og godt! :nam: