Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan tzatziki lages dagen før?

#1

Tito sa for siden:

Jeg skal ha med meg tzatziki i et selskap, og jeg vet ikke om jeg rekker å lage det morgenen når vi skal dra. Kan jeg lage det kvelden i forveien når det skal spises neste kveld? Jeg kan alternativt ta med meg ingrediensene og lage det der vi skal, men det blir litt stress.



#3

Observatøren sa for siden:

Ja, det har jeg gjort. Bare dekk godt med plastfolie.


#4

Tito sa for siden:

Takk for svar!

Hva med å lage det i en tupperware boks med tett lokk? Det bør vel gå like bra som med plastfolie?


#5

Left sa for siden:

Det tror jeg er enda bedre. Vil tro smaken blir enda bedre når den får stått litt :)


#6

Camomilla sa for siden:

Ja det kan du. Blir ofte bedre da når den får stått og godgjort seg litt.
Plastfolie fungerer fint.


#7

Lizzie sa for siden:

Min oppskrift sier at den skal stå over natten, så det gjør jeg alltid, med stort hell!


#8

Katinka sa for siden:

Som de andre sier - den blir bare bedre av å få stå over natta.


#9

rajraj sa for siden:

Mmmmm, tzatziki. :nam:

Et tips er forøvrig å bruke gresk/tyrkisk yoghurt (framfor vanlig naturell som jeg vet mange bruker), for den er fastere og mer kremete i både smak og konsistens. Da slipper du å la den renne av seg også. Det går med andre ord fortere og er bedre.


#10

Tangina sa for siden:

Jeg prøver alltid å få lagd tzatzikien god tid i forveien - da er den best. :jupp: Slutter meg forøvrig til rajrajs anbefaling. Jeg pleier også å la den revne agurken ligge med litt salt på før jeg klemmer ut væsken (skreller ikke agurken), og så har jeg litt god olivenolje i tzatzikien.


#11

emma71 sa for siden:

Den "nye" matlagingsyoghurten er jo såpass tjukk at den trenger man ikke renne av, men den er sikkert litt syrligere enn gresk/tyrkisk. Jeg pleier å ha i noen spiseskjeer med creme fraiche for å få vekk litt av det syrlige.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Ingen bruker vel yoghurt naturell i dag uansett, det er jo bare stress. Bruk matlagingsyoghurt. Jeg har også brukt rømme og litt sitronsaft med hell.


#13

Katinka sa for siden:

Noen dråper Rose's Lime er også godt.


#14

rajraj sa for siden:

Ja! :hyper: Og masse hvitløk, selvsagt, også hvit pepper, en klype sukker og en ørliten skvett hvitvinseddik, hvis man har.


#15

Camomilla sa for siden:

Fikk nesten ikke lyst på Tzatziki nå....


#16

Xian sa for siden:

Jeg ville nok laget den ferdig, men ventet med å ha i hvitløken til dagen etter. Jeg synes ofte hvitløken kan bli litt stram på smak etter en stund, og her er det jo ikke bare over natten men et helt døgn.


#17

Tito sa for siden:

Jeg har ikke brukt naturell yoghurt siden matyoghurten kom på markedet. Nå bruker jeg kun den. Ellers bruker jeg også å rive agurken og legge den i sil med salt før jeg klemmer ut væsken. En skvett vineddik, olivenolje, hvitløk, salt og pepper. Nam!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.