Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokomint-fondant

#1

Dixie Diner sa for siden:

Disse er helt utrolig gode. Vel og merke om man liker sjokolade med mintsmak da. Mannen er vanligvis ikke så begeistret men falt pladask for disse. Gir ca. 4 - 5 stk i store muffinsformer.

1 plate Freia dark mint (70%-sjokolade, knallgod)
100 gram meierismør
4 egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel

Smelt smøret og ha i oppdelt sjokolade. La den smelte. Visp eggene sammen og sikt i det tørre. Tilsett sjokoladesmøret og bland godt. Helles i former og stekes i 6-7 minutter på 180 grader - nederste rille.

Jeg pleier å steke dem bittelitt lenger og så avkjøle dem helt før jeg spiser. Synes de er best når fyllet er litt mer stivnet inni, blir som kald, rå sjokoladekake-konfekt. Knallgodt.


#2

Shane sa for siden:

Oh my god! :eek: Hørtes skikkelig digg ut, og må visst prøves ut riiiimelig raskt!


#3

håpefull78 sa for siden:

De høres herlig ut!

Må prøves!


#4

Slettet bruker sa for siden:

:fiskedask:
Fader, Iset.
Du vet jo at nå må jeg prøve dette snart.
:setter sukrin på handlelista:


#5

eka sa for siden:

Mmm, elsker sjokoladefondant, så dette må prøves!


#6

Smoothie sa for siden:

Ååå, høres himmelsk ut ! :nam:


#7

Bluen sa for siden:

:lalala: :tidligere mintsjokoholiker med 7-8 daglige Mintkaka på samvittigheten:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Hoi, du kommer til å elske disse, Elinblu. :knegg:

Også mintkaka-oholiker


#9

Smurfine79 sa for siden:

:nam: jeg simpelthen elsker mintsjokolade så denne må prøves.

Men har aldri sett den som skal brukes i denne oppskriften? Selges den i alle butikker??


#10

Dixie Diner sa for siden:

Nei ikke enda hvertfall, jeg har kun sett den på Helgø til nå. Men så har jeg ikke sett etter den før heller, kom tilfeldigvis over den og nesten hylte av glede i butikken. Dehar den sikkert på feks. Ultra. Jeg må se neste gang. Den er helt lik alle disse Freia Dark-sjokoladene.



#12

Smurfine79 sa for siden:

butikken her jeg bor bruker å ha det meste, så skal jaggu høre om de ikke kan ta inn den i morra :nemlig:


#13

Senna sa for siden:

Ojsann, dette så digg ut. :elskermint:


#14

Smurfine79 sa for siden:

Hva kan brukes om jeg ikke finner freia dark mint?


#15

Dixie Diner sa for siden:

Du kan selvsagt bruke vanlig mørk sjokolade men da får du ikke mintsmaken. Du kan også bruke Freia dark orange for appelsinsmak, det er også godt. Men mint er best. Jeg aner ikke hvordan det blir med feks. After Eight pga. kremfyllet men du kan jo prøve. Bruk feks. halvparten mørk sjokolade og halvparten After Eigh, eller bare mørk sjokolade + peppermyntedråper (ikke for mye, det smaker veldig sterkt, kjøpes på apotek eller helsekost).


#16

Niobe sa for siden:

Iset, hvorfor gjør du sånt mot oss? Hvordan kan jeg late som jeg aldri så denne... elsker-mint-sjokolade


#17

Dixie Diner sa for siden:

Ingen som tvinger dere til å bake. :snurt: Dessuten kan dere vente til lørdag, for det så.


#18

Tito sa for siden:

Mmmmm. må prøves.


#19

Filifjonka sa for siden:

Det hørtes veldig veldig godt ut. Har ikke sett den sjokoladen, er det i samme serie som den mørke med bringebær osv.?



#21

Nessie sa for siden:


#22

Smurfine79 sa for siden:

Jeg fant jeg fant, så nå skal jeg kjøpe inn resten jeg trenger å lage dette i morgen.

Er super fornøyd med butikken her borte, de har for det meste alt. De hadde alle variantene av premium dark faktisk :nikker::riktig:


#23

Dixie Diner sa for siden:

Den med pistasje er også god, smaker marsipanaktig.


#24

Kanutte sa for siden:

Laget og spist, og den var nyydelig! Fikk også masse skryt for den av svigers pluss mann. Det tok jo nesten ingen tid å røre sammen, og så var det også få ingredienser å holde styr på. Jeg fikk fem store muffinsformer, men neste gang skal jeg lage dem litt mindre for de var ganske mektige. Og så skal jeg ikke bruke økologisk sukker, siden det ble for store korn å sikte...

Takk for oppskrift!


