Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Hvor mye galt kan en FRP-regjering gjøre?

#1

Tito sa for siden:

Hva tror dere i verste tilfelle en ren FRP-regjering kan gjøre om de kommer til makten? Hvordan tror dere det sannsynlig vil bli? Hvor mye kan de ødelegge?


#2

Inagh sa for siden:

Kjempemessig kontantstøtte og barnetrygd, som vil sørge for at enda færre barn, spesielt av innvandrerbakgrunn, vil komme i barnehage og dermed bli dårlig integrert før skolestart.

Det pedagogiske tilbudet barnehagene gir, ser jeg for meg at blir dårligere, "alle kan jo passe unger."


#3

Tito sa for siden:

Jeg ser også for meg at de vil rasere all barneidrett og fritidsaktiviteter til barn. Offentlig støtte til dette kan de fort finne på å ta bort.


#4

Alfa sa for siden:

:kneblet:


#5

Inagh sa for siden:

Kultur: Sputnik, DDE, Vikingarna og Ole Ivars.

Nei til støtte av Opera, kino, teater - sånn høykulturelt fintfolksnobberigreier. :nemlig:


#6

Lisa sa for siden:

Tja hvor skal begynne ...

  • bibiloteker osv. blir vel ikke borte men FrP sier jo ofte at tjenester som bilblioteker ikke har noen nytte lenger
  • SFO skal drives av private
  • som de sa forrige uke, overhode ikke behov for krav til så mange pedagogisk ansatte i barnehager,
  • distrikter vil blø, Frp mener jo at staten ikke er ansvarlige for ikke lønnsom butikk, også når det gjelder kommune Norge. Landbruksoverføringer vil de jo redusere drastisk, dette vil får enorme konsekvenser i Norge (men de vil vel ikke få gjennomført graden av fjerning som de ønsker)

Dette er jo bare småting, konsekvenser av de større helhetlige forandringene som vi vil få. Penger fra staten går til enkeltindividet, ikke til samfunnet forørvirg.

Hva var de de sa for et par uker siden? De som ikke er borte fra jobben skal belønnes? ha ha Det er så utrolig komisk å tenke på at de som stemmer FrP er jo nettopp de som vil bli rammest hardest av den politikken de fører. Folk på bygda, folk i lavtlønte stillinger med høyt sykefravær osv.

Men jeg tror ikke innerst inne vi vil få en FrP etter valget. Ikke så lenge det er finanskrise.


#7

Tito sa for siden:

Hva med å tømme oljefondet og dele pengene likt blant norges statsborgere?


#8

Lisa sa for siden:

Absolutt, lær av Kuwait, UAE osv. Slike samfunn vil vi ha :nikker:
Men jeg tror kanskje ikke FrP har skjønt at hvis vi vil gjøre det så må vi også importere masse slavearbeidere fra sør øst Asia som disse oljelandene er helt avhengi av, og de er brune i huden og "ikke vestlige" hele haugen ..... :eek:


#9

Agurke sa for siden:

Bare det at det aller, aller første de skal gjøre når de kommer til makta, er å kaste ut Mulla Krekar, sier vel litt? :deer:



#11

Hyacinth sa for siden:

:undrer: Jeg prøvde å skrive mye med store bokstaver, men det gikk ikke?


#12

Tito sa for siden:

Mye.


#13

Tito sa for siden:

Nei, det går visst ikke.

Hva med nå da:
MYE!


#14

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tror det blir påbudt å gå med genser med sterke farger og mønster av ville dyr - gjerne med noen glitrende steiner på - med en gang man passerer førti. Fås sikkert kjøpt der man kjøper Ole-Ivars?

Også tror jeg at jeg skal være glad jeg ikke har barn i skolen med dysleksi, adhd eller andre ting som ikke lenger vil være et offentlig ansvar.


#15

Inagh sa for siden:

Jeg tror det kan bli ytterst mer interresant enn det allerede er å være mamma til et multifunksjonshemmet barn...


#16

Slettet bruker sa for siden:

Dagens understatement er herved kåret.


#17

Teofelia sa for siden:

Til gjengjeld sparer du masse tid på å forfatte søknader om støtte og refusjoner. :blånn:

#18

Dronningen sa for siden:

Skulle det være noe galt i det?


#19

Slettet bruker sa for siden:

Den tiden kan du jo bruke på å stæsje deg opp litt til mannen din kommer hjem fra jobben. Han vil møte en pen og velstelt kone og rene barn vet du. Han forsørger tross alt familien. Husk at det er kun Sjusker som blir alenemødre.

Om du trenger hjelp finnes det barbiturater i alle former og farger, og du - prøv å være blid da.


