Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bløtkake?

#1

gurgle sa for siden:

Jeg skal bake bløtkake...for første gang i mitt liv. Jadda, jeg er vel ikke såååå gammel (30) :flau:

Hva anbefaler du at jeg har som fyll?

Jeg hadde tenkt å ha vaniljekrem, banan, revet kokesjokolade og så krem utenpå. Men blir dette for søtt? Ville det vært lurt med et lag med syltetøy?

Er det vanlig å dele sukkerbrødet i 2 eller 3 deler? Og når man bruker vaniljekrem, blander man denne med krem? Holder det med en sånn kartong til en kake?

Som dere ser så kan jeg så godt som ingenting om kakebaking. ALLE tips mottas med stor takk!

:blomster:


#2

kisha sa for siden:

Her i huset forlanger de krem med bringebær og marsipanlokk.
Det er blitt standarden.
Jeg dynker og har på fyll dagen i forveien, og pynter den ferdig den når den skal serveres. Da er den saftig.


#3

gurgle sa for siden:

Kan jeg ha i fyllet dagen før? Det var jo kjekt! :nikker:

Marsipanlokk blir nok en smule komplisert for meg foreløpig...så utenpå blir det krem... :flau:


#4

Nessie sa for siden:

Jeg synes krem, banan og litt syltetøy er godt ;)

Er ikke så begeistra for vaniljekrem i bløtkake jeg...
Viktig å dynke godt ja!


#5

Nessie sa for siden:

Man får kjøpt ferdige lokk ;) ;)

Bare rulllll`n ut !


#6

kisha sa for siden:

Du kan jo skjære en marsipan i skiver og dekke over toppen. Enkelt og greit.


#7

Corona sa for siden:

Lukket valnøtt er godt!

Smør bunnene med bringebærsyltetøy, bland i ca 100 gram hakkede valnøtter i kremen som du har inni kaka. Best med marsipanlokk på denne da, men går sikkert fint med krem på toppen og!


#8

Nessie sa for siden:

NÅ fikk jeg lyst på kake!!


#9

Muskat sa for siden:

Jeg tror ikke det blir for søtt, syltetøy er vel minst like søtt.
Jeg pleier å dele bunnen i tre, så har jeg ett lag med krem, banan og revet sjokolade; og et med krem og bringebærsyltetøy. Det er også godt med fersken (på boks) og krem som fyll, da pleier jeg å dynke med ferskenlaken.

Marsipanlokk er kjempeenkelt, du får jo kjøpt ferdige. Men de bør jo pyntes litt også, ellers ser det litt stusslig ut. :humre:


#10

gurgle sa for siden:

Dette var jo en kake i retning av det jeg hadde tenkt meg...men hvis jeg bruker vaniljekrem i steden inni, blir det like bra da tror du?

Må sjekke ut det marsipanlokket kanskje, og pynte bør vel uansett gjøres? Er ikke så himla glad i marsipan, så det er nok derfor jeg heller mer mot krem... Er ikke så himla glad i krem heller egentlig... Ja, jeg kan vel bare innrømme det, jeg er i det store og hele ikke særlig til kakemoms (kakemons?)... :hehehe:

Tusen takk for alle gode tips og innspill!!! Skal se det blir en god bursdagskake til min snart 1-åring, på tross av mine bakekunnskaper! (Hjelp!!! Hvor ble det året av???)


#11

amor sa for siden:

Når jeg lager en "allmennvennelig" bløtkake, gjør jeg som følger;

Sukker brød som delers i tre lag. Bruker jordbærsyltetøy (gjerne den med mest bær), banan og fruktcocktail. Dynker lagene med saften fra fruktcocktailen. Har på et tynt lag med syltetøy. Så på med frukten og til slutt et lite lag med krem. Det samme gjentar seg mellom neste lag. Dekker kaka med et tynt lag krem til slutt.

Jeg lager helst kaken dagen før. Da blir den ekstra god.

Lykke til!


#12

Observatøren sa for siden:

Mannens bløtkake er den beste.

Jeg baker bunn (før jeg var inne i bildet var det kjøpebunn i tre lag).

