Etellerannet sted i bakhodet mitt svirrer det en følelse av at jeg engang har lest at man kan få avokadoer til å modne kjappere ved å oppbevare dem i en viss temperatur, sammen med andre ting osv. Kan noen bekrefte/avkrefte dette? Jeg har fire harde avocadoer som må se å mykne til nyttårsaften, og de var de eneste gubben fikk tak i!
Måtte rote litt i kokebøkene mine, jeg har nemlig en som omhandler avokado. Der står det:
"En hard avocado blir moden i løpet av 2-10 dager i romtemperatur. Du kan fremskynde prosessen ved å pakke frukten inn i avispapir og legge den i stekeovnen på svak varme noen timer. Du kan også legge den harde avocadoen i en plastpose sammen med et modent eple. Posen legges på et varmt sted. etylengassen fra eplet vil sette fart på modningen."
Da ligger avokadoen i en pose med noen skikkelig brune bananer, og så prøver jeg stekeovnen søndag morgen hvis de ikke har oppført seg riktig og modnet. Tusen takk for alle tips! :)