Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stuffing til kalkun

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg har prøvd litt forskjellig stuffing til kalkun, men kunne tenke meg å prøve noe nytt i år. Som tilbehør har jeg så langt tenkt å lage hasselbackpoteter, kanskje portvinssaus, waldorfsalat og en eller to andre gode salater. Skal gå gjennom kokebøkene mine og se om jeg finner noe som ser fristende ut.

Hva slags stuffing syns dere er aller best?


#2

~TM~ sa for siden:

Jeg foretrekker "den vanlige" med rømme, loffestoff, bacon, sopp og persille.


#3

Filifjonka sa for siden:

Har du oppskrift på "den vanlige"? :)


#4

DM sa for siden:

Jeg har ikke oppskrift, men mamma pleide å lage en nydelig stuffing med medisterdeig og svisker og noe. Jeg kan få tak i oppskrift dersom du er interresert.


#5

Filifjonka sa for siden:

Tusen takk, men jeg har en oppskrift som ligner på denne, og jeg er ute etter noe mindre "julemiddag"-smak tror jeg. :)


#6

DM sa for siden:

:tullerdunisse: Det er jo jul jo.


#7

Filifjonka sa for siden:

Det er til nyttårsaften. :)


#8

Azi sa for siden:

Julen varer helt til påske!


#9

Gaia sa for siden:

Jeg skal lage denne i år: www.aperitif.no/index.db2?id=77259

Jeg har ikke prøvd den tidligere, men den ser veldig god ut, og passer sikkert ypperlig til portvinssaus. :) gledermegtilnyttårsaften


#10

~TM~ sa for siden:

Tja... Jeg tror det står noe i det heftet som følger med Prior sine kalkuner. Ellers tror jeg at jeg har noe i et blad et sted - jeg kan se etter om en stund.

Jeg lager nesten alltid for mye, men det gjør ikke så mye for den er så god. ;)

Jeg bruker vel et beger seterrømme (ikke bruk lettrømme - siden kalkun kan bli tørt er det fint med det ekstra fettet), en god del loffestoff, 6 - 8 sjamponjonger som jeg bruner med en pakke smårettbacon og persille etter smak. Jeg liker mye. :)

... men som sagt, jeg skal se om jeg finner den riktige oppskriften.


#11

DM sa for siden:

Jammen, jammen, julemat spiser man jo til og med første nyttårsdag. Det er jo tross alt bare litt over en uke i året liksom ...

#12

~TM~ sa for siden:

Jeg fant, jeg fant!

Som du ser bruker jeg altså å lage en god del mer... :knegg:

100 g bacon i terninger - ferdig eller selvkuttet (jeg bruker altså en hel pakke
250 g sjampinjonger (eller skogssoppblanding)
200 g loffeterninger
1 ts hakket persille (jeg bruker vel heller en spiseskje eller to, men da smaker det ganske mye)
4 ss seterrømme
1 ts basilikum (som det hender jeg dropper pga all persillen)

Smak til med salt og pepper.

Jeg slenger dessuten med denne oppskiften på sesamstekte poteter og gulrøtter.

Til 8 personer (sier oppskriften, jeg husker ikke hvor mye det gikk den ene gangen jeg lagde det - ei heller hvor mange vi var - det er en stund siden)

1 1/2 kg poteter
750 g gulrøtter

Skrelles og deles i biter

salt og hvit pepper
4 ss sesamfrø
1 ts hvetemel
smør eller olje til steking

Potetene kokes i 5-6 minutter. Slå av vannet og ha dem i en bolle hvor du drysser 3 ss sesamfrø og melet på dem. Kok gulrøttene på samme måte og la dem renne av.

Varm smør/olje i en langpanne og fordel potetene i pannen. Settes inn i ovnen når det gjennstår ca 1 time av kalkunens steketid. Etter 45 minutter tilsettes gulrøttene. Ha over litt sjy og resten av sesamfrøene. Inni ovnen igjen. Når kalkunen er ferdig og tatt ut kan du skru på til 225 grader og la langpannen stå i ca 10 minutter til.

Vel bekomme!


#13

Filifjonka sa for siden:

Tusen takk for svar! :)


#14

Mumriel sa for siden:

Jeg vet det ikke var salater du spurte etter, men du skulle lete etter det, og disse er kjempegode til nyttårskalkun: :)

Fin ertesalat !
(Petit pois à la parisienne)

Kok opp
· 1 liter vann
· 2 terninger hønsebuljong
Tilsett
· 800 g frosne erter
· 6 stilker selleri i skiver
· 1 purre i skiver
og varm rask opp til kokepunktet. Sil av vannet. Bland inn:
· 1 beger crème fraiche .
Smak til med
· hvitløk
· salt & pepper
· urtekrydder
Pynt salaten med:
· sprøstekt bacon i biter
· osteterninger

Fint følge til kalkun som festmat.

Rosenkål med mandler !

Rensing av fersk rosenkål: Legg rosenkål i kum med kald vann. Skjær av stilkfestet og fjern ytre blad. Skjær et kryss inn i stilkfestet. La rosenkålen ligge i kaldt vann fram til bruk.

Kok opp:
· 5 dl vann
· 1 buljongterning
Tilsett:
· 500 g frisk rosenkål/300 g frossen
· 1 hakket løk
La koke til knapt mørt. La renne godt av.
Stek
· 1 dl mandelflak/hakkede mandler i
· 1 ss smør.
Dryss over litt
· salt.
Fordel mandlene over rosenkålen.

Festfint følge til kalkun.


#15

Føniks sa for siden:

Jeg har lært en av min far.

500 gr farse
1 pk kyllinglever
3 fedd hvitløk
1 løk
1/2 flaske rødvin

salt-pepper-spiskumin-pakrikapulver

Stek farsen og tillsett finhakket kyllinglever, putt i finhakket hvitløk og løk. Tilsett krydder og til slutt lar man det putre i rødvin.

Den er ihvertfall veldig populær i min familie.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.