kie sa for siden:
Hva skal dere spise da?
Hovedrett, tilbehør osv.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
kie sa for siden:
Hva skal dere spise da?
Hovedrett, tilbehør osv.
Mikkeline sa for siden:
Vi blir servert pinnekjøtt. Hva vi får til dessert vet jeg ikke...
safran sa for siden:
Vi har en schvæær fuggel i frysern og skal servere den med mandelpoteter, appelsinsalat og stuffing. Og nydelig saus.
Filifjonka sa for siden:
Vi skal ha kalkun. Tenkte å prøve en ny slags stuffing i år, og ellers masse forskjellige grønnsaker (bl.a. rosenkål), svisker, epler, poteter, saus av kraften + fløte.
Kanskje lager jeg waldorfsalat også, selv om det kanskje egentlig passer bedre til kald kalkun.
Hvis vi fortsatt føler oss mette av julematen kan det hende vi velger annet tilbehør, og lager en god salat med pinjekjerner og kanskje hasselbackpoteter - istedet for saus, poteter og grønnsaker.
Ru sa for siden:
Pinnekjøtt!
Til dessert aner jeg ikke, men det blir sikkert sjokkis i lange baner.
Huldra sa for siden:
Her skal det serveres kalkun. Mors hjemmelaga røde potetsalat, waldorfsalat, saus og rosenkål. Nydelig! Håper å lage Tinetoffs fondanter til dessert. nam nam.
~TM~ sa for siden:
Vi pleier å få servert kalkun, stuffing, gratinerte poteter, div. grønnsaker m.m, men om vertskapet skal gjøre en vri på det i år aner jeg ikke.
Misty sa for siden:
Vi skal bort i år og aner ikke hva vi får.
Selv skal vi ha venner hjemme her lørdagen før, og serverer helstekt indrefilét av okse, med soppstuing og båtpoteter vendt i hvitløk og timian.
Peppersaus, grønnsaker og en deilig rødvin hører med :)
Canisa sa for siden:
Vi serverer kalkun med mandelpotet, waldofsalat, stekte eplebiter, svisker og saus. Til dessert blir det enten creme brule' eller sjokoladefondant a' la Tinetoff.
Må komme meg over skuffelsen over at det ikke ble tur til Lofoten i dag, og dermed ikke pappas "gammelsteik" ... Etter jeg er ferdig med å furte over den skal jeg begynne å glede meg til nyttårsmiddagen.
Kirsebær sa for siden:
I år blir det bare Sambo, Poden og meg. Og vi bryter tradisjonen med kalkun og skal ha biff og fløtegratinerte poteter.
Jessica sa for siden:
Vi skal ha kalkun med rosenkål, gulerøtter osv. Til dessert blir det nok is.
Vi blir 10-11 stk. til middag, fordelt på å sitte på kjøkkenet og i stua. Gruer meg litt siden vi har det trangt, men jeg har bestilt gubben til å rydde sammen med meg på kjøkkenet under matlagingen. Så får vi "klemme" gjestene under overskapet..... :rolleyes: og barna i sofaen på stua. Der det er hjerterom er det husrom :D
Belle sa for siden:
Vi skal servere kalkun, mandelpoteter, rosenkål, gulrøtter og soppsaus (hører kanskje ikke til egentlig men den er så god). Jo også tibød en av gjestene seg å lage waldorf og det er greit...vi spiser det ikke men om noen av gjestene vil ha det er det helt greit...
Til dessert skal vi ha sjokolademousse og vaniljesaus.
Michelle sa for siden:
I år blir det pinnekjøtt (Første gang denne julen) og desserten "Himmelske frukter" som er masse god frukt med krem til.
nam sa for siden:
Vet ikke.
Ikke over alt rotet etter julemiddagen jeg. Hadde 10 gjester i en knøttliten leilighet, serverte full julemiddag til de mens babyen hadde økedøgn og smårollingen skulle få gode minner.
Litt lei.
Hadde vært deilig med kalkun og tilbehør, men orker ikke mye styr, innvitere gjester uten at vi egentlig har råd til det, komplisert sparing av mat vi ikke spiser opp, opprydding eller et kjøkken som ikke ser ut. Kansje kalkunbryst er godt og lettvindt å steke? Noen som vet om grei måte å bruke fryste rester på å?