#20

Røverdatter sa for siden:

Det de kommer til å ha det mest moro med er antakelig å bygge ned hauger av velferdsgoder som andre har brukt titalls år på bygge opp ved å privatisere og herje i offentlige institusjoner. Men på en annen side så får vi jo finere veier, billigere alkohol og kanskje, muligens gratis sydentur på våre gamle dager. :snill:


#21

Slettet bruker sa for siden:

Finere veier får vi ikke - de rekker ikke å bygge rare veiprosjektene på så kort tid som det de sitter ved roret. Blir nok bare masse utredninger og sånt. Også legger de vel ned bomringene.


#22

Tito sa for siden:

Hmmm, kanskje ikke så dumt med FRP allikevel. :gruble:


#23

Røverdatter sa for siden:

Nei, ikke hvis man er villig til å bytte bort en hel nasjons velferd mot en skarve sydentur. :knegg:


#24

Katta sa for siden:

Avskaffe alt av skatt med unntak av det som skal til for å betale pensjoner og stortingslønninger, og la hver enkelt betale for det man trenger. Som sykehusinnleggelser og skolegang for barna. Som kan foregå etter søknad til de nå privatiserte skolene med full frihet når det gjelder innhold. Regjeringsmedlemmer har selvfølgelig særordninger, de har viktigere ting å ta seg av enn å finne forsikringer og tilbud til seg selv og sin familie.


#25

Strå sa for siden:

Arbeidsmiljøloven, ferieloven og slike som går på merking av farlige stoffer (miljømerkingloven???) forsvinner, så de med skruppelløse arbeidsgivere må jobbe 10-12 timer om dagen og nøye seg med en uke ferie i året. Ikke første året, men over tid.


#26

Frost sa for siden:

Fine veier er et argument som er FRPs varemerke og valgflesk. Men det gjelder visst bare for de sentrale strøk, for det er jo der det bor folk......
Synd at Frpvelgerne som ikke bor i sentrale strøk lukker øyne og ører når slike ting presiseres.


#27

Snippa sa for siden:

Selge unna det som er av offentlige verdier
Stoppe alle overføringer til kollektivtrafikken
Starte en dullion veiprosjekter (som ikke kan gjennomføres, fordi vi har for få folk og ikke vil tillate yyytlendinger). Kanskje til og med Per Sandberg får gjennomslag for å felle alle trær som står langs norske veier, sånn at det blir tryggere for fyllekjørerne.....


#28

Skremmern sa for siden:

Jeg tror det blir sånn at kan man betale for seg har man det bra. Alt blir konkurranseutsatt, for da tror visst FRP at man får en bedre tjeneste. Konsekvensene av dette, derimot, er ikke så farlig. Akkurat det med kontantstøtte er jeg helt enig med FRP i.
Jeg tror egentlig det blir et helevete hvis de kommer til makta, men har uansett forstått at innvandringspolitikken deres kan være til hjelp for andre partier som overhode ikke tør å ta tak i problemstillingene med integrering. FRP sparker hardt i ballen, da er det opp til de andre partiene å komme med noe som kan være levbart for alle.


#29

shute sa for siden:

Det kommer vel an på om de har rent flertall, men de kan garantert tulle til ganske mye på noen år ved makta.

Personlig er jeg ikke sånn kjempekeen på at de legger ned ekteskapet mitt og insisterer på ungen min ikke skal ha to foreldre.


#30

Teofelia sa for siden:

Sånn litt seriøst: Kan de gjøre det? Med tilbakevirkende kraft altså? (Jeg tviler ikke på at de vil altså.)

#31

Dixie Diner sa for siden:

Dette med privatisering av sykehus og SFO og lignende, synes jeg er skummelt. Så skummelt at jeg får grøssninger langt ned i tåneglene ... Samme hvem som står bak det.


#32

Tito sa for siden:

Men når man ser på alle disse tingene de kan finne på å gjøre, hvorfor er det så mange som stemmer på dem? Hvorfor ligger de ikke heller rett rundt sperregrensen?


#33

Skremmern sa for siden:

Fordi de tror bensinen blir billigere.


#34

Tito sa for siden:

Og hvorfor er det sååå viktig for så mange? Jeg forstår det bare ikke. Jeg sa en gang på NM at det må finnes mange egoister i Norge, og fikk mange røde prikker i respons. :knegg:


#35

Katta sa for siden:

Bestemor (93 år) stemmer på "han Hagen" fordi han er den eneste som forstår de eldre og vil gi henne litt mer i pensjon. Hun er minstepensjonist, dvs hun har vel akkurat så mye ekstra i tillegg til minstepensjon at hun ikke får enkelte goder som er forbeholdt minstepensjonister og dermed kommer hakket dårligere ut i følge henne selv. Tror det er mange med henne. Frp er jo eksperter på mediabruk, de skal jo støtte alle saker som virkelig betyr noe for folk, de vil jo gjerne ha folkeavstemninger ned på enkeltsaknivå. Konsekvensene av at de skal privatisere hele samfunnet ser ikke ut til å nå inn.


