Har lyst til å dele en oppskrift med dere som er perfekt om man har noen skikkelig BRUNE bananer liggende.
BANANBRØD
4-5 dl hvetemel
1 egg
3 små eller 2 store godt modne bananer
0,75 dl smeltet smør
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Evt spe med melk til passe konsistens (om dette er nødvendig avhenger av hvor rennende bananene er)
Det er veldig godt med kanel, kardemomme og rosiner i også.
Stekes i brødform ved 200 grader til den er gylden (varierer).
Det er vel en slags mellomting mellom en kake og et brød. Så lenge ikke hele matpakken består av bananbrød, ville jeg synes det var helt greit å sende med junior et stykke i barnehagen.
Måtte modde litt på oppskriften, siden jeg oppdaget underveis at jeg manglet litt greier.
Derfor er vaniljesukker byttet ut med honning, det ble nesten tre spiseskjeer. Og melken ble til biola. Og når det først var gått så langt, heiv jeg liksågodt oppi en teskje av kanel og kardemomme også.
Så er det bare å vente og smake om det går an å gjøre sånt..
Hm, så god idé! Vi kjøper alltid masse bananer fordi vi lager så mye smoothie, men greier nesten aldri å bruke dem opp. Er de altfor modne er de ikke så gode oppi smoothie.
Ja, det ble superbra! Serverte ferskt fra ovnen med is til i går. Og i dag innom brødristeren og med smør på. Begge deler var herlig.
Men jeg måtte steke det mye lenger. Kanskje 40 min. Er det surmelka som gjør det? Eller kanskje ovnen min. Godt ble det uansett. Også så lett å lage, det tok jo bare 5 min å få det i ovnen!
Jeg prøvde denne i dag, og hadde samme resultat. Når jeg tenker meg om, så vet jeg hvorfor. Dette er nemlig omtrent samme ingredienser som det er i amerikanske muffins, og der står det spesifikt i oppskriften at du ikke må røre veldig. Det skal såvidt røres sammen før det has i formene, ellers blir det seigt og jæ**** resultat. Jeg rørte veldig, for jeg skulle jo spe med melken...
Jeg lager bananmuffins av overmodne bananer, og de blir kjempegode. Ekstra gode med litt kanel i. Lager røren først, skjærer så skiver av bananen og rører forsiktig før jeg har de i formene. Det duger finfint som lunsj.
Jeg smakte en skikkelig kakevariant av denne forelden. Med sjokoladekrem på :sikler:
Banankake er kjempegodt. Skal man ha den som kake til kaffen, kan man drysse på tørr melis oppå.
Vi lager ofte bananbrød. Kjører bananene i blenderen. Bruker også litt kanel i røra. Det blir litt seigt og tungt, men ungene elsker det. Vår oppskrift er med brunt sukker og rapsolje.
Denne oppskriften var jammen mer sunn enn den jeg har. Jeg har MASSE brunt sukker i mitt bananbrød. Neste gang skal jeg forsøke denne oppskriften isteden, for det må være bedre for både kropp og sjel.
Ligner litt på min oppskrift, men jeg rører smør og sukker hvitt, så blander most banan og egg, så blander vekselsvis inn mel (og det er natron i min oppskrift), det våte, og sper med melk (surmelk er godt i:nikker:)
Vi steker forresten i 200 grader i 50-60 min.....
Kjempegodt med brunost på, eller syltetøy (men brunost er det beste JEG vet å ha på!)
Jeg bruker forøvrig Vita hjertegod flytende margarin istedet for smør, og bytter gjerne ut noe av hvetemelet med byggmel eller grovt sammalt hvetemel. Da blir det enda sunnere.
Vi lager denne temmelig ofte, for Poden er veldig glad i den, og vi har ofte bananer som blir litt brune. Noen ganger lager jeg dem som muffins. Det er den raskeste bakeoppskriften jeg har, tror jeg. :)
Ja, jeg måtte steke det i nærmere 50 minutter.
Brødet ble såpass søtt på grunn av bananene, at å ha sukker i virker overflødig. Jo modnere bananer, jo søtere, tror jeg. Og så doblet jeg vaniljesukkeret. Det gjør jeg alltid. :stolt:
Da har jeg satt bananbrød i ovnen. Som vanlig leste jeg ikke hele tråden først, så jeg lot kjøkkenmaskinen røre skikkelig lenge. Da blir den sikkert seig, men smaken blir vel den samme?
Jeg pleier å bake med fibra-mel, ha oppi litt havregryn og kanskje litt kruskakli, og vaniljeyoughurt isteden for smør. Det sender jeg med snupsen i bhg uten skrupler. Og jeg har aldri opplevd at det blir seigt, selv om jeg rører.
MinaX: hvis du fremdeles følger opp denne tråden; kan ikke du modde oppskriften i det første innlegget slik at det står at man kan tilsette kanel, rosiner og kardemomme. Jeg bruker FP som oppslagsverk og leser bare det første innlegget når jeg skal bake, men går da glipp av de gode tipsene som kommer i løpet av tråden.
Denne ble forferdelig. Lukta kvalmt i hele huset. Jeg smakte en bit og kastet opp(det er helt sant). Ungene likte den. Jeg grøsser bare jeg tenker på det. Blir aldri mer laget her i huset.
Knerten som ALDRI spiser frukt spiste fornøyd to skiver med bananbrød til kveldsmat i går. Han var jo med å lagde, så da tror jeg interessen for å spise ble litt større.
Jeg glemte kanel i går ..... og fikk derfor MinaX til å modde oppskriften. Men jeg synes denne blir skikkelig god. Jeg lager den med litt grovt mel og havregryn, så da anser jeg den for å være ganske sunn også (i hvert fall til kake å være).
Jeg lager masse banana bread for tiden. :flau: Og for sikkerhetsskyld har jeg i valnøtter og kokesjokolade også. :nam: Ikke hverdagskake, for å si det sånn! Jeg har en annen oppskrift, da.
Jeg har lage dette i dag, men så viste det seg at brødformene min var alt for store til røren. Valgte å steke det i en liten rund form i stedet. (Ikke vanlig rund form, altså.) Spørsmålet er: Hvor skal den stå i ovnen? Jeg husker aldri sånt...:flau:
Ja, og: Bør den stå kortere når den ikke stekes i brødform?
Vi måtte prøve oss på denne oppskriften og det ble stor suksess. Jeg brukte kulturmelk i stedet for melk og tilsatte litt natron, samt kardemomme og kanel. Tøtta var med å bakte og som dere ser ble hun kjempefornøyd. Skal definitivt bakes flere ganger her i huset. Brødet ble ikke klissete og ikke så altfor søtt heller.