Blir sannsynligvis bare jeg og mannen. Kansje det blir kalkunbryst, fløtesaus, ferdigkuttet grønnsaker, ferdiglaget waldorfsalat, rødvin.
apan sa for siden:
Vi blir 10 voksne og 9 barn (ikke hos oss) og skal ha enkelt koldtbord. Orker ikke styre med noe fancy eller overlekkert, vil fokusere på samvær og hygge og moro for barna. Alle tar med litt hver. Det blir sylte og annet julepålegg, røkelaks og eggerøre, karbonader, kalkunbryst, waldorf, salat, brød etc - samt ostefat, frukt, is og kransekake og snacks etterhvert.
gullet sa for siden:
Kokken gjør som i fjor,
han kommer hit, men jeg vet ikke helt hva menyen blir.
Kalkun på en eller annen måte, forrett og dessert hadde han ikke bestemt enda.
Vi blir ikke så mange - fire voksne og to barn, kanske 2+2 til.
Senna sa for siden:
Her blir det kalkun med mandelpoteter, saus, rosenkål og waldorfsalat. Til dessert tror jeg det blir multekrem og is til ungene.
Juste sa for siden:
Kalkun m/stuffing. Waldorfsalat. Hjemmelaget Hvitløkspotetmos. Cranberrysaus. Grønnsaker. Desserten er ikke helt klar men det er blitt meg fortalt at vi skal ha ostekake med bringebærcoulis :). Standard nyttårsaften hos oss med andre ord. Vi blir vel en 15 stykker i år.
Tallulah sa for siden:
Jeg pleier å lage en fantastisk whiskey-marinert kalkun, men siden vi bare blir tre voksne og to små barn i år, blir det svinestek i stedet. Hva jeg skal gjøre med den vet jeg ikke ennå.
Blir sikkert hvitløkspotetstappe og kanelgulrøtter til i allefall, mer er ikke planlagt ennå.
Mams sa for siden:
Vi er en gjeng med naboer (i allefall gangavstand mellom husene) som bytter på å ha nyttårsaften.
I år skal vi til de som bor nærmest oss, altså nabohuset. (de andre bor vel maks 5 min gange unna)
Det blir kalkun, noen medisterpølser (til unger og voksne unger) poteter, Waldorfsalat, rosenkål, snittebønnestuing( som vi skal ha med for det vil mannen min ha til alt).
Vi blir 8 voksne og 8 barn.
Nabojenta sa for siden:
Jeg skal ha et stort koldtbord, med allskens deilige retter. Til dessert vet jeg ikke enda, så dere må gjerne komme med innspill til hva som er godt etter et koldtbord.
DM sa for siden:
Pinnekjøtt med kålrabistappe.
Dessert er ikke bestemt enda.
Tøsa sa for siden:
Vi bruker og ha reprise på julemiddagen, på nyttårsaften. Så vi skal spise pinnekjøtt, kålrabistappe og poteter. Desserten vet jeg ikke, da vi skal spise hos min mor.
Carrera sa for siden:
Vi pleier å ha kalkun, men siden jeg og barna er alene i år, så blir detvel bare å varme opp litt rster fra julaften, noe som vil si pinnekjøtt.
Nenne sa for siden:
Vi skal ha kalkun med waldorfsalat, ris og fløtesaus. Jeg er ikke sikker på hva vi gjør med dessert ennå. Jeg lurer litt på panna cotta med bringebærcoulis.
Miss Norway sa for siden:
Hel grillet indrefilet. Mr. Norway liker å grille hele året.
Dessert blir enten sjokoladefondant eller sherrykake med smørkrem. :nam:
Eia sa for siden:
Vi skal til våre svenske venner i Göteborg. Der pleier vi å lage kalkunmiddag, men det er mulig det blir en vri i år. Vi får se. God mat blir det uansett. Og god vin. Jeg tror jeg skal lage sjokolademousse til dessert i år - kanskje med en bærvri.
Carpe Diem sa for siden:
Skal til venner, der serveres det kalkun! :nikker:
Saga sa for siden:
Vi skal servere kalkun, og tilbehøret blir mandelpoteter, grønnsaker, fløtesaus og stuffing med bacon og sopp. Stuffingen skal jeg steke i en ildfast form ved siden av kalkunen.
Dessert blir kransekake og iskake.
Fara sa for siden:
Her blir det kalkun med waldorfsalat, grønn salat, saus og enten potet eller ris. Så blir det fyll i kalkunen med kjøttdeig, epler og svisker.
Til dessert blir det oreokake har jeg planlagt. Har endelig fått tak i sjokolademousse.