#36

allium sa for siden:

Vi er så vant til tryggheten at det faller oss ikke inn at det kan være annerledes. Bare se på hva nordmenn forventer av hjelp hvis det skjer noe på ferie i utlandet.

Dermed kobles ikke privatisering til tanken om at tryggheten kan forsvinne - det er jo ikke mulig.


#37

shute sa for siden:

Tja. Nei, jeg tror vel egentlig ikke det. Det mest realistiske - i den grad det er realistisk at FrP får rent flertall - er vel at ekteskapsloven endres igjen og vi som rakk å bli gift før den forsvant beholder statusen, mens ingen flere får den. Men jeg er ikke jurist - jeg aner ikke om det finnes muligheter for å gjøre en lov tilbakevirkende.

At lovgivningen rundt stebarnsadopsjon endres igjen innen vi rekker å få adopsjonen gjennom er teoretisk fullt mulig. Vi har jo strengt tatt ingen garanti for at min kone vil få adoptere sin egen unge som det er i dag heller.


#38

bina sa for siden:

TROR dere virkelig at FrP greier å gjøre SÅ mye på fire år? I såfall må det være ny verdensrekord i effektiv regjering. :) Stort sett går alle partier ut før valget og kaver seg opp og forteller om alt de skal utrette, meeeeen... månedene går, og minimalt skjer. Mener å huske en viss minister som satte ministerposten sin på at det skulle innføres gratis skolemat, for eksempel. :rolleyes:

Jeg tipper at om FrP får regjeringsmakt vil den tungrodde politiske og byråkratiske virkeligheten ta et kvelertak på dem også, slik det har gjort for alle andre regjeringer. Når man går fra valgkamp til posisjoner så må man også begynne å ta ansvar. Når man lager statsbudsjett må det gå rundt, men i valgkampen er pengesekken utømmelig.

Jeg kan ikke si at jeg har registrert at FrP er i mot ALL skatt, men de vil ha lavere skatt, og eiendomsskatten har nok blitt litt av en fanesak for dem. Jeg vil tippe at FrP vil forsøke å fjerne eiendomsskatten, hvis de kommer i regjering. Inntektsskatten tror jeg ikke de rekker å gjøre noe særlig med.

Jeg tror heller ikke at det blir noen revolusjon i bensinavgifter. Staten må ha inntekter. Skal man omstrukturere hele staten så tar det mer enn noen måneder, så man får ikke effektivisert organisasjonen, hvis det er der man skal ta inn gevinst. Men en symbolsk ett eller annet rundt bensinavgifter, det ser jeg ikke bort i fra.

Mye av styret i Norge er basert på lokaldemokrati, og flere kommuner har allerede FrP-styre. Jeg har ikke inntrykk av at det har vært de helt store omveltningene der heller. Lokaldemokratiet gjør også at regjeringen og Stortinget har noe begrenset makt. Støtte til kultur og idrett, for eksempel, er i stor grad noe som gjøres over kommunale budsjetter.

Forøvrig så tror jeg at FrP vil gå på en skikkelig smell hvis de kommer i regjering. Forventningene er store, men de er ikke erfarne på å sitte i posisjon. Når man ser hvor mye selv de drevene regjeringspartiene kan rote det til for seg selv, helt uten hjelp fra andre, så tror jeg FrP kan komme til å bæsje på leggen gang på gang. De er på et vis en utemmet organisasjon, og utspillene kan bli deretter. (Og når vi ser på andre utemte regjeringspartier, som SV, så skjønner vi at bæsje på leggen er uavhengig av partifarge og ideologi. Alle må bæsje i blant. :rolleyes: )

Men i sum tror jeg altså at endringene blir små. I hovedsak fordi ting tar tid. Det er ikke bare å omstrukturere skoler, idrett, osv, det må jobbes med. Ta Kunnskapsløftet, igangsatt av forrige regjering, men iverksatt av nåværende. Det kverner sakte i det offentlige Norge.


#39

Skremmern sa for siden:

FRP er veldig flink til lese massene, synes jeg. Har "en med utenlandsk opprinnelse" tatt livet av en nordmann er de der med en gang og snakker om invandringspoltikken som må skjerpes og hvor tafatte de rødgrønne paritene er. De jatter med frustrerte velgere som klager over bensinpriser og dårlige veier, velgere som ikke skjønner at det faktisk er de som vil få der verst skulle FRP komme til makta.


#40

Skremmern sa for siden:

Så da kan man liksågodt gi de en stemme ettersom de ikke rekker å skape komplett kaos på fire år? :blond:


#41

Mandino sa for siden:

Mye på kort tid, så de må for all del ikke slippe til.


