Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juleskinke - hvor lenge i ovnen?

#1

Saga sa for siden:

Jeg har en rå juleskinke på 900 gram som vi skal ha til middag i morgen. Hvor lenge skal jeg steke den i ovnen?

Skal servere kokte poteter, grønnsaker og soppsaus m/sopp og bacon i som tilbehør :nam:


#2

Nenne sa for siden:

Jeg har bare kokt sånne jeg. Da legger jeg skinka i vann sånn at det dekker halvveis og lar det trekke/småputre en time eller halvannen. Kokevannet blir nydelig kraft å lage saus av.

Jeg fant denne oppskriften her:


#3

Inagh sa for siden:

Vi og skal ha juleskinke i morgen - og regner med å koke/trekke den. :nam:


#4

Saga sa for siden:

Takk for svar.

Jeg bladde litt i noen mat oppskrift brosjyrer jeg hadde i går kveld og der sto det at den skulle steke ca 1 time pr kg.

Steker den i stekeovnen med alumimiumsfolie rundt. Blir samme som oppskriften du hadde funnet Nenne :)


#5

Nenne sa for siden:

Lykke til da! :)


#6

Harriet Vane sa for siden:

NEEEEI! Ikke folie rundt mat. :eek: Det må dere slutte med altså! :fy:

Svin må gjennomstekes. Stek på ganske svak varme (125) over vannbad til den har kjernetemperatur 90 C. Glaser den gjerne med honning og sennep. La hvile en halvtime. Server.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Oooops. For sen.

Dumme Mim.

:sorry:


#8

daffy sa for siden:

[quote=Madam Mim;168633]NEEEEI! Ikke folie rundt mat. :eek: Det må dere slutte med altså! :fy:

Men fisk blir jo nydelig når den er innbakt i folie og ovnsbakt. Mener du at fisk ikke er mat, eller at fisk heller ikke skal pakkes i folie :confused:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.