Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bananbrød

#1

Storm sa for siden:

Har lyst til å dele en oppskrift med dere som er perfekt om man har noen skikkelig BRUNE bananer liggende.

BANANBRØD

4-5 dl hvetemel
1 egg
3 små eller 2 store godt modne bananer
0,75 dl smeltet smør
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Evt spe med melk til passe konsistens (om dette er nødvendig avhenger av hvor rennende bananene er)

Det er veldig godt med kanel, kardemomme og rosiner i også.

Stekes i brødform ved 200 grader til den er gylden (varierer).


#2

Kirsebær sa for siden:

Hva spiser man slikt brød til/med da?

Hørtes interessant ut.


#3

Storm sa for siden:

Man trenger ikke noe til, den er kjempe-god helt alene. Kake er kanskje et riktigere ord, den blir jo ganske søt med de modne bananene i.

Og så må jeg legge til at den er veldig enkel å lage, man rører sammen ingrediensene på 1-2-3.


#4

LilleLeo sa for siden:

Åh, det hørtes kjempe godt ut! Mamma's banankake er også utrolig digg, iallefall når den er rykende fersk og med sprø kanter :sikle:


#5

Søster sa for siden:

Fantastisk god idé, og jeg som var på vei til å kaste de bananene. Da blir det baking i kveld.

Ps er dette noe poden kan ha i matboksen, eller lukter det snop og kake lang vei?


#6

Storm sa for siden:

Det er vel en slags mellomting mellom en kake og et brød. Så lenge ikke hele matpakken består av bananbrød, ville jeg synes det var helt greit å sende med junior et stykke i barnehagen.


#7

Søster sa for siden:

Nå står det i ovnen. Jeg gleder meg!

Måtte modde litt på oppskriften, siden jeg oppdaget underveis at jeg manglet litt greier.
Derfor er vaniljesukker byttet ut med honning, det ble nesten tre spiseskjeer. Og melken ble til biola. Og når det først var gått så langt, heiv jeg liksågodt oppi en teskje av kanel og kardemomme også.
Så er det bare å vente og smake om det går an å gjøre sånt..


#8

Storm sa for siden:

Ble det bra, søster?


#9

Tallulah sa for siden:

Hm, så god idé! Vi kjøper alltid masse bananer fordi vi lager så mye smoothie, men greier nesten aldri å bruke dem opp. Er de altfor modne er de ikke så gode oppi smoothie.


#10

Søster sa for siden:

Ja, det ble superbra! Serverte ferskt fra ovnen med is til i går. Og i dag innom brødristeren og med smør på. Begge deler var herlig.

Men jeg måtte steke det mye lenger. Kanskje 40 min. Er det surmelka som gjør det? Eller kanskje ovnen min. Godt ble det uansett. Også så lett å lage, det tok jo bare 5 min å få det i ovnen!


#11

Magica sa for siden:

Jeg har bakt bananbrød, men må ha gjort noe feil, det smakte pyton. Det vil si, det smakte BARE banan, og det var klissete. :knegg:

Sikkert: stekt for kort, for mye banan i. :S


#12

Polkadot sa for siden:

Å NEI!!! At jeg ikke kunne kikke på denne tråden litt før. Jeg kastet 3 skikkelig brune bananer i går.... :(


#13

safran sa for siden:

Jeg prøvde denne i dag, og hadde samme resultat. Når jeg tenker meg om, så vet jeg hvorfor. Dette er nemlig omtrent samme ingredienser som det er i amerikanske muffins, og der står det spesifikt i oppskriften at du ikke må røre veldig. Det skal såvidt røres sammen før det has i formene, ellers blir det seigt og jæ**** resultat. Jeg rørte veldig, for jeg skulle jo spe med melken...


#14

Mei sa for siden:

Jeg lager bananmuffins av overmodne bananer, og de blir kjempegode. Ekstra gode med litt kanel i. Lager røren først, skjærer så skiver av bananen og rører forsiktig før jeg har de i formene. Det duger finfint som lunsj.


#15

Left sa for siden:

Jeg smakte en skikkelig kakevariant av denne forelden. Med sjokoladekrem på :sikler:
Banankake er kjempegodt. Skal man ha den som kake til kaffen, kan man drysse på tørr melis oppå.


#16

Ami sa for siden:

Denne har jeg bakt i dag. Og rørt for mye. Den ble seig, men smakte kjempegodt.


#17

Susse sa for siden:

Vi lager ofte bananbrød. Kjører bananene i blenderen. Bruker også litt kanel i røra. Det blir litt seigt og tungt, men ungene elsker det. Vår oppskrift er med brunt sukker og rapsolje.


#18

venla sa for siden:

Banankake er godt. Har 3 godt modne bananer på benken nå. Tror det blir bananmuffins i morgen :)

Har brukt å ha sjokoladebiter i før, men kanel hørtes også godt ut.


#19

Storm sa for siden:

Jeg har begynt å ha i kardemomme, kanel og rosiner. :nam:


#20

Tjorven sa for siden:

Denne oppskriften var jammen mer sunn enn den jeg har. Jeg har MASSE brunt sukker i mitt bananbrød. Neste gang skal jeg forsøke denne oppskriften isteden, for det må være bedre for både kropp og sjel.