#25

Dixie Diner sa for siden:

Flott at du likte dem! Jeg liker dem best kalde, da kommer mintsmaken bedre frem og de er som konfekt. :D


#26

Skilpadda sa for siden:

Hørtes veldig godt ut. :jupp: Til dem som bor i nærheten her kan jeg informere om at den pakistanske kolonialbutikken midt i Carl Berner-krysset har denne sjokoladen.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Og så har helsekosten en som heter Green & Blacks mint. Har ikke smakt den men jeg har smakt de andre variantene, bla. en med butterscotch-smak. Nyydelig! Økologiske tror jeg også de er.


#28

Filifjonka sa for siden:

Jeg har sjokoladen i skapet og skal lage denne til dessert i morgen. Jeg føler meg trygg på at sjokoladen blir hvor den er, for mannen min liker ikke mint.


#29

Dixie Diner sa for siden:

Svigerfar liker ikke mint han heller. Han sier man like godt kan legge en klatt tannkrem på sjokoladen i stedetfor. :knegg:


#30

Smurfine79 sa for siden:

denne skal jeg lage i morgen. Deler man opp muffinsen i flere små biter eller serveres muffinsen som den er? Blir det lite med en porsjon eller holder det?


#31

Dixie Diner sa for siden:

Jeg orker bare en halv, men én muffins er en porsjon sånn ca. Du kan gjerne dele dem i to, men jeg ville servert dem hele. Er de varme/lunkne er de dessuten flytende inni så da må de være hele og i formene. Er de kalde kan de deles opp om du vil det.

Og pass VIRKELIG på å ikke steke dem for lenge altså. Jeg stekte dem litt for lenge sist og det ble mint-formkake. Godt det også men skikkelig nedtur i forhold til sånn de skal være.


#32

Smurfine79 sa for siden:

De blir servert kalde, siden jeg skal bake ferdig i morgen og selskapet skal være på fredag. Gleder meg virkelig til denne :nikker:


#33

Smurfine79 sa for siden:

skal den være flytende oppå også? Dobla oppskriften jeg, kansje jeg ikke skulle gjort det????:eek: den er fortsatt varm og kommer rett fra ovnen da...


#34

Dixie Diner sa for siden:

De virker litt skjelvende oppå, ja. Ikke flytende, men de disser veldig når du rører på brettet. Når de er varme vel og merke. De stivner etterhvert som de blir kalde, da blir de mer som bløt konfekt.


#35

Smurfine79 sa for siden:

kan jeg putte dem i stekeovnen å steke dem litt lenger nå eller er det for sent siden den er på en måte ferdigstekt nå??:confused:


#36

Dixie Diner sa for siden:

Nei det går helt fint det, jeg har gjort det. Men husk at de ikke er så gode om de blir stekt for lenge, og det kan stå om et par minutter før de blir "ødelagt". Men når det gjelder barn så kan det jo hende de rett og slett liker den godt stekte varianten bedre?


#37

Smurfine79 sa for siden:

da har jeg nok gjort det riktig ja, for det er sånn det er , veldig gelelignende ja


#38

Smurfine79 sa for siden:

kanskje jeg bare skal droppe å putte dem i ovnen igjen da??:confused:


#39

Smurfine79 sa for siden:

men litt mer flytende enn gele da, løper frem og tilbake nå å er så redd at det skal bli mislykket hehehe.


#40

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet ikke helt, det må du bestemme selv. Til voksne ville jeg nok servert dem litt varme/lunkne og rennende, mens til barn blir det kanskje litt grisete i tillegg til at barn ofte liker formkake-varianter av muffins og kaker litt bedre enn disse halvrå greiene vi voksne ofte elsker. :vetikke:


#41

Smurfine79 sa for siden:

er det for sent om jeg "ettersteker" dem litt mer i morgen? eller må de stekes ferdig nå om jeg skal gjøre det. Er veldig i tvil, det er ikke rennende, men den er mer rennende enn gele, men den ene som begynner å bli kaldest nå ser ut til å stivne mer og mer da


#42

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ville bare latt dem være nå. De stivner helt til slutt. Tror nok barna kommer til å digge dem uansett, men de er ganske mektige. Må lage noen i helgen, kjenner jeg.


#43

Smurfine79 sa for siden:

fikk 12 jeg nå når jeg dobla den, men jeg turte ikke fylle formen helt opp fordi jeg trodde de este sånn som muffins :rolleyes:, det gjorde de jo ikke men gleder meg til å smake på den i morgen ja. Skal både kake og muffinsen forresten oppbevares i kjøleskapet?


#44

Dixie Diner sa for siden:

Ja de må være i kjøleskapet, ellers blir de "sæggi" synes jeg. Og så synes jeg personlig at de smaker best når de er kjøleskapskalde.