#42

Benmurphy sa for siden:

Stort sett har du nok rett i at det vil ta lang tid for FrP å øve så stor skade (dersom man mener politikken deres er skadelig) på samfunnet som mange skisserer i denne tråden, men i Os har FrP iallefall, så vidt jeg har fått med meg, greid å gjøre ganske store endringer som er av en slik art at det er vanskelig å gjøre noe med dem i ettertid. Total deregulering av «Plan og bygning» har jo alltid vært en fanesak for FrP; de har jo tradisjonelt gått inn for automatisk Ja-stempel på alle byggesøknader i lokalpolitikken. Dette er en politikk som, etter min mening, har potensiale for raskt å påføre landet ubotelig skade hvis den blir gjennomført fra sentralt hold; det vil ikke lenger være nødvendig å være korrupt for å godkjenne samfunnskadelige planer for vei- og byggeprosjekter.

Ben "Oslo anyone?" Murphy


#43

Anuk sa for siden:

Enig med Bina, det går med en FrP regjering som med de fleste andre regjeringer. Ting tar tid og det er stor forskjell på å være "ansvarlig i posisjon" enn "uansvarlig i opposisjon".

Jeg tenker at det kan være bra at de får et par år med makt. Det verste som skjer er sannsynligvis at de mister en stor del av velgergrunnlaget sitt. (i praksis bryr de fleste seg om mer enn lavere bensinpris når alt kommer til alt). Og vi andre skal nok klare å overleve et par år under Siv og håpe at det hjelper til å banke vett inn i huet på folk. Vi så hva som skjedde i USA etter 8 år med Bush.


#44

Teofelia sa for siden:

Selv om jeg ikke tror FrP klarer å snu opp ned på hele velferdsstaten i løpet av en regjeringsperiode, tar det likevel, som BM er inne på, ikke så lang tid å gjøre uopprettelig skade på noen områder, hvis man går inn for det.

Vi så også hva som skjedde i Afganistan etter 8 år med Bush …

#45

Esme sa for siden:

Nettopp. Hadde det ikke vært bedre å ikke slippe ham til i utgangspunktet?


#46

Vianne Rocher sa for siden:

Definitivt.

Det er en del ting FrP kan utrette uten å ta det gjennom stortinget først, så de kan få gjort mer en nok ugang på kort tid. Jeg er ganske sikker på at om de skulle komme i en posisjon der de kan danne mindretallsregjering, ville de satser på en "100dagersregjering". Da får de muligheten til å bruke all sin tid til å gjøre om på vedtak som ikke trenger godkjenning i stortinget, og som kan gjøre uopprettelig skade for sosialdemokratiet mange er så glade i (jeg f.eks.), for så å bli kastet etter kort tid. Konsekvensene av dette kan bli større enn det man kanskje venter.

Usj, jeg kjenner en indre trang til å flytte ut av landet om FrP skal sitte i regjering. Jeg vil ikke bo i ett land der det finnes så mange mennesker som ikke evner å se lengre enn sin egen nese. Vi som bor her har vunnet i livets lotteri, men alt FrP og deres velgere vil fokusere på er banale, smålige ting som alkoholavgift og bompenger :niks:


#47

bina sa for siden:

Nei. Demokrati må være grunnsteinen, uansett.


#48

Esme sa for siden:

Himmel. Og. Hav.

Jeg endrer innlegget til:
Hadde det ikke vært bedre å ikke stemme ham inn i utgangspunktet?


#49

Slettet bruker sa for siden:

Nå må jeg vel få protestere ganske høyt på en evt påstand om at Bush ble valgt via demokratiske prinsipper. Han ble faktisk ikke det. Ikke burde han blitt dømt eller utpekt eller hva han nå ble heller - han har vært en ren katastrofe for verden disse åtte årene. Det eneste bra ved ham er at vi i verdens rikeste land kan koste på oss å le rått av ham iblant.


#50

Teofelia sa for siden:

Jeg innbiller meg at han ble gjenvalgt etter noenlunde akseptable demokratiske prinsipper. Ikke at det hindrer en å le rått likevel, så klart.

#51

Slettet bruker sa for siden:

Han ble gjenvalgt ja. Men det hadde han ikke blitt om han ikke ble dømt eller hva man skal kalle det den første gangen.

Men - vi har fått gleden av å se verdens mektigste mann ta feil av høyre og ventsre. Dessuten ville vi ikke hatt den gigantiske serien Lil' Bush uten ham. Så da var det godt for noe.


#52

Tallulah sa for siden:

Jeg vet ikke om du er seriøs eller tuller, men tar utgangspunkt i dette uansett.

Det er nok mange steder de ikke rekker å gjøre så mye skade, men kulturlivet kommer til å bli rasert hvis frp kommer til makten, og det vil de fint rekke på fire år.

Operaen kommer ikke til å forsvinne, de har jo blitt folkelige, og så lenge de slenger inn en pop/rock/Alexander Rybak-konsert i ny og ne, er nok frp fornøyd.

