Laget en marinade med olje, soyasaus, pepper, hvitløk, chilipuré og soltørkede tomater. Skar kalkunen i passe store biter og det sto og trakk en del timer.
Helte kjøtt og marinade over en seng av sopp og squash og inn i ovnen.
Hadde til poteter, også i ovnen, standard opplegg med olje og sånt. Hadde på basilikum og timian. Snadder.
Serverte med salat. Knallgodt. Og enormt enkelt å lage til, for oss som ikke er noen vidundere på kjøkkenet.
Kalkunfilet i ovn er fantastisk nydelig, jeg skal prøve denne varianten neste gang, vi er ikke så drevne på annet enn salt, pepper og grillkrydder vi. :flau:
Jeg er helt sikker på at jeg er mindre kjøkkenflink enn deg. Heldigvis lager mannen litt mat, ellers hadde det vært stusselig her.
Mest olje (det kommer jo helt an på hvor mye som skal marineres), en veldig god dæsj soyaolje, pepper, sukker eller hva man vil ha i så det passer. Chilipuré? Kommer an på hvor sterkt man liker det. Ungene mine liker ikke veldig sterk mat, så en liten halv teskje holder. Og masse hvitløk. Dvs halvannen om man bruker de hele. Og 5-6 fedd om man bruker det. Og 5-6 soltørkede tomater.
Det er forresten veldig godt å ha selleri oppi også. Ikke marinaden altså, men i formen.