Søster sa for siden:
Den opprinnelige planen er pinnekjøtt, men husets gravide frue driver og lurer på om hun kan ombestemme seg og kreve å bytte til kalkun eller noe annet litt lettere.
Tallulah sa for siden:
Kalkunbryst er veldig greit. Og de er digre! Men det er lett å bruke restene også. Kapp kjøttet i småbiter og frys det ned i poser passe til ingrediens i en deilig salat, grønnsaksuppe med kalkun, til gratinerte nachos, fyll til taco/empanada/tortilla eller skjær i skiver til pålegg.
Lykken sa for siden:
Vi skulle egentlig ha pinnekjøtt, avtalt lenge og jeg hadde gledet meg. Men siden jeg har spist den en gang i romjulen og mannen min to ganger i julen, så bråombestemte vi (les:mannen) oss og tok heller hel surret oksestek. Blir vel med mandelpoteter, nydelig brun saus med kraften, grønnsaker, rørt tyttebær og evnt annet tilbehør hvis noen kan anbefale til oksestek?
Glitterchick, hva er kanelgulrøtter?
Tallulah sa for siden:
Det er sånne bittesmå gulrøtter man surrer/damper i endel smør sammen med litt salt, pepper og kanel til de er sånn passe møre, men fremdeles med tyggemotstand. De blir litt glaserte og er utrolig godt!
Skytte sa for siden:
Mannen i huset jobber 8-20 på Nyttårsaften, så da blir det grøt på Poden og meg på ettermiddagen og deretter en saftig biff med godt tilbehør på mannen og meg i kveldinga. Blir nok en flaske rødvin attåt.
Shakira sa for siden:
Kalkun med poteter, grønnsaker, waldorfsalat og saus.
Varmer noen medisterkaker ved siden av til unga, ikke alle som er like glad i kalkun.
Vi blir fire voksne og sju barn til mat.
Til dessert blir det nok iskake, har lyst på riskrem med rød saus også.
Juste sa for siden:
Er ikke poenget med stuffing at den skal....ja....stuffes? :D
Ellers er stuffingen med bacon og sopp en schläger, men vi får muligens en tyrkisk jente til middag nyttårsaften så da ligger vi unna svin og alkohol i maten.
:Juste
Tallulah sa for siden:
Det stusset jeg veldig på når jeg bodde i USA, de stekte jo stuffingen ved siden av! Noen ganger serverte de til og med en rett som var stuffing, uten at de hadde hatt en kalkun i hus engang!
livit sa for siden:
Hos oss blir det litt fylte potetlomper når folk kommer i 15-tiden, pinnekjøtt med mandelpoteter og kårotstappe til hovedrett og is med eksotisk fruktblanding til dessert.
Martis sa for siden:
Jeg fikk beskjed av en kokk som jeg kjenner at "tørr" stuffing (brød, egg, bacon, sopp og urter) bør stekes seperat, for å ikke tørke ut kalkunen, den er jo ganske tørr fra før av ;)
Vi skal til venner på nyttårsaften og der blir det servert 3 retters middag, med kalkun med tilbehør til hovedrett og multekrem og krumkaker til dessert :D Forretten er hemmelig...
Røverdatter sa for siden:
Vi skal ha helstekt indrefilét, fløtegratinerte poteter, fløtestuet sjampignon og smørdampede grønnsaker. Dessert er jeg ikke så god på, så det blir ganske enkelt vaniljeis og sjokoladekake.
lil'c sa for siden:
Jeg er egentlig vant med pinnekjøtt, men verken i fjor eller i år blir det det.
I år skal venninna mi lage maten, veit det blir kalkunbryst og noe annet kjøtt med masse godt tilbehør. Blir bra det!
Og sikkert noe dessert.
Pepper Lemon sa for siden:
Jeg skal steke en and, dyttet full av appelsiner og løk. Serveres med potetmos med masse hvitløk og parmesan, samt appelsinsaus (appelsinfileter kokt sammen med fløte og kraft).
Dessert har jeg ikke planlagt. Hadde vel tenkt å lage Dronning Maud, men dagens migrene ødela de planene. Hvis jeg orker nå så sent på kvelden burde jeg kanskje klæsjet sammen en gelépakke. Så blir guttungen glad.
Angelique sa for siden:
Vi skal ha kalkun med deilig saus jeg fikk oppskrift på av en meget dyktig kokk
Tilbehør er mandelpoteter,fersk asparges,minimais,fersken (ja det er megagodt ved siden av) rognebærgele og waldorfsalat
Dessert er iskake og sjokoladefondant
LaBanga sa for siden:
Det blir kalkun på oss også. Med rosenkål, appelsinsaus og waldorfsalat til. Til dessert blir det iskake.