Kino, bibliotek og smale kunstformer går det verre med. Min arbeidsplass er fullstendig avhengig av offentlig støtte, og vil garantert bli redusert med frp i regjering. Jeg syns det gjør noe. Jeg syns eksperimentelt teater, musikk, litteratur og billedkunst skal være et tilbud, selv om ikke massene benytter seg av det. Et samfunn vokser på kunst, og vi bli dummere som helhet hvis man tar bort muligheten for at noen av oss kan velge å bli utfordret kulturelt og intellektuelt.


#53

Floksa sa for siden:

De vil greie å rasere hele det norske jordbruket på et år.
Men hva så?
Vi får billigere sprit og bedre veier!
Heia Siv!


#54

amo sa for siden:

Jeg tror fattigdommen i Norge vil eksplodere. Vi vil få en eskalering av hjemløse i alle aldersgruppe. Mange vil komme i situasjoner der man er avhengig av frivillige hjelpeorganisasjoner for å overleve. Kulturelle tilbud vil bli privatiserte og forbeholdt de med høyere levestandard enn gjennomsnittet.Det vil bli vanskligere å komme seg ut av de nevnte situasjoner.Penger kommer til å bety alt, tror jeg.

Jeg tror de kan gjøre mye på fire år, som det vil ta mer enn fire nye år og reparere.


#55

Slettet bruker sa for siden:

De rekker å gjøre en enorm skade på kort tid. Det tar ikke så lang tid å selge ut det meste av det som i dag er offentlig nemlig. Og det lar seg ikke ta tilbake igjen etterpå.


#56

bina sa for siden:

Og i såfall oppfatter jeg det som en helt grei meningsytring. Men å uttrykke at man ikke skal "slippe til" noen fordi man er uenig i deres ideologi, det minner meg kanskje om litt mer ekstreme varianter av "sosialisme", for å si det sånn.


#57

Irma sa for siden:

Hvem var det som sa dette?

Jeg vet at Kristin Halvorsen gikk til valg på full barnehagedekning, men å ofre ministerposten sin på gratis skolemat (det var vel skolefrukt, var det ikke?) når hun visste at de to samarbeidende partiene ikke ønsket gratis skolemat høres i beste fall snodig ut. Jeg har de siste årene hørt stadig gnåling om skolematen til SV som aldri ble noe av, og jeg synes det vitner om at man ikke har skjønt konsekvensen av flerpartiregjeringer. En får aldri sett et partis politikk og vyer i sin helhet utprøvd på ordentlig.


#58

Tito sa for siden:

FRP kan jo ved å droppe offentlig støtte til alt som er, eller i hvert fall veldig mye, kunne bruke disse pengene til å finanisere alt de mener er mer viktig. På den måten kan de klare å gjøre ganske dramatiske endringer på kort tid.


#59

Nebbia sa for siden:

På hvilken måte? Det er vel ikke mange som synes at støtteordningene for funksjonshemmede er spesielt gode i dag, og når saker kommer frem i media er Frp det partiet som skriker høyest. Jeg lurer derfor konkret på hva som vil bli verre med Frp.


#60

Blondie sa for siden:

Problemet med FrP er jo at de snakker et folkelig språk og velger tema som opptar mennesker som ellers ikke er spesielt opptatt av politikk. Hey, billigere bensin og bedre veier? Åvv jess! At klasseskillene kommer til å øke, at velferdssamfunnet raseres og at kun de sterkeste overlever er ikke så viktig lenger.

FrP med flertall høres rett og slett både skummelt og komisk ut. Jeg er mest spent på hvordan de skal få gjennomført alle lovnadene i praksis i posisjon, men jeg håper aldri jeg får svar.


#61

Inagh sa for siden:

Jeg ser i hvertfall for meg at all omsorg utenfor hjemmet blir satt på anbud, privatisert, slik at kun de med mest penger har råd til å benytte seg av avlastningsboliger etc.

Barnehage vil bli mye dyrere. Pr i dag har mange - ink meg - veldig støttet barnehageplass både som avlastningstilbud og som utviklingstilbud til sønnen min. Når Frp kommer til makta, vil det meste av støtte til barnehager forsvinne, samtidig vil det kuttes ned i den pedagogiske bemanningen. Jeg kan ikke forestille meg de kommer til å prioritere spesialpedagoger i barnehagene.

Går det langt nok, får vi et samfunn hvor du er helt avhengig av forsikringer for å ha råd til sykehusopphold, fysioterapi, behandlingstilbud etc. Forsikringer er for folk som kan jobbe for seg og betale for seg. Pr i dag er det ikke et forsikringsselskap som vil ta i oss med ei ildtang pga den rare gutten vår - ergo er vi helt avhening av å ha en fungerende offentlig velferdsstat.


#62

safran sa for siden:

Jeg håper du er ironisk nå?

#63

Nebbia sa for siden:

Frp rir mange hester. Hovedbudskapet deres har i alle år vært kutt og privatisering. Etter at oljefondet vokste seg stort, har Frp på mange måter snudd og vokst på sin overbudspolitikk. Det er jo ikke måte på hvor mye penger de skal bruke på helsevesen og infrastruktur.

