Noe så fantastisk?! Jeg har fått helt dilla. Det finnes sikkert mange måter å gjøre det på, men min favoritt til nå er å skrelle fedd og legge dem hele i en ildfast form med litt olivenolje og steke dem på 200 grader i ca., en halvtime. De skal bli helt brune, litt seige og smaker søtt og helt vanvittig godt, man kan spise dem som de er. Jeg har dem som tilbehør til alt mulig. Beregn MANGE fedd per person, faktisk gjerne en hel stor hvitløk. Håhå!
Jeg skreller ikke feddene, bare skjærer toppen av en (eller mange) hele hvitløk, har over god olje og steker i ovnen vel og lenge. Så er det bare å klemme ut feddene når det er klart.
Ja, det er kjempegodt. :nikker:
En annen måte å gjøre det på, er å skjære av toppen på en (eller flere) hel hvitløk, bake dem, og så skvise ut innholdet av feddene (det er da helt mykt) og bruke det i for eksempel en pastasaus.
Noe annet jeg gjør av og til, er å dele masse kirsebærtomater i to, legge dem på et bakebrett, skjære hvitløk i små skiver, legge en skive på hver tomat og bake i ovnen på lav varme til både tomater og hvitløk er helt møre. Dette blander jeg rett og slett bare inn i pasta kokt al dente, med god olivenolje og havsalt. Nyyyyyydelig. :jupp:
Må man ha olje på, eller funker det uten også?
Hørtes sabla spennende ut, og jeg trenger til smakstilsetninger for å gjøre fettfattig mat litt mer spennende.. :knegg:
Nei, du må ikke ha olje på, men en teskje olivenolje gjør neppe skade selv på en fettfattig diett, om ikke du har tenkt å slenge innpå 5-6 hele hvitløk alene. Det er ikke mye som skal til.
Ja, jeg tipper at om du ikke vil tilsette noe olje, er det lurt å ikke kutte av toppen. da blir det iallfall ikke tørt. Grilling av hvitløk høres nammis ut og.
Jeg skreller heller ikke feddene før jeg baker, men kutter av bunnen.
Det er knallgodt ja, og Iset, du spiste vel slike i ettårsdagen til Lille? Eller fikk du ikke med deg dem?
Jo det var da jeg smakte det for første gang. Dvs. jeg hadde smakt det en gang før men da var de ikke godt nok stekt, tydeligvis. Syntes det var helt fantastisk godt i bursdagen hos deg, men så glemte jeg å lage det på en stund, før jeg hadde det til en svinefilet her en kveld, og etter det har jeg laget det 3 ganger. Er jo SÅ godt! Jeg liker best å skrelle dem først.
Vi pleier å bake laksefileter i oven med søt chillisaus og mengder av hele uskrellede hvitløksfedd - det er fantastisk godt.
Vi har også hatt hele bakte hvitløk til lammestek - mener å huske at vi kuttet av toppen og la dem i panna rundt lammesteken. Veldig godt var det i hvert fall.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.