Vi skal ha noen naboer med barn på besøk og blir ikke så mange, så jeg regner med at det blir en del rester etter kalkunen.
Hjertensfryd sa for siden:
Middagen her blir cola marinert kalkun med urtebakte poteter, portvins saus og grønnsaker. Til dessert har me planlagt sjokolade fondant med rørte bringebær og is til.
Magic sa for siden:
Vi skal ha kalkun, fløtegratinerte poteter, grønnsaker og waldorfsalat!
Muskat sa for siden:
Vi skal til noen venner av oss og der får vi kalkun med rosenkål, ris, og fløtesaus. Pluss stuffing tror jeg. Jeg er visst den eneste som spiser waldorfsalat, og jeg gidder ikke lage til bare meg, selv om det er veeeldig godt. :nemlig: Hva vi får til dessert, eller om vi får dessert, aner jeg ikke.
MokkMokk sa for siden:
Vi hadde egentlig tenkt til å være alene med ungene, ta det stille og rolig og ikke lage noe svære greier ut av kvelden. Men på tampen har vi invitert to vennepar, så da blir det fin middag likevel. :D
Vi skal ha skinkestek med fløtesaus, flere typer grønnsaker, surkål, rørte tyttebær og mandelpoteter. Har aldri stekt skinkestek før, så jeg håper virkelig den blir spiselig. :fnis:
Camomilla sa for siden:
Vi blir servert kalkun.
Desserten skal vi ha med og da har mannen fått velge så da blir det Banansplit
Filifjonka sa for siden:
Menyen er nå endelig bestemt, og i tilllegg til kalkun med stuffing blir det Hasselbackpoteter, portvinssaus, waldorfsalat, aspargesbønne-salat med pinjekjerner. Og sikkert noen grønnsaker uten dilldall til minsten.
Vi skal være hjemme uten gjester, og dessert skal vi ikke ha i år. Alle blir så mette av sen middag, så guttene foreslo å droppe dessert og heller sette fram godteri og snacks utover kvelden.
Må innrømme at mitt valg om å ikke lage dessert eller kake er noe påvirket av at oppvaskmaskinen er i stykker, og ikke blir reparert før over nyttår. :leiavoppvask:
vimjer sa for siden:
Vi skal ha kalkun med fløtegratinerte poteter, ris, saus, woldorfsalat, grønn salat og kokte grønnsaker. (tilbehør for enhver smak)
Sjokladefondant til dessert.
Honda sa for siden:
Vi får pinnekjøtt servert hos mamma i dag. Vet ikke hva vi får til desert. Håper på hjemmelaget frukt salat :)
Señora sa for siden:
Jeg vet ikke. Vi skal bort til et vennepar, men jeg vet de skal lage noe varmt. Jeg er chips/godterimester og en annen venninne skal ha med dessert.
Hønni sa for siden:
Vi har kalkunen julaften, og er lei all annen julemat, så her blir det oksestek, ovnsbakte provancepoteter og rotgrønnsaker. Desserten kommer gjesten med :)
Elis sa for siden:
Vet ikke. :) Er blitt invitert bort i kveld.
Michayla sa for siden:
Her har vi har hjemmelaget fløtegratinerte poteter, salat og grillet fersk kalkun, kylling, svin, pølsebiter og biff på Raclette.
Veldig godt, satt i 2-3 timer.
Kyllinge og kalunen var utrolig god, siden den var helt fersk.
De løpte rundt for noen dager siden og ikke værte innom fryseren.
Helt annen smak ja.
Señora sa for siden:
Menyen ble:
Forrett:
Asparges med parmaskinke og parmesanost
Barna fikk: Baguett med stekt pølse, rømme og salat
Hovedrett:
Helstekt indrefilet
Fløtegratinerte poteter
Broccoli
Salat
Barna fikk: Hamburger i brød med salat, ananans, ost osv.
Dessert:
Dronning Maud pudding
Gele i 4 farger til barna
Jeg er mett enda :knegg:
Robina sa for siden:
Pinnekjøtt.:D
Apple sa for siden:
Vi hadde lammestek med fløtegratinerte poteter, blomkål, rosenkål, saus og rørte tyttebær.
Bjørnebær med vaniljekesam til dessert.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.