Om barnehager hevder Frp følgende:

Hvorvidt man kan stole på dette er jo en annen sak, men å hevde at barnehager blir dyrere mener jeg ikke du har belegg for.


#64

bina sa for siden:

Jeg må (igjen) påpeke at den utvikingen du skisserer er umulig på 4 år.

Forøvrig mener jeg at du maler fanden på veggen. Det finnes land i verden som driver en liberal politikk lignende FrP-politikk, hvor man kanskje tar seg BEDRE av barn med funksjonshemminger enn her i Norge.

Husk nå også på at vår velferdsstat er basert på at vi er villige til å stå i kø, bli behandlet av en saksbehandler som ikke kjenner saken, få avslag, anke, få avslag, anke, krangle, ringe, mase... Velferdsstaten Norge er da ikke BARE idyll og glansbilder heller.


#65

Inagh sa for siden:

Tro du meg - etter å ha vært mor til et multifunksjonshemmet barn i 4 1/2 år nå, vet jeg litt om å stå i kø, behandles av saksbehandlere som ikke kjenner saken, få avslag, anke, få avslag, anke krangle, ringe, mase...

Åh yes - been there - done that, og ja - velferdsstaten Norge er ofte for de som har ressurser nok psykisk og fysisk til å stå i den kampen, slik vi f.eks. har.

Men: Vi har aldri betalt ei krone for sykehusopphold, avlastningstiltak, de aller aller fleste medisiner, dietter etc etc. Mannen min og jeg har vært mye borte fra jobb - dette har blitt betalt av et fungerende velferdssamfunn.

Frp-staten vil neppe påvirke meg i min hverdag, nei. Vi har god økonomi - min mann har trygg jobb. Med de rette prioriteringene vil vi kunne klare oss på inntekten mannen min har, og med de støtteordninger som velferdsstaten forhåpentligvis fremdeles vil gi.

Likevel - av solidaritetshensyn, håper jeg aldri, aldri Frp kommer til makta.


#66

Irma sa for siden:

Frp har vel gått langt i å antyde at kommuneansatte stort sett sitter og drikker kaffe. Dersom det blir store kutt i offentlige tjenester (ansatte) slik Frp ønsker så ser jeg ikke akkurat for meg at køene blir noe mindre. Med mindre ytelser rett og slett fjernes da.


#67

Brutus_ sa for siden:

:D Det er vel ikke så kontroversielt, vel? Har du sett videoene han spiller inn og publiserer når han er der nede på "ferie"? Synes vel egentlig at det ville vært fair for dem som vil ha tak i han og, at han ikke skal få stikke seg vekk på trygda si her, men stå til rette for den urett han har forvoldt. Overfor sin gud og de reglene som hans egen hellige bok foreskriver :nikker:


#68

Brutus_ sa for siden:

...akkurat det var de noen som sa til meg og, stemmer det? :lol:


#69

Irma sa for siden:

Nei, det stemmer ikke. :humørløs:


#70

bina sa for siden:

Jeg har jobbet i både stat, kommune og privat virksomhet. Min erfaring er at det er en myte at kommuneansatte bare drikker kaffe. MEN det er et faktum at i mange offentlige enheter er effektiviteten langt lavere enn i en tilsvarende privat virksomhet. Kanskje er det pausekulturen, kanskje er det noe annet. Men ytelsen i offentlig sektor er lavere enn i privat.

Og kanskje er det slik at fordi "kravene" er lavere i offentlig sektor så har man lettere for å tilsette folk med større eller mindre funksjonshemminger, man ansetter folk selv om de har små barn som er mye syke, osv. Den sosiale profilen er kanskje bedre. Og når man har mange arbeidstakere som ikke kan yte maks, så trekker de ned snittet. Det kan være en forklaring.


#71

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tror det er en annen ting som er vel så viktig i forhold til effektivitet jeg.

Nemlig følelsen av at det spiller noen rolle hva man gjør. Er man i et mindre firma som er privat så er det lettere å se at ens egen innsats gir en direkte påvirkning på resultatet. Man måles og tilbakemeldes ut fra hva man får til. I et stort offentlig apparat så er det bare sorgen uansett - for eksempel om man jobber i nav - og det spiller nesten ingen rolle hvor mye man står på - det blir ingen bedring.


#72

Strå sa for siden:

Fire år etter denne tråden fikk vi en regjering med FrP i og vi har det fortsatt.

  • Har ting blitt slik du trodde?
  • Hvilken virkning har det at først H og senere også V er med i regjeringen?

Selv svarte jeg ikke i den opprinnelige tråden, men jeg trodde bl.a at

  • arveavgiften skulle forsvinne: Jepp
  • toppskatten bli borte: Nei, men redusert
  • veiavgiften kuttes: Ingen endring
  • NRK-lisensen fjernes eller reduseres: Nei, den er økt
  • bompengesystemer skulle kuttes: Hahahahaha, tok feil der
  • arbeidsmiljøloven skulle svekkes: Riktig, men ikke helt håpløst ennå

Kjør på.


