Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lunsjgjester!

#1

Maxine sa for siden:

Vi får besøk av noen eldre damer i morgen (ifbm bursdag), og jeg vil ha tips til hva jeg kan servere. Dette er damer som tenker i de sunne baner, en av dem er ekstrem (slik uten å utdype hvem det er :plystre: )..

Har vurdert bacon og brokkoli-grateng med salat til, men det blir sikkert aaaltfor fett. Tenkte også tacopai, men det blir vel sikkert ikke riktig det heller.. Rundstykker og salat er på en måte oppbrukt, og det hadde vært gøy å servere noe litt kreativt, som også er litt enkelt å foreberede.

Tips ønskes!


#2

Arran sa for siden:

Thai biffsalat, ca 2 porsjoner

2 slangeagurk skrelles, deles på langs, ta ut midten og del i cm-tykke skiver
1/2 kg(??) cherrytomater deles i to eller fire eller noe deromkring
Noen stilker vårløk finsnittes
En liten bunt koriander hakkes
Frisk chilli hakkes, mengde etter smak og styrke
Biff (ytrefilet okse) stekes i grillpanne (evt stekepanne), får hvile, og skjæres i tynne skiver mens den ennå er lunken

Alt blandes sammen med saft og skall fra 3 lime og en god dæsj nam plah/thai fiskesaus (1/2-1 dl? smak deg fram). La stå og trekke en halvtime før servering.

Oppskriften er veldig omtrentelig ettersom den er egenkomponert og jeg aldri bruker mål, eller oppskrifter, men denne har gjort stor suksess opptil flere ganger. Dog ikke noe en serverer sære, gamle slektninger. Bare spør Pelle :fnise:


#3

Mauser sa for siden:

Eldre damer? Da må det vel nesten bli kabaret.


#4

mosol sa for siden:

:knegg:


#5

Millen sa for siden:

Eller snitter? :knegg:


#6

Turban Smukk sa for siden:

Pastasalat? Eller er det også oppbrukt?


#7

Anda sa for siden:

Lefse med Philadelfia light, laks og urter?

Grov foccacia med oliven og salat?


#8

Kneazle sa for siden:

Det er ikke tull. :hehehe:
Litt grove brødskiver skåret i to (du må skjære på skrå, det er viktig :nemlig:), med "godt pålegg" på, er alltid suksess hos mine bestemødre og grandtanter. "Godt pålegg" er laks og eggerøre, kalverull, gräddost, reker og majones. Og salat og kjøleskapskalde tomatbåter.

Roastbeef er vanskelig for de med gebiss. Den tabben gjør man bare én gang. :o


#9

Maxine sa for siden:

Snitter er også oppbrukt :knegg:

Samme med foccachia og pastasalat.

Cabarèt gidder jeg ikke, synes det ikke er noe godt selv engang :sparke:

Egentlig hadde jeg planer om å lage noe veldig lettvindt tapaslignende greier, men den tanken forsvant i overtiden på jobb i dag :flau:


#10

Tertit sa for siden:

Aner jeg en god historie her? :knegg: Fortell da!


#11

Kneazle sa for siden:

Ikke annet enn at alle i selskapet ble veldig oppmerksomme på at hun hadde gebiss, lissom. :o:o

#12

Maxine sa for siden:

Jeg ler hver gang jeg hører ordet gebiss, etter at jeg fant igjen noen tenner på tørkepapirbeholderen på herretoalettet et sted jeg jobbet for mange år siden :knegg:


#13

Turban Smukk sa for siden:

Hva med suppe og rundstykker da? Alt av gratenger og paier blir sikkert feil.
Små butterdeigspaier, eller er det også for fett? Jeg har en enkel oppskrift. Couscoussalat? Eggerøre, røkelaks og litt god skinke?


#14

Obelix sa for siden:

Terteskjell med fiskeboller, erter, gulrøtter og hvitsaus.


#15

Fru Snurp sa for siden:

Skikkelig retromat! :D

Snitter er forresten undervurdert...


#16

Pong sa for siden:

Suppe er alltid kul - vi har en magic bullet som er perfekt til å blande tomat (eller andre grønnsaker som f.eks. spinat) med rømme med. Sett til buljongterning etter behov og du har et godt utgangspunkt.

Ellers mener jeg at snitter kan være kule - skjære på skrå som Emma skrev - og riste. Philadelphia eller pesto, grønt salat, ost, skinke eller annet kjøtt, snev mayo, paprika eller agurk (skjære på skrå!), noe salat og på toppen litt pepper og parmesan.
Går fint ved siden av en salat. Men ta en tur her: www.klikk.no/mat/spise/
Hm... nå er jeg sulten :/


#17

Apple sa for siden:

Æsj, sånne kresne damer fortjener ikke servering. Når man er på besøk er det verten som bestemmer maten.:ja:
Men, jo jeg skjønner jo at du vil være en god vertinne.:)

Hva med noen gode sandwhich(hvordan skrives det?)
Godt brød med salat, aioli, kylling, bacon?
Eventulet med parmaskinke, ruccola, fetaost?
Eller med tomater, mozarella, basilikum?

Da har man litt å velge i.


#18

Maxine sa for siden:

Det ble bacon-og brokkoligrateng med salat til, og det falt i god smak hos dem. Jeg fikk som vanlig masse ros for at jeg er så flink til å lage mat. Folk i min alder med små barn pleier visst ikke det, høres det ut som (litt fordomsfulle kanskje?).

Men, tar med meg tips til neste gang. Har også planer om enkel tapas en gang de kommer ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.