Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Økologisk godteri

#1

Adrienne sa for siden:

Nå kommer jeg nettopp inn fra en liten "plukketur" i hagen med fire epler, plukket fra egne epletrær. To av eplene er så modne at de må plukkes i helgen, mens noen er akkurat begynt å bli modne. Og noen bør nok få stå et par uker til, for det eplet var litt surt.

Men det er så godt og deilig å bare kunne gå ut i hagen og "handle" fruktgodterier. Tidligere i høst har vi kost oss med plommer, bringebær og kirsebær. Det er deilig med stor hage.

Og om noen har lyst på et eple eller tre så er det bare å spørre. Jeg tviler på at vi rekker å plukke alt før de faller ned av seg selv.

:knaskerpåetnydeligrødtoggrønteple:


#2

Mei sa for siden:

Hvor bor du??

Jeg misunner alle med hage villt og intenst. Vi bor i blokk og jeg har fylt verandaen på 6 kvadrat til randen med ripsbusker, solbærbusker, bringebærbusker, jordbær, krydder og andre spiseligheter - men vi får aldri nok. Og i nabolaget her er det utrolig mange med Store hager som ikke plukker en eneste rips :sukk:

Og med det samme jeg ønsker meg ting - plass til større fryser hadde også vært praktisk.


#3

Adrienne sa for siden:

Ehhh... ripsbuskene våre ble visst stående ganske urørt i år, det samme med morelltreet, der rakk fuglene å stikke av med alle morellene før vi rakk å reagere. Rabarbraen ble høstet av to ganger... :sparke:

Neste år skal vi bli enda flinkere å utnytte hagens potensiale.


#4

DM sa for siden:

Å, heldiggrisen! :)

Det første jeg skal gjøre når jeg kjøper meg hus er å plante et plommetre med opal-plommer, og kansje et epletre. Må bare finne ut av hvilke epler som er gode først.


#5

amor sa for siden:

Jeg stemmer i; du er kjempeheldig!

Vi flyttet fra et plommetre med verdens beste plommer, og to eplertrær for et par år siden og nå kjenner jeg atter en gang på hvor mye jeg savner...

NYT!!!


#6

Adrienne sa for siden:

Plommene våre er forresten skikkelig gode, treene er sikkert kjempegamle og plommetypen likeså. De er små og skallet er ikke bittert sånn som det ofte er på de plommene man får i butikken. Namm!


#7

Møøse sa for siden:

Jeg signerer alt jeg orker. Send meg en PM og få adressen, så er det bare å stikke innom og plukke i vei!
man kan jo lage eplebrennevin :rairai:


#8

Harriet Vane sa for siden:

Jeg kan også gjerne ta en tur og plukke litt. Eplemos og eplekaker i frysen er en god ting.


#9

Adrienne sa for siden:

Det er bare å komme, jeg mener det! Men du bør kanskje vente litt, for noen av eplene er ikke helt modne. Dersom du vil være skikkelig miljøvennlig så stopper toget bare 800 meter fra huset vårt også.


#10

Ru sa for siden:

Jeg synes noen kan dra og plukke noen og ta med seg til meg :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.