Vi hadde kokt laks til middag i går og svigerfar la restene inn i kjøleskapet uten (som vanlig) å dekke det til med noe, bare satte en skål med laksekoteletter og kokevann inn i hylla. I morgen vil svigermor at vi skal ha restene til middag og jeg foreslo fransk lakseform. Begynte å kutte opp laksen nå nettopp og måtte brekke meg litt. Ikke fordi det luktet vondt eller noe, men fordi kokevannet laksen lå i var helt grått og geléaktig og laksen så helt vassen og rett og slett vemmelig ut. Det så jo litt bedre ut da det var kuttet opp, men er det forsvarlig å spise det? Det frister lite, men svigers er helt maniacs på å kaste mat og skal bruke alt til siste rest, om det så har ligget i kjøleskapet i en uke. :skremt:
Til og med potetene fra i går skal brukes i morgen, til potetsalat, men okei - det blir sikkert godt altså.
Fisk som har vært i kjøleskap i to dager skulle være helt greit. Kokevannet stivner stort sett alltid når det har blitt helt kaldt, på grunn av proteinstoffene som "lekker" ut i kraften, det betyr ikke at noe er dårlig. :)
Flott, takk for svar. Da lager jeg en lakseform i morgen, blir sikkert kjempefin den. :)
Men sånn til en annen gang; bør fisken altså ligge i kokevannet i kjøleskapet? Jeg synes den ble så vassen av det.
Åh den er knallgod. Skal supplere med noen laksefileter siden det ikke var så mye kokt laks igjen.
FRANSK LAKSEFORM
500 gram rå laks, skinn- og beinfri
1 ts salt
1 stor purre i ringer
2 epler i terninger
3 dl matfløte
2 ts fransk sennep (feks. Dijon, som jeg bruker)
225 grader i ca. 15 minutter.
Skjær laksen i litt store biter, dryss litt salt over, og legg dem i en ikke for stor ildfast form. Ha over oppskjært purre og eple. Bland sammen fløte og sennep og hell det over fisken og grønnsakene. Stek.
Serveres med kokte poteter eller annet etter ønske.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.