Jeg klarer ikke få det til skikkelig.
En skal vel bruke svak varme for ikke å brenne, men de blir jo ALDRI gjennomstekt. Til og med små kjøttboller tar en evighet, og likevel får de en hard skorpe på utsiden.
Hvordan skal jeg steke slike ting skikkelig?:confused:
Stek dem i ovnen. Da er det lettere å få dem gjennomstekte og saftige uten at de blir brent. Ca. 200 grader i tja, 25 minutter? Jeg tar aldri tiden men det er vel noe sånt.
Du tar en kjele med vann, salt, pepper og litt smør og legger kjøttkakene oppi der og koker til de er gjenomferdige.
Altså bare steker de til de får en stekekorpe før de kokes videre.
Kraften du koker i kan du bruke til å lage saus av etterpå.
Jeg har ikke så mye erfaring med kjøttkaker og kjøttboller, men karbonader lager jeg endel. Da bruner jeg dem lett på begge sider, og legger dem i ildfast form. Ferdigstekes på 170 grader i ovnen i 15-20 min.
Jeg bruner dem først på litt sterk varme, så skrur jeg ned varmen og lar dem ligge i stekepannen til de er gjennomstekt. Syns ikke det tar en evighet med små kjøttboller. Det går fortere hvis du legger lokk over stekepanna. Jeg koker dem ikke, men tar av og til en skvett vann i stekepannen. Ellers går det jo an å bare brune dem i stekepannen og ettersteke dem i stekeovnen, det gjør jeg ofte hvis jeg skal lage mange.
Må kanskje ha litt svakere varme, ja. Kanskje du har en stekepanne med for tynn bunn? Min har tykk bunn, og tillegg pleier jeg å ha på lokk slik at de ikke bare får undervarme, men koker litt i sin egen damp.
Eventuelt kan du prøve å brune dem i panna og steke videre i stekeovn, men det har jeg ikke prøvd selv.
Man trenger faktisk ikke å brune dem først før man har dem i ovnen. Jeg har prøvd begge deler og forskjellen er minimal altså. De blir knallgode i ovnen, selv uten bruning.
oi! her var det raske svar!! tusen takk damer! Ovnen skal definitvt prøves neste gang :) :)
Kan man gjøre det samme når man skal lage f eks taco boller eller lignende også?
Det kommer faktisk stekeskorpe på dem i ovnen også. Jeg har pleid å legge rå kjøttboller på pizza før jeg setter den i ovnen, og alle tror jeg har stekt kjøttbollene i pannen først. De kjennes ut og ser ut som om de er stekt i panne først, men det er de ikke.
Det beste med å bruke ovnen er at jeg ikke trenger å snu på dem og passe på. Jeg bare kikker inn i ovnen av og til, ellers er de fint overlatt til seg selv.
Kjøttkaker bruner jeg i stekepanne før jeg putter de i sausen for koking.
Kjøttboller rundsteker jeg en stund... om de er små blir de relativt raskt gjennomstekte, ellers har jeg dem i ovnen en stund. Karbonader bruner jeg på hver side før jeg putter dem i ovnen.
Jeg bruner kjøttkakene og hiver de i brunsaus og lar de stå der i 10-15min. Kjøttboller steker jeg på litt sterk varme i starten og så tar jeg ned tempen og lar de stå en stund mens jeg vipper de innimellom.
Ha en panne og skru den på nesten maks. Smøret skal bli nøttebrunt og slutte å bruse. Jeg bruker gjerne en liten klatt smør og en dæsj vita stekeolje. Legg i kjøttkakene og brun dem ca 2 min på hver side.
Ha dem deretter over i sausen eller i kraft/buljong. Og la dem trekke i ti minutter. De skal ikke gjennomstekes i pannen.