#45

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, kaken (soaked) bør være litt romtemperert når den serveres, men jeg pleier å oppbevare den kaldt og så ta den ut tja, 10 minutter før den skal serveres.


#46

Smurfine79 sa for siden:

ok, da setter jeg dem i kjøleskapet når de har blitt kalde her. Takk for hjelp så langt, mulig jeg roper ut litt senere i kveld når kaken påbegynnes.


#47

Dixie Diner sa for siden:

Ja bare gjør det, skal svare om jeg er her. :)


#48

Smurfine79 sa for siden:

Nå er den avkjølt, å den er sånn at om jeg stikker fingern på toppen så henger det igjen litt "deig", nesten som en glasur bare litt annerledes i konsistensen? Burde jeg fyre på ovenen å steke den kanskje 5 min til?


#49

Hyacinth sa for siden:

Spiser verken sukker eller hvetemel :sær:, kan jeg bruke sukrin og et eller annet i stedet for hvetemel? Eller bør jeg bare droppe hele greia? :knegg:


#50

Smurfine79 sa for siden:

jeg stekte dem 5 min ekstra jeg, de ser mye mer ferdig ut nå.

Nå sitter jeg å venter på at henholdsvis disse og kake skal bli kalde så jeg kan finne senga for den store dagen i morra. Tok sin tid detta :p


#51

Smurfine79 sa for siden:

Da er sjokominten ferdig avkjølt, å den er ikke bare klissete men litt veldig myk pudding eller noe slik på toppen, under ble det "kake" form om du skjønner? Burde jeg steke den mer?


#52

Dixie Diner sa for siden:

Min pleier å bli omvendt? Skjønner ingenting. Fondant skal være som kake på toppen men flytende/myk inni. Mine blir alltid sånn, så fremt jeg ikke har stekt dem for lenge da.
Jeg ville ikke stekt dem lenger nå men servert dem i formene med skje til.


#53

Smurfine79 sa for siden:

Ok, da gjør jeg det. Men synst ikke den smakte så godt når den var så flytende jeg :o,ble liksom altfor bløt?


#54

Dixie Diner sa for siden:

Da er ikke sjokoladefondant noe for deg. :knegg: Sjokoladefondant skal være sånn, sånn som på bildet her. Men det er jo selvsagt en smakssak. Jeg har som sagt klart å steke dem altfor lenge en gang og da ble de som små runde formkaker, mulig du synes de er bedre. :)


#55

Smurfine79 sa for siden:

Tror du jeg kan prøve å steke dem på nytt nå for å få de slik?? De ser nydelig ut :riktig:


#56

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skjønner ikke spørsmålet helt, steke dem mer for å få dem "råere"? Hvis du steker dem mer nå så blir de vel formkake. Jeg ville heller prøvd å lage dem riktig neste gang, hos meg blir de alltid som på bildet om jeg steker dem i 7-8 minutter. :)


#57

Smurfine79 sa for siden:

Jeg stekte dem 5 min ekstra i går kveld, å tok 5 min ekstra i dag de ble mye bedre nå(om ikke perfekte så slo de an) Tror det ble litt merkelig for at jeg dobla mengden, virka nesten som om den trengte over dobbel så lang tid for å bli ferdig?:confused: Men smakte nyyyyyydelig etter min ekstra steking altså, barna likte den ikke men vi voksne spiste ;)


#58

Dixie Diner sa for siden:

Ah men godt de falt i smak da. :) Min femåring likte dem godt men foretrekker nok uten mintsmak helst. Tror det er mer barnevennlig om man velger en nøytral sjokolade eller kanskje en med appelsinsmak eller noe.


#59

Smurfine79 sa for siden:

:nikker:, men kaka fikk jeg masse masse skryt av. Måtte tilogmed sende med ene vennina mi litt hjem til seg og mannen :fnise:
Men neste gang jeg lager den så skal glasuren bli helt perfekt , men kaka ble god selv om jeg ikke fikk den helt flytende :riktig:


#60

Dixie Diner sa for siden:

Flott. :D Kaken blir som regel ikke så fin oppå pga. all hakkingen, men den er steike god! Og enda bedre dagen etter, synes jeg.


#61

Smurfine79 sa for siden:

Gikk faktisk helt greit selv om jeg hakket, skal legge inn et bilde av "mesterverket" snart :nikker: :fnise:


#62

Dixie Diner sa for siden:

Ja den blir jo ikke såå ille da, hehe. Her er den jeg laget i dåpen, og den ser jo helt grei ut.


#63

Niobe sa for siden:

Jeg klarer ikke finne denne mint-sjokoladen noe sted...


#64

Dixie Diner sa for siden:

De har den på Helgø på Kvadrat og på Ica Lura, hvertfall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.