#21

Svanen sa for siden:

Ligner litt på min oppskrift, men jeg rører smør og sukker hvitt, så blander most banan og egg, så blander vekselsvis inn mel (og det er natron i min oppskrift), det våte, og sper med melk (surmelk er godt i:nikker:)

Vi steker forresten i 200 grader i 50-60 min.....

Kjempegodt med brunost på, eller syltetøy (men brunost er det beste JEG vet å ha på!)


#22

Storm sa for siden:

Jeg bruker forøvrig Vita hjertegod flytende margarin istedet for smør, og bytter gjerne ut noe av hvetemelet med byggmel eller grovt sammalt hvetemel. Da blir det enda sunnere.


#23

Skilpadda sa for siden:

Vi lager denne temmelig ofte, for Poden er veldig glad i den, og vi har ofte bananer som blir litt brune. Noen ganger lager jeg dem som muffins. Det er den raskeste bakeoppskriften jeg har, tror jeg. :)


#24

Karamell sa for siden:

Jeg har bare laget banankake en gang, men den ble skikkelig tung og rå.


#25

Ami sa for siden:

Ja, jeg måtte steke det i nærmere 50 minutter.
Brødet ble såpass søtt på grunn av bananene, at å ha sukker i virker overflødig. Jo modnere bananer, jo søtere, tror jeg. Og så doblet jeg vaniljesukkeret. Det gjør jeg alltid. :stolt:


#26

Tjorven sa for siden:

Da har jeg satt bananbrød i ovnen. Som vanlig leste jeg ikke hele tråden først, så jeg lot kjøkkenmaskinen røre skikkelig lenge. Da blir den sikkert seig, men smaken blir vel den samme?


#27

Kaktus sa for siden:

Denne er i ovnen nå! Hadde noen brune bananer, så da ble det kort prosess. :gladbanan:


#28

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg pleier å bake med fibra-mel, ha oppi litt havregryn og kanskje litt kruskakli, og vaniljeyoughurt isteden for smør. Det sender jeg med snupsen i bhg uten skrupler. Og jeg har aldri opplevd at det blir seigt, selv om jeg rører.


#29

Imma sa for siden:

Har det i ovnen nå :spent:
Med brødform, så mener dere vanlig brødform? Synes det ble så lite røre i formen, ble ca 1/3 full.


#30

Tjorven sa for siden:

MinaX: hvis du fremdeles følger opp denne tråden; kan ikke du modde oppskriften i det første innlegget slik at det står at man kan tilsette kanel, rosiner og kardemomme. Jeg bruker FP som oppslagsverk og leser bare det første innlegget når jeg skal bake, men går da glipp av de gode tipsene som kommer i løpet av tråden.


#31

Storm sa for siden:

Gjort! (Hvor ble det av den :yessir: ?)


#32

Storm sa for siden:

:knegg: Der var den ja.


#33

Imma sa for siden:

Denne ble forferdelig. Lukta kvalmt i hele huset. Jeg smakte en bit og kastet opp(det er helt sant). Ungene likte den. Jeg grøsser bare jeg tenker på det. Blir aldri mer laget her i huset.

:knegg:

Not my cup of thea, for å si det pent.


#34

Tjorven sa for siden:

Knerten som ALDRI spiser frukt spiste fornøyd to skiver med bananbrød til kveldsmat i går. Han var jo med å lagde, så da tror jeg interessen for å spise ble litt større.

Jeg glemte kanel i går ..... og fikk derfor MinaX til å modde oppskriften. Men jeg synes denne blir skikkelig god. Jeg lager den med litt grovt mel og havregryn, så da anser jeg den for å være ganske sunn også (i hvert fall til kake å være).


#35

Salt sa for siden:

Jeg lager masse banana bread for tiden. :flau: Og for sikkerhetsskyld har jeg i valnøtter og kokesjokolade også. :nam: Ikke hverdagskake, for å si det sånn! Jeg har en annen oppskrift, da.


#36

Tallulah sa for siden:

I dag lagde vi bananbrød, og tok litt kakao i halve deigen slik at vi kunne marmorere brødet. Veldig godt.


#37

rine sa for siden:

Jeg har lage dette i dag, men så viste det seg at brødformene min var alt for store til røren. Valgte å steke det i en liten rund form i stedet. (Ikke vanlig rund form, altså.) Spørsmålet er: Hvor skal den stå i ovnen? Jeg husker aldri sånt...:flau:

Ja, og: Bør den stå kortere når den ikke stekes i brødform?


#38

Meissa sa for siden:

Vi måtte prøve oss på denne oppskriften og det ble stor suksess. Jeg brukte kulturmelk i stedet for melk og tilsatte litt natron, samt kardemomme og kanel. Tøtta var med å bakte og som dere ser ble hun kjempefornøyd. Skal definitivt bakes flere ganger her i huset. Brødet ble ikke klissete og ikke så altfor søtt heller.



#40

Mamarazzi sa for siden:

Dette skal jeg prøve i dag!! :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.