Disse er helt utrolig gode. Vel og merke om man liker sjokolade med mintsmak da. Mannen er vanligvis ikke så begeistret men falt pladask for disse. Gir ca. 4 - 5 stk i store muffinsformer.
1 plate Freia dark mint (70%-sjokolade, knallgod)
100 gram meierismør
4 egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
Smelt smøret og ha i oppdelt sjokolade. La den smelte. Visp eggene sammen og sikt i det tørre. Tilsett sjokoladesmøret og bland godt. Helles i former og stekes i 6-7 minutter på 180 grader - nederste rille.
Jeg pleier å steke dem bittelitt lenger og så avkjøle dem helt før jeg spiser. Synes de er best når fyllet er litt mer stivnet inni, blir som kald, rå sjokoladekake-konfekt. Knallgodt.
Nei ikke enda hvertfall, jeg har kun sett den på Helgø til nå. Men så har jeg ikke sett etter den før heller, kom tilfeldigvis over den og nesten hylte av glede i butikken. Dehar den sikkert på feks. Ultra. Jeg må se neste gang. Den er helt lik alle disse Freia Dark-sjokoladene.
Du kan selvsagt bruke vanlig mørk sjokolade men da får du ikke mintsmaken. Du kan også bruke Freia dark orange for appelsinsmak, det er også godt. Men mint er best. Jeg aner ikke hvordan det blir med feks. After Eight pga. kremfyllet men du kan jo prøve. Bruk feks. halvparten mørk sjokolade og halvparten After Eigh, eller bare mørk sjokolade + peppermyntedråper (ikke for mye, det smaker veldig sterkt, kjøpes på apotek eller helsekost).
Laget og spist, og den var nyydelig! Fikk også masse skryt for den av svigers pluss mann. Det tok jo nesten ingen tid å røre sammen, og så var det også få ingredienser å holde styr på. Jeg fikk fem store muffinsformer, men neste gang skal jeg lage dem litt mindre for de var ganske mektige. Og så skal jeg ikke bruke økologisk sukker, siden det ble for store korn å sikte...
Hørtes veldig godt ut. :jupp: Til dem som bor i nærheten her kan jeg informere om at den pakistanske kolonialbutikken midt i Carl Berner-krysset har denne sjokoladen.
Og så har helsekosten en som heter Green & Blacks mint. Har ikke smakt den men jeg har smakt de andre variantene, bla. en med butterscotch-smak. Nyydelig! Økologiske tror jeg også de er.
Jeg har sjokoladen i skapet og skal lage denne til dessert i morgen. Jeg føler meg trygg på at sjokoladen blir hvor den er, for mannen min liker ikke mint.
denne skal jeg lage i morgen. Deler man opp muffinsen i flere små biter eller serveres muffinsen som den er? Blir det lite med en porsjon eller holder det?
Jeg orker bare en halv, men én muffins er en porsjon sånn ca. Du kan gjerne dele dem i to, men jeg ville servert dem hele. Er de varme/lunkne er de dessuten flytende inni så da må de være hele og i formene. Er de kalde kan de deles opp om du vil det.
Og pass VIRKELIG på å ikke steke dem for lenge altså. Jeg stekte dem litt for lenge sist og det ble mint-formkake. Godt det også men skikkelig nedtur i forhold til sånn de skal være.
De virker litt skjelvende oppå, ja. Ikke flytende, men de disser veldig når du rører på brettet. Når de er varme vel og merke. De stivner etterhvert som de blir kalde, da blir de mer som bløt konfekt.
Nei det går helt fint det, jeg har gjort det. Men husk at de ikke er så gode om de blir stekt for lenge, og det kan stå om et par minutter før de blir "ødelagt". Men når det gjelder barn så kan det jo hende de rett og slett liker den godt stekte varianten bedre?
Jeg vet ikke helt, det må du bestemme selv. Til voksne ville jeg nok servert dem litt varme/lunkne og rennende, mens til barn blir det kanskje litt grisete i tillegg til at barn ofte liker formkake-varianter av muffins og kaker litt bedre enn disse halvrå greiene vi voksne ofte elsker. :vetikke:
er det for sent om jeg "ettersteker" dem litt mer i morgen? eller må de stekes ferdig nå om jeg skal gjøre det. Er veldig i tvil, det er ikke rennende, men den er mer rennende enn gele, men den ene som begynner å bli kaldest nå ser ut til å stivne mer og mer da
Jeg ville bare latt dem være nå. De stivner helt til slutt. Tror nok barna kommer til å digge dem uansett, men de er ganske mektige. Må lage noen i helgen, kjenner jeg.
fikk 12 jeg nå når jeg dobla den, men jeg turte ikke fylle formen helt opp fordi jeg trodde de este sånn som muffins :rolleyes:, det gjorde de jo ikke men gleder meg til å smake på den i morgen ja. Skal både kake og muffinsen forresten oppbevares i kjøleskapet?
Forresten, kaken (soaked) bør være litt romtemperert når den serveres, men jeg pleier å oppbevare den kaldt og så ta den ut tja, 10 minutter før den skal serveres.
Nå er den avkjølt, å den er sånn at om jeg stikker fingern på toppen så henger det igjen litt "deig", nesten som en glasur bare litt annerledes i konsistensen? Burde jeg fyre på ovenen å steke den kanskje 5 min til?
Da er sjokominten ferdig avkjølt, å den er ikke bare klissete men litt veldig myk pudding eller noe slik på toppen, under ble det "kake" form om du skjønner? Burde jeg steke den mer?
Min pleier å bli omvendt? Skjønner ingenting. Fondant skal være som kake på toppen men flytende/myk inni. Mine blir alltid sånn, så fremt jeg ikke har stekt dem for lenge da.
Jeg ville ikke stekt dem lenger nå men servert dem i formene med skje til.
Da er ikke sjokoladefondant noe for deg. :knegg: Sjokoladefondant skal være sånn, sånn som på bildet her. Men det er jo selvsagt en smakssak. Jeg har som sagt klart å steke dem altfor lenge en gang og da ble de som små runde formkaker, mulig du synes de er bedre. :)
Jeg skjønner ikke spørsmålet helt, steke dem mer for å få dem "råere"? Hvis du steker dem mer nå så blir de vel formkake. Jeg ville heller prøvd å lage dem riktig neste gang, hos meg blir de alltid som på bildet om jeg steker dem i 7-8 minutter. :)
Jeg stekte dem 5 min ekstra i går kveld, å tok 5 min ekstra i dag de ble mye bedre nå(om ikke perfekte så slo de an) Tror det ble litt merkelig for at jeg dobla mengden, virka nesten som om den trengte over dobbel så lang tid for å bli ferdig?:confused: Men smakte nyyyyyydelig etter min ekstra steking altså, barna likte den ikke men vi voksne spiste ;)
Ah men godt de falt i smak da. :) Min femåring likte dem godt men foretrekker nok uten mintsmak helst. Tror det er mer barnevennlig om man velger en nøytral sjokolade eller kanskje en med appelsinsmak eller noe.
:nikker:, men kaka fikk jeg masse masse skryt av. Måtte tilogmed sende med ene vennina mi litt hjem til seg og mannen :fnise:
Men neste gang jeg lager den så skal glasuren bli helt perfekt , men kaka ble god selv om jeg ikke fikk den helt flytende :riktig: