Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårsdessert

#1

Heiko sa for siden:

Nyttårsaften skal vi ha 14 gjester.
Vi skal servere kalkun til middag, så den er grei. Det jeg trenger inspirasjon til er desserten. Hva kan vi servere som er skikkelig godt, og som kan lages mest mulig klart på forhånd?
Gode tips fra dere kreative damer og menn ønskes :ja:


#2

LilleT sa for siden:

Vi er alltid hos svoger og svigerinne på nyttårsaften. De serverer kalkun og hjemmelaget karamellpudding. :)


#3

007 sa for siden:

Riskrem med rød saus,prinsessepudding med rød saus, karamellpudding, is med bjørnebær eller is med hermetiserte pærer.


#4

007 sa for siden:

På hvor sterk varme "steker" du puddingen, LT?


#5

safran sa for siden:

Ostekake? Karamellpudding? Varme bær med is eller vaniljesaus?


#6

Heiko sa for siden:

Mmmm......ostekake med bringebærcoulis? Noen som har gode oppskrifter på ostekake?


#7

Fluke sa for siden:

Vi har pleid å ha hjemmelaget karamellpudding.


#8

Mikkeline sa for siden:

Sjokolademousse? Lages ferdig kvelden i forveien...veldig lett og greit!


#9

Siri sa for siden:

Hjemmlaget is med varme bjørnebær!


#10

allium sa for siden:

Jeg er ikke LT, men svarer likevel: 125 grader, vannbad.

Vi har karamellpudding på julaften. Nyttårsaften skal vi ha fruktsalat, for det synes barna det er gøy å være med på å lage.


#11

Nenne sa for siden:

Panna cotta er deilig med friske bær eller bærcoulis ved siden av.


#12

LilleT sa for siden:

Jeg er nok ikke den rette til å spørre om matlaging, nei ... :flau: Det er altså svigerinna mi som lager slik karamellpudding. Svigermor sin er også veldig god. :nam:


#13

007 sa for siden:

Jeg stekte også på 125 grader, men opplevde at puddingen ble kornete (eller ikke så "glatt" som den skulle bli) Hm...:gruble:


#14

Tuppen sa for siden:

Gubben lager pudding her i huset (og den er knakende god :nikker: ). Han har ovnen på 180 grader. Dersom vannbadet koker blir puddingen kornete. Vannet skal være til ca midt på forma. (sier han)


#15

LilleLeo sa for siden:

Vi skal lage dessert til 6 voksne og 3 barn, så jeg må abbonnere her.


#16

Vimsen sa for siden:

Her blir det hjemmelaget dajmiskake og riskrem.


#17

Chanett sa for siden:

Dronning Maudpudding, panna cotta eller creme bruille (som jeg ikke aner hvordan skrives).


#18

allium sa for siden:

Det har aldri skjedd her. Bruker alltid 125 grader, og vannbad til midt på formen, steker i ca. halvannen time, men det kommer an på hvor stor formen er.


#19

Señora sa for siden:

Frisk og god ostekake:

OSTEKAKE

Ca. 16 Digestive kjeks
Ca. 125 gram smør
2 pakker gele, en sitron og en valgfri farge til å ha oppå
3 dl fløte
3 dl lettrømme evt. Vanlig rømme
1 beger Philadelphia ost
225 gram melis
2 ts vaniljesukker

Kok opp halv mengde av vann til sitrongeleen. Ha gelepulveret oppi, rør godt og la stå og kjølne.
Smelt smøret
Knus kjeksen i foodprosessor, tilsett smør litt og litt til du ser det er ”nok” til å binde kjeksen.
Trykk det ned i kakeformen. Sett kakeformen i kjøleskapet.

Pisk fløten til krem, tilsett rømmen, osten melisen og vaniljesukkeret mens du pisker. Til slutt tar du den avkjølte geleen og heller opp i alt mens maskinen går (i en tynn stråle).

Hell blandingen forsiktig oppå kjeksen, sett til avkjøling.

Når du senere skal pynte kaken, kan du droppe å bruke gele hvis du ikke vil, kan bare pyntes med frukt.

Dersom du ønsker å ha gele og evt. bær på toppen, lager du gele med halv mengde vann, avkjøler, legger bær/frukt på kaken og heller forsiktig avkjølt gele men en skje oppå. Settes i kjøleskapet igjen.

Fruktsalat med sukkerlake er også godt å servere sammen med pisket krem eller iskrem. :nam:


#20

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker omtrent den samme ostekake-oppskriften som Busymum (har testet meg gjennom veldig mange, og funnet ut at dette er en veldig god blanding av ost, rømme og fløte). I tillegg putter jeg gjerne en anelse kanel og noen mandler eller nøtter i foodprocessoren sammen med kjeksene.
Jeg har stort sett sluttet å ha på gelelokk, og serverer heller med frisk kiwi og bringebærcoulis.


