Denne her kom vel ikke som en bombe men dog. Jeg har undret meg mang en gang over den mangelfulle hygienen for ikke å snakke om alle de brutte kjølekjedene i så måte også. Vi har gårdsmarked i byen og ymse festivaler rudnt om hvor det selges mat fra torgboder. Selv er jeg hysterisk når det kommer til disse tingene og har tilgode å kjøpe noe fra slike boder. Hva med dere andre, hva tenker dere om mat som serveres/selges fra torgboder, er det tilrådelig?
Akkurat som gravid og om jeg skal servere besøksungene eller andre barn, er jeg litt skeptisk til kjølemat/ferskmat fra boder. Ikke som i at jeg unngår det absolutt, men ser an standarden.
Men sånn ellers, når jeg er ugravid, gir jeg fullstendig blaffen i om det brytes litt med norske hygieneforskrifter. Er nok preget av å ha rotet rundt i halve Latin-Amerika og spist hva det skulle være, gjerne salat og opphakka frukt fra markedet osv. For ikke å snakke om sushi i Phnom Penh. Det ble kjedelig å begrense seg selv så voldsomt i lengden, og ofte var det ikke fancy restauranter tilgjengelig. Jeg fikk bare e.coli én gang... :D
Hehe, på reise spiser jeg hva enn det skal være. Enda tilgode å bli syk på tur (har ragget rundt om i den store vide verden de siste 20 årene). Dette her derimot serveres turister som en smak av Norge. Fisken ligger ute i sola hele dagen og fugler flyr rundt.
Vi hører ikke om dem det skal være sikkert og visst. Jeg synes det er betenkelig at det selges fisk og fiskeprodukter på denne måten.
Selvsagt er risikoen for smitte større i et utviklingsland enn her hjemme, det er mange årsaker til det. Likevel synes jeg det er bekymringsverdig at fisk selges slik her til lands.
Ja, jeg er jo på ingen måte uenig med deg i det. Flott at mattilsynet passer på og sånn. Men jeg kjenner likevel at jeg ikke bekymrer meg nevneverdig for matkvaliteten verken i gateboder eller på kebabsjappa likevel. Ignorance is bliss og sånn. :rolleyes:
Litt forskjellig. Frukt, grønt, krydder, syltetøy og krydderkake er blant de tingene vi har prøvd oss på. Og nystekte fiskeburgere mener jeg vi har kjøpt en gang.
Ville du latt dine barn spise fisk som ble servert slik?
Jeg har selv kjøpt frukt og grønt en og annen gang når jeg har gått over torget og det har sett greit ut. Alikevel klarer jeg ikke helt å fri meg fra tanken om at det som er i butikken har høyere kvalitet på grunn av at det oppbevares bedre. :pyse:
Nei, som jeg sa i første innlegg er jeg mer skeptisk på ungenes vegne. Jeg kan ikke si at jeg kategorisk avviser å spise fra boder med dem, men jeg ser i større grad an hygienen og vil nok foretrekke produkter som stekes/kokes på stedet.
At fisketorget i Bergen har elendig hygienisk standard er vel ikke akkurat "nyheter". Jeg har da hørt om dette i mange mange år, og handlet aldri selv der når jeg bodde i Bergen.
Generelt er jeg skeptisk til fiskeboder og andre torgboder som selger "fersk" mat. Grønnsaker og frukt er vel unntaket.