Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til bryllupsmeny?

#1

Trixie sa for siden:

Vi skal ha 3 retters, men er litt usikker på forrett bl.a.
Men vi har overhodet ikke bestemt oss mtp noe enda.
Vi gifter oss midten av august.

Gode forslag?
Evt din bryllupsmeny?


#2

Sitron sa for siden:

Forretten avhenger vel av de andre rettene, greit å ha mat som står i stil til hverandre.


#3

Ru sa for siden:

Vi hadde, om jeg husker riktig:

Melon og spekeskinke
Lammestek med gratinerte poteter og sesongens grønnsaker
Jordbær (tror jeg?)

Det er jo snart 2 år siden, jeg husker ikke ...


#4

Trixie sa for siden:

Selvsagt, vi ønsker bare masse tips.


#5

Skilpadda sa for siden:

Men det er kanskje lettere å komme på tips hvis du sier hva dere har tenkt som hovedrett og evt. dessert? (Vi hadde ellers laksepaté, lammestek og friske jordbær med is.)


#6

Palmen sa for siden:

Når på året er bryllupet?

For et vårbryllup ville jeg f.eks valgt asparges og skinke til forrett, men på høsten blir det helt feil.


#7

Trixie sa for siden:

Vi gifter oss i august, og er helt åpne når det gjelder forrett, hovedrett og dessert.


#8

Sitron sa for siden:

Så dere liker absolutt all mat i hele verden, liksom?


#9

Nasse sa for siden:

Vi hadde:

Forrett: Friske asparges med scampi
Hovedrett: Helstekt entrecôte à la Romance (sesongens grønnsaker ved siden av)
Dessert: Valnøttis

Og vi giftet oss i august for snart 13 år siden.


#10

Nasse sa for siden:

Vi hadde friske asparges i august. Fungerte som bare det. Asparges høstes vel om høsten??


#11

Palmen sa for siden:

Når jeg tenker høsten tenker jeg senere enn august, men den aller beste aspargesen får du nå i disse dager.

Til forrett kunne kanskje laksetartar (med dels fersk, dels røykelaks) eller spekeskinke vært godt.

På sensommeren har du masse gode norske grønnsaker, så kalvestek (mildt og mørt kjøtt) med grønnsaker til som hovedrett hadde vært godt.

Til dessert ville jeg hatt en bærmousse eller is med friske bær: bringebær, blåbær, solbær, rips og jordbær.


#12

gnuri sa for siden:

Marinert, stekt scampi lagt på blad av hjertesalat med god olivenolje på, og god pariseloff er en enkel og deilig forrett :nam:


#13

Hyacinth sa for siden:

Det gjør jeg! :tøff: Omtrent, i alle fall. ;)

Forøvrig kan jeg ikke helt huske hva vi hadde. Det er 9 år siden. Det var melon og spekeskinke til forrett, noe kjøttgreier til hovedrett og desserten hukser jeg faktisk ikke. Men jeg husker hva slags vin vi hadde. :knegg:


#14

Trixie sa for siden:

Selvsagt.

Kalvekjøtt. :nam:

Og vi trenger ett vegetar alternativ.


#15

Tussa sa for siden:

Kamskjell som forrett, breiflabb til hovedrett. Det hadde eg valgt om eg skulle gifta meg. Dessert, sjokoladefondant. Ellers er laksetartar kjempegodt!


#16

Tussa sa for siden:

En god bruschetta er jo et flott veggisalternativ.


#17

Dinochef sa for siden:

Hvor skal dere ha bryllupsfesten, type lokaler hvordan er utstyret, hvor mange gjester.
Det viktigste er å bestemme seg for hovedrett og ta det derfra, ha en rød trå igjennom menyen uten at noe gjentar seg det være ingredienser og farger.
Jeg kan godt hjelpe til jeg har noen menyer her.
Ellers hvis jeg får noe å jobbe med kan jeg gi noen konkrete menyer.


#18

Trixie sa for siden:

Vi skal ha det på ett gjestgiveri/hotell.

Vi bestemmer menyen.

Ca 30 gjester, ikke skalldyr.

Det som frister mest er kalvekjøtt, bruschetta(kan man ha det til forrett?), sjokoladefondant, karamellpudding, spekemat.

Laksetartar? Hørtes jo godt ut da.


#19

Tussa sa for siden:

Klart du kan ha bruschetta til forrett! :) Laksetartar er virkelig å anbefale. Eg spiste det på Eik i vinter og det var en høydare.


#20

Pamina sa for siden:

Jeg ville tatt kontakt med Stange-gården, frittgående og økologisk kylling, den beste man får i Norge.

