Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kolonihagen denne uka: stor oransje dings - gresskar?

#1

apan sa for siden:

Overskriften sier sitt. Noen flere som har mottatt dette? Er det et gresskar?


#2

Señora sa for siden:

Bilde? :blafre:


#3

Tallulah sa for siden:

Du vet at hvis du går inn på den aktuelle kassa di på kolonihagen sine sider, så står det hva den inneholder denne uken? Oppdateres på tirsdager.


#4

apan sa for siden:

Jeg har gjort det, men det står ingenting der som egner seg. Derimot står det squash som vi ikke har fått, så det er et type bytte som vi egentlig ofte ser.


#5

Joika sa for siden:

Badeball?


#6

Storm sa for siden:

Det er ikke en spesiell type squash da? Squash-familien er vel ganske stor, tror jeg.


#7

apan sa for siden:

Sannelig min hatt. Nå søkte jeg på squash og da fant jeg ut at dette er en slik (bare at den er større):

En butternut squash?
Noen som kjenner det norske navnet? Og hva skal jeg bruke denne til?


#8

apan sa for siden:

:fnise:


#9

apan sa for siden:

Ja, for da jeg trodde det var gresskar hadde jeg planlagt gresskarpai. Og når jeg nå søker videre, finner jeg ut at mange kaller dette for gresskar? Så er det et slags gresskar kanskje?
Fant denne nå: www.matoppskrift.no/sider/oppskrift15935.asp
Kan den egne seg tror dere?


#10

Tallulah sa for siden:

Det som amerikanerne kaller pumpkin er en type squash. Dvs. både gresskar og squash er samme familie, begge heter cucurbita på latin.


#11

Acsa sa for siden:

Vi elsker butternut! Det var Pluttens yndlingsbabymat. Du kan gjøre det så enkelt som å dele den i to, grave ut kjernen, fylle salt og smør eller en god olje i hullet og ovnssteke den til den er myk. Spis den som den er, eller grav ut "kjøttet" og bland med hvitløk og creme fraiche og ha som tilbehør til f.eks koteletter eller annen kjøttmat.

Men butternut som selges i Norge har vanligvis kalabassfasong?


#12

apan sa for siden:

Tilbehør ja? Men kan den likevel egne seg i pai? Sliter litt med dette at den egner seg både til middag og dessert.

Kalabass? :skremt:


#13

Acsa sa for siden:



#15

apan sa for siden:

Hm akkurat. Men den er ikke slik.


#16

Tallulah sa for siden:

Da er det ikke en butternut squash. Det fleste oransje gresskar/squash er litt søte, så det er ikke noe problem med å lage både søte og salte varianter.

Ser ut som det er en type vintersquash.


#17

Elise sa for siden:

Har du en kolonihage? På ordentlig eller på nett? Facebookgreie dette og, i likhet med bondeopplegget? :blånn: Eller kanskje ikke, siden du skal lage noe? :blånn: Men mottar du bare frukt og grønnsaker, i kolonihagen? :gruble: Eller mener du at den har kommet opp av jorda? :blånn:

Søren at det ikke er mulig å svare utlogget. :knegg:



#19

Elise sa for siden:

Ok. :hehehe:


#20

apan sa for siden:

Men det jeg har lagt inn bilde av over, står det at er en butternut squash?

Jaja. Jeg tror uansett jeg prøver en pai.


#21

Majsa sa for siden:

Det er nydelig som tilbehør til alt rødt kjøtt, og sikkert mye annet. Deilig kombinasjon med litt søtt til salt mat.


#22

Claire sa for siden:

Godt at noen tar ansvar. :knegg:


#23

Elise sa for siden:

:humre:


#24

Tallulah sa for siden:

Men de som har lagt ut bildet tar feil. :) Hvis du søker på butternut squash får du opp bilder av slike som Acsa la ut bilde av. Butternut er forøvrig også en type vintersquash. Så vidt jeg vet er vintersquashene det vi kaller gresskar her.


#25

apan sa for siden:

Ja, jeg skjønner det. Det er jo ikke så farlig egentlig, men hva heter min tror dere?


#26

Tallulah sa for siden:

Jeg tror det kan være en golden nugget.


#27

Lisa sa for siden:

Må bare benytte anlendingen til å anbefale butternut squash suppe også, utrolig kjapt og enkelt å lage. Lager det ofte på søndagskvelder og tar med meg et "spann" på jobben mandag og har lunsj hele uken :)

www.youtube.com/watch?v=b86ktv5TTLg


#28

Harriet Vane sa for siden:

Mos, suppe, pai...Butternut er supergodt!

Jeg har laget suppe med gulrot, hvitløk og chili og fløte. Veldig godt, med ristete krutonger oppi. :nam:


#29

apan sa for siden:

Takk for alle tips! Neste gang prøver vi nok suppe, men idag har vi altså servert gresskarpai til mine foreldre, og det ble en kjempesuksess. Var rimelig skeptisk underveis, men det ble nydelig, serverte med vaniljeis. Ble nok til 2 paier, så nå er en på vei i fryseren.


#30

Majsa sa for siden:

Har du ikke egentlig litt dårlig plass i fryseren? :blafre:


#31

apan sa for siden:

:fnise:
Bør kanskje arrangere et FP-treff for å spise opp pai nummer 2 skjønner jeg.


#32

Majsa sa for siden:

:hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.