Saga sa for siden:
Jeg har en rå juleskinke på 900 gram som vi skal ha til middag i morgen. Hvor lenge skal jeg steke den i ovnen?
Skal servere kokte poteter, grønnsaker og soppsaus m/sopp og bacon i som tilbehør :nam:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Saga sa for siden:
Jeg har en rå juleskinke på 900 gram som vi skal ha til middag i morgen. Hvor lenge skal jeg steke den i ovnen?
Skal servere kokte poteter, grønnsaker og soppsaus m/sopp og bacon i som tilbehør :nam:
Nenne sa for siden:
Jeg har bare kokt sånne jeg. Da legger jeg skinka i vann sånn at det dekker halvveis og lar det trekke/småputre en time eller halvannen. Kokevannet blir nydelig kraft å lage saus av.
Jeg fant denne oppskriften her:
Vanlig juleskinke
1 juleskinke ca. 5-6 kg (uten ben veier den fra 1-3 kg).
Du får kjøpt både rå/ukokt og ferdig kokt juleskinke.
- Pakk skinken inn i aluminiumsfolie og legg den i langpannen. Stikk termometeret inn i den mest kjøttfulle delen av skinken.
- Forvarm ovnen til 125° C og sett inn langpannen med skinken.
- Når steketermometeret viser 72° C er skinken ferdig (ca. 4 1/2 - 5 timer for en skinke på 5 kg og ca. 3 timer for en skinke på 3 kg)
Inagh sa for siden:
Vi og skal ha juleskinke i morgen - og regner med å koke/trekke den. :nam:
Saga sa for siden:
Takk for svar.
Jeg bladde litt i noen mat oppskrift brosjyrer jeg hadde i går kveld og der sto det at den skulle steke ca 1 time pr kg.
Steker den i stekeovnen med alumimiumsfolie rundt. Blir samme som oppskriften du hadde funnet Nenne :)
Nenne sa for siden:
Lykke til da! :)
Harriet Vane sa for siden:
NEEEEI! Ikke folie rundt mat. :eek: Det må dere slutte med altså! :fy:
Svin må gjennomstekes. Stek på ganske svak varme (125) over vannbad til den har kjernetemperatur 90 C. Glaser den gjerne med honning og sennep. La hvile en halvtime. Server.
Harriet Vane sa for siden:
Oooops. For sen.
Dumme Mim.
:sorry:
daffy sa for siden:
[quote=Madam Mim;168633]NEEEEI! Ikke folie rundt mat. :eek: Det må dere slutte med altså! :fy:
Men fisk blir jo nydelig når den er innbakt i folie og ovnsbakt. Mener du at fisk ikke er mat, eller at fisk heller ikke skal pakkes i folie :confused:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.