Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kalkunfilet i ovn

#1

Sitron sa for siden:

Dette laget jeg i dag og det ble nammenam.

Laget en marinade med olje, soyasaus, pepper, hvitløk, chilipuré og soltørkede tomater. Skar kalkunen i passe store biter og det sto og trakk en del timer.

Helte kjøtt og marinade over en seng av sopp og squash og inn i ovnen.

Hadde til poteter, også i ovnen, standard opplegg med olje og sånt. Hadde på basilikum og timian. Snadder.

Serverte med salat. Knallgodt. Og enormt enkelt å lage til, for oss som ikke er noen vidundere på kjøkkenet.


#2

eka sa for siden:

Synes det høres ut som om du er et vidunder på kjøkkenet, jeg.
Hørte i allefall vedig godt ut!


#3

Sitron sa for siden:

:knegg: Her på FP er jeg vel en av de minst kjøkkenflinke. Folk er jo kokegærne her.


#4

eka sa for siden:

Da har du nok lært endel her inne. Gått en god skole!


#5

pippimamma sa for siden:

Det hørtes fantastisk godt ut og skal testes en av de nærmeste dagene.


#6

Nenne sa for siden:

Det høres deilig ut. :) Noterer oppskrift. :nikker:


#7

Dragen sa for siden:

Denne ser veldig god ut. Er det greit for deg at jeg legger den til i tråden om god mat uten melk og gluten?


#8

Gerbera sa for siden:

Kalkunfilet i ovn er fantastisk nydelig, jeg skal prøve denne varianten neste gang, vi er ikke så drevne på annet enn salt, pepper og grillkrydder vi. :flau:

Jeg er helt sikker på at jeg er mindre kjøkkenflink enn deg. Heldigvis lager mannen litt mat, ellers hadde det vært stusselig her.


#9

Dragen sa for siden:

Du suringen, kunne du tenke deg å si noe om blandingsforholdet i den marinaden?


#10

Sitron sa for siden:

Blandingsforhold? Uhm. Jeg har aldri målt.

Mest olje (det kommer jo helt an på hvor mye som skal marineres), en veldig god dæsj soyaolje, pepper, sukker eller hva man vil ha i så det passer. Chilipuré? Kommer an på hvor sterkt man liker det. Ungene mine liker ikke veldig sterk mat, så en liten halv teskje holder. Og masse hvitløk. Dvs halvannen om man bruker de hele. Og 5-6 fedd om man bruker det. Og 5-6 soltørkede tomater.

Det er forresten veldig godt å ha selleri oppi også. Ikke marinaden altså, men i formen.


#11

Dragen sa for siden:

Purrée, ja. Jeg har kjøpt hele Chilli i butikken. :flau:


#12

Sitron sa for siden:

:knegg: Skvise dem? Det funker sikkert med hele også.


#13

Hilda sa for siden:

Denne så god ut, har faktsik kalkunfilet i fryseren.
Men må droppe chilli:(
Tror du det blir bra uten?


#14

Fluke sa for siden:

Hvor lenge skal noe sånt steke ved hvor mange grader mon tro?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.