#21

Benzo sa for siden:

Sjokoladefondue. Skjær opp frisk frukt og dypp i sjokoladen. :nam:


#22

Saga sa for siden:

[INDENT]Iskake og kransekake skal vi ha til dessert på nyttårs aften.
[/INDENT]


#23

Azi sa for siden:

Vi skal ha kalkun og ostekake til nyttår vi også! :D


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg har tenkt og tenkt og kommet fram til at det enten blir oreokake, dronning Maud fromasj eller sjokoladefondant.
Jeg heller mot oreokaka egentlig.


#25

Heiko sa for siden:

er det vanskelig å bake?


#26

Gaia sa for siden:

Her blir det fruktssalat med "nougatsaus" og vaniljeis eller håndvispet krem. Jeg syns fruktsalat passer ypperlig som dessert til kalkun. I nougatsausen bruker jeg enten nougat (derav navnet) eller mørk sjokolade (70 %) og litt daim, matfløte og et par ss Grand Marnier eller annen likør med apelisinsmak. Herlig sammen med håndvispet krem (den må være håndvispet) eller vaniljeis. :)


#27

Hyacinth sa for siden:

Nei, kjempelett, men man får litt oppvask. Jeg bruker oppskriften fra NM. Det er sikkert ikke den originale, men den er veldig, veldig god!


#28

Alma sa for siden:

Her har dronnng maud blitt en tradisjon på nytt år.

Den er kjempe god og mengden kan justeres etter hvor mange en lager til


#29

~TM~ sa for siden:

Sitronfromasj er godt!

... men til 14 stykker hadde jeg nok gjort det superenkelt og kjøpt noen iskaker i butikken. :knegg:


#30

Mumriel sa for siden:

Til 14 stykker må du nok lage 2-3. Men den lages jo dagen i forveien, så det er lettvint sånn. Også kjempegodt.

Karamellpudding(6)

· 6 egg
blandes lett og siles
· 12 dl helmelk
· 2 ts vaniljesukker
· 2 ss sukker

Lag karamell i en 2 l form (smelt sukker i formen, på høy varme i ovnen, drei rundt så formen "smøres" med det smeltede sukkeret).
Kok i vannbad, på 150°C, i ca 1 time. Vannet skal aldri boble koke. Serveres med krem.


#31

Canisa sa for siden:

Jeg bruker også ca. samme ostekakeoppskrift som busymum, og den er nyyyyydelig med lune bjørnebær til. (Da dropper jeg gelelokket).

Det er en veldig grei dessert når man er mange siden kaken gjøres klar dagen før, og bærene lunes i full fart.


#32

Hyacinth sa for siden:

Enig i at det er godt! Men jeg hater å rive sjokolade, det er så kjedelig og grisete...


#33

Heiko sa for siden:

Tusen takk for alle tips jenter!

Tror jeg ender opp med å lage Busymums ostekake med bringebærcoulis (eller lune bjørnebær) og en daimiskake. Enkelt og greit og alt kan lages dagen før. Kjenner jeg ikke orker å stresse så ille på nyttårsaften. Da kan jeg heller bruke hele dagen på å pynte meg :knegg:


#34

Hyacinth sa for siden:

Hørtes godt ut! Men oreokake er minst like enkel! ;)


#35

Heiko sa for siden:

:mumle: nå gjør du at jeg tviler - igjen!

Gi meg en oppskrift, så skal je revurdere hele opplegget :D



#37

Hyacinth sa for siden:

Det ser litt omstendelig ut her, men det er virkelig utrolig enkelt. Man må bare piske litt og knuse litt kjeks.


#38

livit sa for siden:

Vi skal ha det vanlig, kjedelige, men gode is med eksotisk fruktblanding som jeg har sukkerlake over (mulig litt likør i også... )


#39

tinkadott sa for siden:

Oreo kake er da godt!


#40

tinkadott sa for siden:

Og så leser jeg hele tråden, og ser at det alt er foreslått. Ja, ja....


#41

Zip sa for siden:

Jeg serverte Oreo kake til dessert i dag, stor suksess :)

Ikke vanskelig å lage!


#42

livit sa for siden:

Ja det tror jeg jammen at jeg skal lage en gang - ser knallgodt ut :nam:


#43

Bokormen sa for siden:

Tilslørte bondepiker. :)


#44

tutta sa for siden:

Dette lurer jeg også på:confused:

Vi er 6 voksne og 2 barn på 4 1/2 og min lille smurf på 17 mnd.

Skal som mange andre her inne ha kalkun til hovedrett.

Forslag tas imot med stooooooor takk!!!

