Jeg fikk kokebok i julegave, og prøvde nettopp en av rettene. Jeg ble så begeistret over hvor lett og raskt det var å lage denne, så jeg bare må dele den med dere :)
Oppskriften er for 4 personer.
12 små poteter i skiver 200g fersk spinat 800 g hvit fiskefilet salt + pepper 100g smør 4 lime-skiver
Riv av 4 ark aluminiumsfolie.
Fordel potetskiver, spinat, fisk, salt, pepper, smør og limeskiver i hvert av de 4 arkene.
Brett arkene godt sammen og stek pakkene i ovn ved 200grader i ca 20-30 minutter.
Spist mye fisk i folie jeg og.. en veldig god variant er laks i chillisaus.
Man smører fileten inn med chillisaus og krydrer med salt, pepper og har i litt hvitløk og legger spinat over, slenger en smørdæsj oppå til slutt. :nam:
Vi lagde dette idag, og det var kjempegodt. :) Hele familien likte det. Til minstemann som ikke liker så godt poteter, tok jeg noen gulrotskiver istedet.
Brukte frossen spinat siden den ferske de hadde i butikken ikke var så fin.
Jeg lager ofte mat i folie, særlig fisk og da gjerne laks. Kjempelettvint. Men blir potetene møre etter bare 20-30 minutter altså? Jeg synes både poteter og gulrøtter trenger en evighet når jeg lager fisk i folie.
Jeg skar potetene i ganske tynne skiver, og de var ferdige på 30 minutter. Gulrøttene også. Jeg har også laget endel foliemat, både på grill og i ovn, men hadde liksom glemt det litt. Så det var fint med en påminnelse. Lime var også veldig godt til fisken.
En veldig grei måte å lage mat på når oppvaskmaskinen venter på reparatør, også.
Så gøy å høre at dere likte den maten. Jeg har aldri laget folie-mat før, og ble døds-imponert over hvor lettvint dette var. Jeg er stygt redd for at guttungen kommer til å bli lei denne retten etterhvert, he-he.
Det er veldig lett å variere med andre typer fisk, andre typer grønnsaker og f.eks. kyllingfilet. En skvett hvitvin pleier også å være veldig godt i foliepakker. :)
Hadde tenkt å teste ut denne i går, men det blei en litt annen variant siden jeg aldri hadde tid til å kutte opp poteter fra vi kom hjem til fisken måtte i ovnen, og bare fikk tak i frosne spinatputer. La laksefilet i folien porsjonspakket og krydret med salt og pepper, la oppi en klatt smør og la ei limeskive på toppen. Den limen satte kjempegod smak på fisken. :jupp: Ved siden av hadde vi ris, parisienne saus og frossen spinat bare varmet jeg i kjelen med litt fløte, salt og pepper. :nam: Jeg synes det ble kjempegodt, men ungene er dessverre ikke like glad i fisk.
...mens andre som er i ammetåka, ikke kunne komme på hva i all verden hun skulle ha spinat til, og derfor lot være å kjøpe det. Vel vel, det kommer nye handleturer, nye muligheter.
Jeg delte hver filet i to så de ble litt tynnere, brunet dem litt i pannen og så var de i ovnen i 30 min, 200 grader. Da var de saftige og likevel gjennomstekt.
:) Dette hørtes fristende ut:) , men har en mann som ikke er så glad i fisk, men får finne noe annet til han så får jeg og ungene prøve dette, for det skal virkelig prøves det høres såååååååå godt ut:)
Å dele det i flere pakker er sikkert veldig smart. Jeg har forsøkt flere ganger å putte et stort fiskestykke og masse grønnsaker i en haug, og det blir for p*€$er aldri ordentlig stekt. Kokken Tor lærer igjen. :rolleyes:
Vi skal ha foliefisk i dag vi også. Laks, med masse sitronpepper :D
Skal prøve å få lurt i neststørste-jenta her litt poteter. Har gjort som nevnt over her...skåret de i skiver, saltet bittelitt og tatt litt smør på...skal lure henne og si det er noe "nytt". Hun går heeelt sikkert på den!! ;)
Det jeg gjorde i dag var å lage til pakkene på formiddagen og la dem tine i folien, rett og slett. Bruker stort sett frossenfisk, og ofte frossen spinat. Min erfaring er at frossen torsk har bedre kvalitet enn fersk. (Oslo)
Mer presist: Undersøkelser viser stadig at fiskediskene i Oslo er elendige. Og jeg føler meg ikke trygg på å vurdere kvaliteten selv. Mens frossenfisk jevnt over holder en veldig høy kvalitet.
:nikker: Tenkte etterhvert at det var det du mente. Jeg er nok litt naiv som kjøper fersk fisk, jeg. Men jeg har ikke dødd enda :D Jeg har nok litt for stor tro på næringsmiddelkontrollen eller hvem det nå er som kontrollerer.
Det er forresten mange frosne grønnsaker som er av bedre kvalitet enn "ferske" også. Men jeg liker ikke frosne grønnsaker så godt :sær: