Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Avokadomodningstriks?

#1

Acsa sa for siden:

Etellerannet sted i bakhodet mitt svirrer det en følelse av at jeg engang har lest at man kan få avokadoer til å modne kjappere ved å oppbevare dem i en viss temperatur, sammen med andre ting osv. Kan noen bekrefte/avkrefte dette? Jeg har fire harde avocadoer som må se å mykne til nyttårsaften, og de var de eneste gubben fikk tak i!


#2

Martis sa for siden:

Jeg husker også et triks, men om det er tomater, sitroner eller bananer, det greier jeg bare ikke å huske ikke så veldig hjelpsom


#3

DM sa for siden:

Epler i en pose i romtemperatur skal jo hjelpe på annen frukt, så kansje det hjelper på avokado også?


#4

Irma sa for siden:

To triks:

  • I pose med oppskjært eple.
  • Pakket inn i avispapir på svak varme i stekeovnen.

Jeg har kun forsøkt det siste, og det funket bra. Nå er det en del år siden jeg prøvde, så jeg husker ikke hva temperaturen på ovnen skulle være.


#5

Irma sa for siden:

Måtte rote litt i kokebøkene mine, jeg har nemlig en som omhandler avokado. Der står det:

"En hard avocado blir moden i løpet av 2-10 dager i romtemperatur. Du kan fremskynde prosessen ved å pakke frukten inn i avispapir og legge den i stekeovnen på svak varme noen timer. Du kan også legge den harde avocadoen i en plastpose sammen med et modent eple. Posen legges på et varmt sted. etylengassen fra eplet vil sette fart på modningen."


#6

Søster sa for siden:

Eple i plastpose funker, forutsatt at eplet er skikkelig modent. Overmoden banan i plastpose skal også virke.



#8

Acsa sa for siden:

Da ligger avokadoen i en pose med noen skikkelig brune bananer, og så prøver jeg stekeovnen søndag morgen hvis de ikke har oppført seg riktig og modnet. Tusen takk for alle tips! :)


#9

Harriet Vane sa for siden:

I plastpose på benken/badet sammen med et par epler.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.