:blomster:


#45

dutte sa for siden:

Vi skal som så mange andre ha kalkun. Og til dessert blir det enten multekrem, eller fruktsalat med iskrem, godt begge deler.


#46

Blåbær sa for siden:

Jeg bruker nesten samme oppskrift og dette er verdens beste ostekake!
Vi skal ha denne som kake til kaffen.

Til dessert skal jeg lage bringebærfromasj.


#47

Skytte sa for siden:

Jeg kan slutte meg til de som sier Oroekake :jupp:. Enkel å lage og kan/bør lages i dag.


#48

Filifjonka sa for siden:

Det kommer vel litt an på hva hovedretten er - Oreokaken er vel temmelig mektig, og hvis hovedretten også er litt kraftig vil det kanskje være bedre med noe lettere (frukt/bær-basert) til dessert.


#49

tutta sa for siden:

Vurderer faktisk den gode gamle klassikeren vaniljeis med varme bjørnebær med litt nøtter og revet sjokolade på toppen!

Isen blir selvføgelig fra Movenpick:)


#50

Xian sa for siden:

Morsomt at du skrev dette, for det er akkurat det vi har tenkt å servere til dessert i morgen. :) Jeg skal i gang med å lage kaken nå; ostekake er aller best dagen etter at den er bakt, synes jeg.

Ostekaken "min" høster alltid stor begeistring. Det er nesten flaut, for den er jo så enkel:

Bunn:
10 kornmokjeks
6 ss margarin

Kjeksen knuses og blandes med smøret. NB! Om man bruker flytende bakemargarin, så varm margarinen litt likevel. Den gangen jeg brukte kjøleskapskald flytende margarin, fløt av en eller annen grunn bummen opp i resten av kaken under steking. Kaken ble like god, men langt fra elegant. :o

Første lag:
2 beger Philadelphia
1 egg
1 ts vaniljedråper
1,5 dl sukker

Piskes sammen, stekes på 180 grader i 20 minutter. Deretter skal kaken hvile i minst 15 minutter før et nytt lag helles over.

Andre lag:
3 dl rømme
1 ts vaniljdråper
1 dl sukker

Dette helles over, og kaken stekes på 230 grader i tre minutter til.


#51

Nenne sa for siden:

Ostekaken min likner Xians, men jeg har hakkede valnøtter og litt kanel i bunnen i tillegg til kjeksene og smøret. Dessuten bruker jeg frøene fra en vaniljestang fordelt på de to fyllene i stedet for vaniljedråper.


#52

Filifjonka sa for siden:

Det hørtes godt ut med vaniljestang, Nenne. :nam:


#53

Nenne sa for siden:

Ja det er virkelig godt. Den kaka går unna i en fei her i huset.


#54

Nasse Nøff sa for siden:

Vi skal ha friske bringebær og mascarpone til dessert. Utrolig godt.


#55

Nasse Nøff sa for siden:

Crème brûlé


#56

Xian sa for siden:

Det hørtes herlig ut, Nenne. Neste gang blir det vaniljestang fremfor vaniljedråper! :)


#57

safran sa for siden:

Crème brûlée


#58

Zip sa for siden:

På Tine sine sider står det Créme Brûlé, er det feil?
Jeg og trodde det var Brûlée egentlig men..

Her står 8 stk i ovnen i dette øyeblikk :nikker:


#59

Zip sa for siden:

Søkte litt og Tine har jo både feil i både Créme og Brûlé ;)


#60

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er feil.


#61

vimjer sa for siden:

I år som i fjor: Tinetoffs sjokoladefondant. :sikle:


#62

Hyacinth sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#63

safran sa for siden:

Brulé får en ekstra e fordi crème er hunkjønn. Det vet sikkert ikke de som har laget sidene til Tine.


#64

Heiko sa for siden:

Sakset fra Tinetoffs tråd fra MN i fjor.


#65

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, Heiko! Hva ble det til, forresten? Jeg har laget oreokake i dag! :nam:


#66

Heiko sa for siden:

Kom akkurat fra kjøkkenet nå. Jeg har bakt Daimiskake og Busymums ostekake, håper de vil smake. I fryseren har jeg bjørnebær jeg skal varme og ha ved siden av. Veldig greit og ha desserten så klar på forhånd.

Tusen takk for tips og oppskrifter jenter! Håper flere ble inspirert til å lage noe godt til i morgen.

Foresten så tror jeg at den oreokaken skal bakes til helga når Hedda har bursdag :D


#67

Señora sa for siden:

Oj, får nesten prestasjonsangst på dine vegne, men jeg har høstet mye skryt for kaken.

:)


#68

safran sa for siden:

I fryseren står det nå en bringebærostekake med sjokoladebunn. Lurer litt på om jeg skal lage en sjokoladesaus også, for bringebærne var gallesure!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.