Hvordan lager man glutenfrie kanelboller best? Som vanlig bare bytter ut melet med glutenfritt mel, eller er det en annen lur måte? Og finnes det glutenfri rusbrus? Jeg skal arrangere utdrikningslag og ser ikke helt for meg å gå rundt med vinflasken på innerlomma til bruden. Hun drikker ikke sprit.
Drikker hun ikke øl? Aas har glutenfritt øl, eller coronas.
Erfaringsmessig er glutenfri gjærbakst vanskelig å få skikkelig til, det blir smuldrete, men du finner glutenfrie snurrer i frysedisken.
Jeg har gode oppskrifter på glutenfrit kanelboller, men det er som de sier vanskelige å få til. At de blir tørre er ikke største problemet, men å få de formet til snurrer er verre om du ikke har lekt med glutenfri deig før. Det er som å bake med melis, nesten umulig og krever trening. Har du lyst til å forsøke skal jeg gjerne hjelpe deg, gi meg en lyd i så tilfelle.
Vi hadde utdrikningslag i helga, og vinkartong (hvitvin) til bruden lå i kjølebagen sammen med ølen til forloverne hele dagen. Farta ikke så voldsomt, men litt må man alltids ha med seg, og en liten 2-liters kartong med vin var ikke så halvgærent uhåndterlig, altså.