#73

Tallulah sa for siden:

Det har definitivt blitt verre for kunstfeltet, ja.


#74

Guava sa for siden:

Innvandringspolitisk er regjeringen en katastrofe. Der vil jeg ikke legge hele skylden på FrP. De har ikke flertall på Stortinget og de andre partiene er definitivt medansvarlige.

Jeg tror at H og V demmer opp for en del galskap, men jeg liker ikke samrøret der lell.


#75

Polyanna sa for siden:

Hvordan? (Oppriktig interessert, jeg kan for lite om det selv)


#76

Tallulah sa for siden:

Statsstøttede organisasjoner har ikke blitt justert i takt med resten av samfunnet/prisnivå på flere år, og får dermed i praksis mindre penger. Kulturrådet har fått mindre midler, og det er gjort noen strukturelle endringer som gjør det vanskeligere for mindre, og kanskje mer nyskapende og eksperimentelle organisasjoner å få ulike former for støtte. Kunstfeltet har alltid lidd under å ha ministre som ikke er interessert (med et par unntak, sittende minister inkludert), men Helleland var både uinteressert, manglet forståelse og vilje til å lære.

Kan utdype mer senere.


#77

Polyanna sa for siden:

Takker! Ja, og jeg også har inntrykk av at på kulturfeltet, mer enn andre (?), så er det nesten mer statstådsavhengig enn partiavhengig (men hvilken man velger å putte på avhenger selvsagt av hvor viktig man syns feltet er). Hvis man får en skikkelig aktiv, interessert "doer" som kan kjempe saker frem i budsjetter og planer, så skjer det i hvert fall NOE.


#78

Teofelia sa for siden:

De vurderer foretaksmodell for universitets- og høgskolesektoren. Jeg har ikke tid til å gå i dybden, men i sin ytterste konsekvens kan det bety kroken på døren for rett til gratis utdanning. Det er så ille at man burde legge seg i lenker fra Gløshaugen til Blindern og skrike NEI, NEI, NEI

FrP foreslår å markedstilpasse studiene etter attraktivitet i næringslivet. :skremt: Ja, også vil Høyre videofilme forelesningene våre. (Det siste er ikke krise altså. Bare sinnsvakt dyrt og helt poengløst.)


#79

Polyanna sa for siden:

Jeg har lest masse om det med å utrede foretaksmodell (og det i seg selv er det mye "med", altså), men klarer virkelig det logiske spranget fra foretaksmodell til slutt på gratis utdanning. Jeg leste den lange kronikken til han professoren (?) i Morgenbladet, og det hang jo ikke sammen i det hele tatt.


#80

Teofelia sa for siden:

Jeg skriver eksamen og rekker ikke finne kilder nå, men skal se om jeg finner noe så snart jeg er ferdig.

#81

Nenne sa for siden:

Hvorfor er det poengløst? Jeg er oppriktig interessert nå.

MIT gjør dette mye og mange har glede av forelesningene som legges på Youtube.


#82

Polyanna sa for siden:

Husj, Teo, ut med seg, vi hører fra deg når du er ferdig! :heia:


#83

Teofelia sa for siden:

Det MIT gjør, er vel å filme en del av forelesningene. Nemlig de som er tilpasset videoformat og som har et innhold som kan tenkes å fenge flere. Dette syns de fleste i min sektor er en bra og ønsker velkommen mer av. Det Høyre vil, er at alle forelesninger skal legges ut. Det er rett og slett tull.

Denne kronikken forklarer godt hvorfor Høyres forslag er problematisk, syns jeg.
www.universitetsavisa.no/ytring/2018/04/12/Skrinlegg-forslaget-om-%C3%A5-legge-ut-forelesningene-p%C3%A5-nett-73533.ece
Les gjerne kommntarene under også. Flere av dem er gode. ("Å prøva læra matematikk av ei førelesing er som å skulle læra å spela piano ved å gå på konsert." :hjerter: )


#84

Teofelia sa for siden:

:yessir: : poff:


#85

Nenne sa for siden:

Takk for info og lenke. :blomster:


#86

Guava sa for siden:

Takk for lenke. Dette forslaget var jeg ikke klar over. Jeg er hjertens enig i det som står skrevet i kronikken. Det er noe med vurdering av hensiktsmessighet som svikter fullstendig. Det vitner om lite respekt for det faglige som ligger i selve formidlingen og den vurderingen foreleser selv gjør.

Jeg jobber mye med formidling og også noe undervisning og ser helt klart at enkelte ting er velegnet til å legge ut på nett. Andre ting er ikke egnet og jeg synes det er meningsløst å legge ut og filme ting som overhodet ikke er egnet for formatet. Det gjør folk bare irritert og det kan da ikke være målsetting.