Selve kaken lages dagen før den skal spises. Han dynker hvert lag med melk underveis, viktig med en liten kant på kakefatet. Lag en er som regel vaniljekrem og banan i skiver, alternativt sjokoladekrem. Gjerne på boks, den funker så det suser. Alternativt kan du smelte kokesjokolade i fløte (ikke kok!), avkjøle og piske krem. Vaniljekrem på boks blir mer medgjørlig dersom du tilsetter litt vanlig krem, men det er ikke et must.
Ny kakebunn, dynkes med melk. Dette laget har som regel syltetøy og krem. Bringebærsyltetøy (eller bare bringebær) blir syrlig og friskt. Ny kakebunn - dynkes, dekkes med plast og settes i kjøleskap.

Pyntes med krem eller marsipan dagen etterpå.

Lykke til - og ja, jeg kan skrive under på at ett år går fort. :nikker:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg var litt lei av alle de vanlige marsipan/bløtkakene da jeg skulle bake til veslas dåp i 2004, så da diktet jeg likegodt opp en spennende variant (det er min kake på bildet og):

www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=754

Kombinasjonen høres kanskje merkelig ut, men den ble veldig godt mottatt og alle ville ha oppskriften. :)
Marsipanen ble litt svett siden kaken ble stående litt for lenge i romtemperatur før den ble spist, men den smakte like godt fordet. Sist jeg bakte den knadde jeg marsipanen i mye melis, da ble den ikke svett.


#14

Fadese sa for siden:

Jeg smører gjerne et tynt lag sjokoladeglasur, og så bruker jeg litt jordbærsyltetøy, banan, vaniljekrem og litt vanlig krem som fyll.


#15

m^2 sa for siden:

Jeg lager kakebunn av 4-6 egg avhengig av om jeg bruker 24cm eller 26cm springform - det gir en fin og høy kake, hvertfall med min oppskrift :glis:
Så deler jeg kaken i 3 deler, dynker godt med en baileys/melkeblanding.
Jeg pynter med banan/vaniljekrem i det nederste laget (legg på bananskiver først, smør på vaniljekrem etterpå) og bringebærsyltetøy/krem i det andre (legg den midterste delen av kaka oppå vaniljekremen på det nederste laget, klin på godt med bringebærsyltetøy, spre over krem og putt på topplaget. For meg er det av en eller annen grunn helligbrøde å blande bringebærsyltetøyet med kremen før det smøres på :flau:
Når topplaget er på er det lurt å jevne godt rundt på sidene av kaka med krem så den blir helt, helt "tettet" med krem før du begynner å pynte.
Så legger du på krem i et tynt lag (ca. 1-1.5cm) over hele kaka med ren spatel/slikkepott, og så kan du pynte med sprøytepose.
Hvis du skal ha marsipan på kaka bør du ikke ha sukker i kremen du bruker på utsida av kaka (og dermed under marsipanen). Da svetter marsipanen mye lettere/fortere.

Vaniljekrem: jeg synes det blir aller best hvis jeg bruker vaniljesaus på pose - den blå fra Freia som ikke skal kokes. Bakpå står det hvordan du går fram for å lage vaniljekrem av den.

En viktig sak når du skal lage bløtkake er nok krem! Jeg bruker gjerne 1 liter kremfløte til en stor kake - mer om det er en høy 6-eggs :glis:

Jeg baker mye kaker, men marsipanlokk er jeg IKKE enig med sånn generelt sett og unngår det som pesten. Jeg får det til med PALS overtrekksmarsipan (fås kjøpt på PALS utsalg i Oslo eller på bakerier), ellers blir det bare klin. Vær litt obs på at om du knar ut marsipanen med melis bør du ikke ha varmt kjøkken - da blir det fort veldig klissete. Om du bruker mel blir det mindre klissete men da risikerer du skjolder i marsipanen om du må rulle sammen lokket og rulle ut på nytt.
Men bløtkaker med krempynt kan være utrolig fint det også!


#16

Nenne sa for siden:

Jeg pleier å bruke hermetisk ananas og finhakkede valnøtter. Ananas blir ganske friskt i bløtkake og da har man laken å dynke med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.