Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fisk i folie med poteter og spinat

#1

Polkadot sa for siden:

Jeg fikk kokebok i julegave, og prøvde nettopp en av rettene. Jeg ble så begeistret over hvor lett og raskt det var å lage denne, så jeg bare må dele den med dere :)

Oppskriften er for 4 personer.

12 små poteter i skiver
200g fersk spinat
800 g hvit fiskefilet
salt + pepper
100g smør
4 lime-skiver

Riv av 4 ark aluminiumsfolie.
Fordel potetskiver, spinat, fisk, salt, pepper, smør og limeskiver i hvert av de 4 arkene.
Brett arkene godt sammen og stek pakkene i ovn ved 200grader i ca 20-30 minutter.


#2

Filifjonka sa for siden:

Det hørtes godt ut, tror jammen jeg skal prøve den imorgen. :) Godt etter alle kjøttmiddagene i jula.


#3

Mei sa for siden:

Denne skal jeg også prøve ja. Har nylig oppdaget hvor utrolig lett og godt det er med fisk og grønnsaker i folie. Middagen lager seg selv :riktig:


#4

Pastill sa for siden:

Spist mye fisk i folie jeg og.. en veldig god variant er laks i chillisaus.
Man smører fileten inn med chillisaus og krydrer med salt, pepper og har i litt hvitløk og legger spinat over, slenger en smørdæsj oppå til slutt. :nam:


#5

Filifjonka sa for siden:

Vi lagde dette idag, og det var kjempegodt. :) Hele familien likte det. Til minstemann som ikke liker så godt poteter, tok jeg noen gulrotskiver istedet.
Brukte frossen spinat siden den ferske de hadde i butikken ikke var så fin.


#6

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager ofte mat i folie, særlig fisk og da gjerne laks. Kjempelettvint. Men blir potetene møre etter bare 20-30 minutter altså? Jeg synes både poteter og gulrøtter trenger en evighet når jeg lager fisk i folie.


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg skar potetene i ganske tynne skiver, og de var ferdige på 30 minutter. Gulrøttene også. Jeg har også laget endel foliemat, både på grill og i ovn, men hadde liksom glemt det litt. Så det var fint med en påminnelse. Lime var også veldig godt til fisken.

En veldig grei måte å lage mat på når oppvaskmaskinen venter på reparatør, også.


#8

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg er helt enig. Jeg ble helfrelst da Jamie viste dette med foliemat på tv for noen år siden. SÅ lite oppvask! :hyper:


#9

Polkadot sa for siden:

Så gøy å høre at dere likte den maten. Jeg har aldri laget folie-mat før, og ble døds-imponert over hvor lettvint dette var. Jeg er stygt redd for at guttungen kommer til å bli lei denne retten etterhvert, he-he.


#10

dutte sa for siden:

Jeg bruker å legge ørret- filet i folie, med litt krydder og sitron. Blir helt kjempegodt, til gode poteter og en salat. Veldig lettvint :riktig:


#11

Filifjonka sa for siden:

Det er veldig lett å variere med andre typer fisk, andre typer grønnsaker og f.eks. kyllingfilet. En skvett hvitvin pleier også å være veldig godt i foliepakker. :)


#12

Polkadot sa for siden:

Tusen takk for tipsene! Jeg skal heretter bli en folie-kokke :D



#14

Elisabet sa for siden:

Hadde tenkt å teste ut denne i går, men det blei en litt annen variant siden jeg aldri hadde tid til å kutte opp poteter fra vi kom hjem til fisken måtte i ovnen, og bare fikk tak i frosne spinatputer. La laksefilet i folien porsjonspakket og krydret med salt og pepper, la oppi en klatt smør og la ei limeskive på toppen. Den limen satte kjempegod smak på fisken. :jupp: Ved siden av hadde vi ris, parisienne saus og frossen spinat bare varmet jeg i kjelen med litt fløte, salt og pepper. :nam: Jeg synes det ble kjempegodt, men ungene er dessverre ikke like glad i fisk.


#15

Polyanna sa for siden:

Vår "standard" er torsk og tomater er i folie, veldig lik oppskrift egentlig. Bruker frossen gourmettorsk.

Bra med inspirasjon til variasjoner - dette blir mandagsmiddag!


#16

Filifjonka sa for siden:

Her har vi hatt tre folie-middager etter at du la ut denne. To med fisk, og idag med kylling. :)


#17

Dragen sa for siden:

...mens andre som er i ammetåka, ikke kunne komme på hva i all verden hun skulle ha spinat til, og derfor lot være å kjøpe det. Vel vel, det kommer nye handleturer, nye muligheter.