Jeg har sett en del forelesninger på ItunesU og der ligger det mye som bare er til irritasjon, forelesninger og opplegg som sikkert funker glimrende i rommet der de befinner seg, men som ikke egner seg for kringkasting. Andre kan funke.
Det kan også redusere kvalitet veldig om man skal formidle noe som man vet kan bli hengende for evig og alltid på nett. Jeg ville tenkt meg nøye om. Enkelte ting lever best i nuet selv om man ikke har noe å skjule.


#87

Teofelia sa for siden:

Høyre/FrP vil også at alle muntlig-eksamener skal filmes. De kan virkelig ikke ha peiling på hvordan muntlig eksamen avvikles på et universitet. :knegg:

(Hint: de fleste skjer på foreleserens ganske trange kontor, og filming er derfor vanskelig å gjennomføre logistikkmessig. For ikke snakke om den ufattelige mengden av byråkratisk ekstraarbeid behandling av slike videoer vil påføre både de vitenskapelig ansatte og administrasjonen. For ikke snakke om den skogen av GDPR-utfordringer som en slik løsning vil medføre. Hvor mange muntlige eksamener tror de at vi gjennomfører hvert år, egentlig? To? :knegg: / :sukk: )


#88

Input sa for siden:

Jeg hadde sluttet å undervise tvert dersom all undervisningen min skulle filmes og publiseres på internett. Hadde ikke trengt å tenke meg om engang. Når jeg foreleser et sted hvor det er meningen at det skal filmes og deles videre (riktignok bare internet) gjør det noe med meg, som gjør at det er totalt annerledes, både for meg selv og for de som er tilstede. Om alt skulle filmes og publiseres, ville det gjort noe med undervisningsstilen og det ville gjort mye med kontakten mellom meg og elevene mine. Jeg vet ikke så mye om det å forelese for 100-200 studenter, men jeg vet at når jeg har 40-60 studenter/elever er det en intimitet mellom oss som ville blitt ødelagt/endret dersom det ble filmet og publisert etterpå. Jeg ville rett og slett vært mer lukket, og det ville gitt dårligere undervisning.

Jeg bruker såkalt omvendt undervisning kjempemasse og er veldig positiv til det, og jeg tar opp mye av det jeg gjør på smartboardet med lyd når jeg underviser, men det er noe helt annet enn å være tvunget til det og ikke ha kontroll selv.


#89

Polyanna sa for siden:

Jeg blir mer selvbevisst bare jeg ser meg selv på self view på skype, så bare tanken!


#90

Teofelia sa for siden:

Det ville være helt krise for undervisningen om alle forelesningen skulle ut på YouTube. Det er vanskelig nok å engasjere 200 studenter i et auditorium og få dem i dialog. Hvis de i tillegg visste at de ville bli kringkastet, tror jeg ikke en eneste av dem ville åpnet munnen noen gang. Selvsagt kan man si at bare foreleser skal høres og sees på filmen, men de er da mennesker de også, og har krav på en viss grad av skjerming i jobben, syns jeg.


#91

Isprinsessen sa for siden:

Vel i nord er vi bedt om reise til nærmeste sykehus om vi er førstegangsfødende en uke før termin fordi det ikke er krise i luftambulansetilbudet. Vet ikke om det hadde vært noe bedre uten Frp i regjering. Men situasjonen er ganske ille.


#92

Polyanna sa for siden:

Den tror jeg ikke man kan legge på FrP, faktisk. Det handler mer om at man ikke har vært god nok i anbudsprosessen, slik jeg har forstått det, og det gjelder flere parter.

Men enig i at det er helt krise!


#93

Toffskij sa for siden:

Man kan også huske på at da det var universitetsstreik i Storbritannia nå i vår (fordi de prøvde å stjele pensjonene våre), la noen av universitetene ut fjorårets forelesningsopptak til studentene. Charming!


#94

Teofelia sa for siden:

Nice. :himle:


#95

Tallulah sa for siden:

Ja, du kan har rett i det. I Helleland fikk kulturfeltet riktignok en doer som ødela mye. Hver kulturminister har hatt et hjertebarn som de gjennomfører koste hva det liste vil, for å vise at de gjør noe. Ofte dårlig utredet, eller på tvers av hva utvalg anbefaler. Eller man har ekspertutvalg som ikke er eksperter på feltet de utreder.

Her er noen kommentarer om kulturen i distriktsreformen hvor man tenker å frata nasjonale institusjoner utenfor Oslo nasjonal status og gjøre dem regionale.

www.dagsavisen.no/nyemeninger/norge-er-mer-enn-oslo-1.1095423

www.adressa.no/meninger/2018/05/27/Kulturen-vil-ikke-til-fylkeskommunen-16772239.ece

musikkultur.no/meninger/ny-regionreform--et-gufs-fra-fortiden-6.54.528287.d9e8d50e19


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.