Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Heving av brød i kjøleskap

#1

Meta sa for siden:

Er det stor suksessrate på den slags? Tenker om jeg blander deigen nå, har deigen i formene uten forheving og setter brødene i kjøleskap over nattten?


#2

kokosbolle sa for siden:

Gjær liker vel ikke så godt kulde gjør det? Stopper du ikke opp prosessen, eller i verste fall dreper gjærcellene ved å putte deigen i kjøleskapet?


#3

Marge sa for siden:

Hvordan tror du butikkstekte brød lages? De får brødene rå og nedfrosset, setter de til tining og heving i romtemperatur over natten, og steker de om morgenen.


#4

kokosbolle sa for siden:

Jeg har aldri tenkt over det.


#5

him sa for siden:

Jeg gjør det med gjærbakst. Jeg hever ferdig, inn i kjøleskap over natten/dagen, tar ut og steker. NB! Jeg må steke lengre enn jeg bruker når de kommer fra kjøleskapet. Godt mulig jeg burde ha temperert de, men jeg gjør det for å kunne ha ferske bakevarer på ettermiddagen så da har jeg ikke tid til noe annet enn å ta de ut av kjøleskapet. Gøy hvis du sier i fra hvordan det har gått, jeg har bare gjort dette med varer med mye fint hvetemel.

Jeg har ikke hørt at det er mulig å heve brødet mens det står inne i kjøleskapet.


#6

Meta sa for siden:

Eh. Jeg satte brødene inne i kjøleskapet mens deigen var litt for varm. Det resulterte i deig i kjøleskapet. Mannen har ordnet opp, og lappet sammen brødene igjen, så får vi se hvordan det blir i morgen.

Kokosbolle: Det var meningen at gjæren skulle gå i dvale, så kan prosessen fortsette i morgen, så får vi ferskere brød til helga. Eller kjøpebrød om prosjektet mislykkes. :)


#7

Svanen sa for siden:

Jeg har ofte brøddeigen i kjøleskap, som oftest etter første heving og klar i formen, men har også gjort det med første heving og. Går så fint at!


#8

Meta sa for siden:

Men hever du brødene noe før steking da, eller går de rett i ovnen?


#9

Krem sa for siden:

Jeg har lagd deig med kald væske, og satt tilheving i kjøleskap over natta. Dagen etter har jeg bakt ut rundstykker eller brød, etterhevet og stekt. Har vært veldig greit, så lenge man husker å bruke en stor bolle til hevingen.


#10

Bluen sa for siden:

Kokken på jobben min bedrev alltid kaldheving før. Da var det snakk om å ta den første heverunden i kjøleskap over natta. Jeg har selv gjort det en gang, ikke noe problem! Hvordan suksessraten med kaldheving i heverunde 2 er, vet jeg ikke, men jeg lurer kanskje på om jeg er litt skeptisk til akkurat det. :hmm:


#11

Svanen sa for siden:

de hever i kjøleskapet og, tar bare lenger tid.


#12

him sa for siden:

Men til dere som har brukt kaldheving: Hva har dere laget? Jeg har bare laget ting med mye fint mel (pizza, loff, boller etc) og det hever jo generelt sett mye lettere enn skikkelig grove brød.

Dette har ikke jeg prøvd. God ide, det må jeg teste ut. :riktig:

#13

Meta sa for siden:

Resultatet ble bra nok. Brødene måtte stekes noe lengre enn normalt, og da ble skorpen vel hard, syntes jeg. Tror jeg prøver på forheving i kjøleskap neste gang. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.