Til forret,

Kamskjell med creme fraiche og søt chilisaus

Hovedrett

Stangekylling tilberedt på et eller annet fantastisk vis med urterisotto

Dessert

Alkoholiserte bringebær og bjørnebær med champagnesorbet.


#21

Jinx sa for siden:

Til forrett hadde vi kyllingfilet med salat og en paprikasaus.

Hovedrett var elgstek,viltsaus,gratinerte poteter og sesongens grønnsaker.

Dessert var det hjemmelaget vaniljeis og friske jordbær.


#22

Palmen sa for siden:

Min absolutte favorittdessert er forresten varm sjokoladefondant med is og friske bringebær. Bringebær er i sesong i august.... :nam:


#23

Dinochef sa for siden:

Det meste her skal gå bra, en litt dårlig kombinasjon er kalv og karamellpudding, veldig like og kjedelige farger.

Forslag:

bruschetta med fritert spekeskinke

Indrefilet / ytrefilet av kalv
grillede tomater, rotgrønnsakspureè, urtebakte mandelpoteter
med solbærsjy.

Sjokoladefondant
med bringebærsorbet og stikkelsbær coulis

Norske råvarer i en litt annen form.


#24

Trixie sa for siden:

Tusen takk Dinochef.
Det er skrevet opp.


#25

Nessie sa for siden:

Vi hadde:

  • melon og spekeskinke
  • indrefilet av svin
  • is (og bær?)

#26

Palmen sa for siden:

Bortsett fra at jeg gjerne ville hatt vaniljeis til sjokoladefondanten (i tillegg!) så kommer jeg veldig gjerne på denne middagen! :D


#27

AprilRyan sa for siden:

Vi hadde fiskesuppe, oksemedaljong og sjokoladefondant med bringebærsorbet. Det jeg likte var at også hovedretten kom ferdig anrettet på tallerkenen. Det ser finere ut og det blir mindre venting. Jeg synes det er litt styr når alt kommer på serveringsfat og alle forsyner seg selv.

Hvis jeg kunne valgt på nytt hadde jeg valgt noe annet enn suppe til forrett, som er noe en enkelt lager i hverdagen selv. Velg noe litt spennende, så kan en heller spille safe med hovedretten.


#28

Joika sa for siden:

Meneh.. man spiser da ikke kalven og puddingen sammen vel, Dinochef?


#29

Dinochef sa for siden:

Selvsagt spiser man ikke de sammen, men når man setter opp en riktig meny er det viktig at den er balansert i farger, konsistens, ingredienser mm.
Altså må alle rettene sees under ett for å unngå like og gjentagende farger, former, ingredienser mm.
Et godt eksempel på en dårlig meny er

Blomkålsuppe (gråhvit med melk og blomkål)
svinestek (gråhvit ofte med blomkål ved siden av og ofte en fløtesaus)
karamellpudding (gråhvit med hovedingrediens melk)

Det er en trist og grå meny lite utfordrende i farge, ingredienser og konsistens og kjedelig.

Det er en grunn til at det finnes et eget fag i kokkeutdannelsen som kun handler om å sette opp riktige menyer.


#30

mina sa for siden:

Jeg kommer fra et sted med en veldig god lakseelv og mye elg i skogene, så vi valgte mat litt ut fra det da vi gifta oss for 11 år siden.

Vi hadde røykalaks og snøfrisk i lefse (og sikkert noe grønt til, men det husker jeg ikke) til forrett.
Til hovedrett hadde vi elgsteik og kjøttkaker av elg.
Desserten husker jeg rett og slett ikke... :o Spiste ikke mye den dagen, nei.

Vi er avholds, så til middagen hadde vi Kreklingsaft i stedet for brus, synes det passa godt til vilt.


#31

~TM~ sa for siden:

Den beste forretten jeg har fått servert i et bryllup var gravet elgkjøtt (skåret løvtynt som carpacio (som jeg ikke vet hvordan skrives)). Tror det ble servert på blinis med rømme og finhakket rødløk, men jeg husker ikke helt.


#32

Nasse sa for siden:

Og så er det ganske viktig å velge noe en liker veldig godt selv. :nemlig:


#33

rajraj sa for siden:

Vi hadde, i begynnelsen av august:

Asparges, spekeskinke og parmesan med balsamicodressing
Helgrillet gris, helstekt indrefilet av okse og diverse tapastilbehør som sto i skåler på bordet: aioli, forskjellige oliven, artisjokkhjerter, potetsalat, marinert fetaost, fylte babychili og focaccia.
Karamellpudding og friske jordbær (såvidt jeg husker)


#34

rajraj sa for siden:

:nam: Det er skikkelig godt!


#35

~TM~ sa for siden:

:nikker: Skikkelig veldig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.