Jeg skal ha med meg tzatziki i et selskap, og jeg vet ikke om jeg rekker å lage det morgenen når vi skal dra. Kan jeg lage det kvelden i forveien når det skal spises neste kveld? Jeg kan alternativt ta med meg ingrediensene og lage det der vi skal, men det blir litt stress.
Et tips er forøvrig å bruke gresk/tyrkisk yoghurt (framfor vanlig naturell som jeg vet mange bruker), for den er fastere og mer kremete i både smak og konsistens. Da slipper du å la den renne av seg også. Det går med andre ord fortere og er bedre.
Jeg prøver alltid å få lagd tzatzikien god tid i forveien - da er den best. :jupp: Slutter meg forøvrig til rajrajs anbefaling. Jeg pleier også å la den revne agurken ligge med litt salt på før jeg klemmer ut væsken (skreller ikke agurken), og så har jeg litt god olivenolje i tzatzikien.
Den "nye" matlagingsyoghurten er jo såpass tjukk at den trenger man ikke renne av, men den er sikkert litt syrligere enn gresk/tyrkisk. Jeg pleier å ha i noen spiseskjeer med creme fraiche for å få vekk litt av det syrlige.
Jeg ville nok laget den ferdig, men ventet med å ha i hvitløken til dagen etter. Jeg synes ofte hvitløken kan bli litt stram på smak etter en stund, og her er det jo ikke bare over natten men et helt døgn.
Jeg har ikke brukt naturell yoghurt siden matyoghurten kom på markedet. Nå bruker jeg kun den. Ellers bruker jeg også å rive agurken og legge den i sil med salt før jeg klemmer ut væsken. En skvett vineddik, olivenolje, hvitløk, salt og pepper. Nam!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.