#18

Røverdatter sa for siden:

Kan kyllingen steke like lenge og på samme temperatur?


#19

Filifjonka sa for siden:

Jeg delte hver filet i to så de ble litt tynnere, brunet dem litt i pannen og så var de i ovnen i 30 min, 200 grader. Da var de saftige og likevel gjennomstekt.


#20

Azi sa for siden:

Dette skal vi lage idag. Jeg gleder meg! :D



#22

lille my sa for siden:

:) Dette hørtes fristende ut:) , men har en mann som ikke er så glad i fisk, men får finne noe annet til han så får jeg og ungene prøve dette, for det skal virkelig prøves det høres såååååååå godt ut:)


#23

Candy Darling sa for siden:

Å dele det i flere pakker er sikkert veldig smart. Jeg har forsøkt flere ganger å putte et stort fiskestykke og masse grønnsaker i en haug, og det blir for p*€$er aldri ordentlig stekt. Kokken Tor lærer igjen. :rolleyes:


#24

Avatar sa for siden:

Vi skal ha foliefisk i dag vi også. Laks, med masse sitronpepper :D

Skal prøve å få lurt i neststørste-jenta her litt poteter. Har gjort som nevnt over her...skåret de i skiver, saltet bittelitt og tatt litt smør på...skal lure henne og si det er noe "nytt". Hun går heeelt sikkert på den!! ;)


#25

Misteri sa for siden:

Prøves i morgen. :) Takk for tips.


#26

Azi sa for siden:

Tok masse snadder krydder og urter på fisken og potetene. Det ble jammen skikkelig godt! :D


#27

GinaK sa for siden:

Dette skal jeg jammen også prøve. Alt som er lettvindt er veldig velkommen her, ja. :D


#28

Vimsen sa for siden:

Jeg lurer på en ting. Om jeg bruker frossen gourmet-torsk, må den tines først?


#29

Azi sa for siden:

Spørs da hvordan du vil potetene dine skal se ut da. Det blir jo mer væske når fisken ikke er tint i fra før..


#30

Vimsen sa for siden:

Jeg vil selvsagt at potetene skal se fine ut. :knegg:


#31

Azi sa for siden:

Da vil jeg ikke anbefale frosen fisk sammen med tynnskivet poteter! :knegg:


#32

Vimsen sa for siden:

Pokker.. Da blir det ikke i dag.


#33

Azi sa for siden:

Men det blir jo tint lenge før middagstid.. Bare legg den ute på kjøkkenbenken.


#34

Vimsen sa for siden:

JEg nå kjøpe fisken først.


#35

malena sa for siden:

Kan du ikke ha fisk og poteter i hver sin pakke?


#36

Hyacinth sa for siden:

Kan du ikke kjøpe fersk fisk? :snill:


#37

Misteri sa for siden:

Prøvde den i dag og den kan virkelig anbefales!! Virkelig godt, ungene spiste ikke de åt!


#38

Polyanna sa for siden:

Det jeg gjorde i dag var å lage til pakkene på formiddagen og la dem tine i folien, rett og slett. Bruker stort sett frossenfisk, og ofte frossen spinat. Min erfaring er at frossen torsk har bedre kvalitet enn fersk. (Oslo)


#39

Hyacinth sa for siden:

Du har helt sikkert rett, men hvordan da? :undrer: Jeg kjøper mye fersk torsk, og den ser helt fersk ut...


#40

Søster sa for siden:

Så lurt å ha potetene med i pakka! Men hvor tynne skiver må de være for å bli passe stekt egentlig? Redd for rå poteter, men også for ihjelkokte..


#41

Polyanna sa for siden:

Mer presist: Undersøkelser viser stadig at fiskediskene i Oslo er elendige. Og jeg føler meg ikke trygg på å vurdere kvaliteten selv. Mens frossenfisk jevnt over holder en veldig høy kvalitet.


#42

Hyacinth sa for siden:

:nikker: Tenkte etterhvert at det var det du mente. Jeg er nok litt naiv som kjøper fersk fisk, jeg. Men jeg har ikke dødd enda :D Jeg har nok litt for stor tro på næringsmiddelkontrollen eller hvem det nå er som kontrollerer.

Det er forresten mange frosne grønnsaker som er av bedre kvalitet enn "ferske" også. Men jeg liker ikke frosne grønnsaker så godt :sær:


#43

Magica sa for siden:

står i ovnen


#44

Candy Darling sa for siden:

Dere som brukte frossen spinat i pakkene, det ble ikke for sausete eller vandig, sant? :blafre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.