Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan rester av pinnekjøtt brukes til noe?

#1

Mei sa for siden:

Etter en mektig pinnekjøtt middag i dag har vi en del rester til overs. Vi skal ha middagsgjester i morgen også, og vi skal vekk nyttårsaften. De blir derfor ikke spist med det første. Kan de brukes til noe? Fryses?


#2

Søster sa for siden:

Ja du kan fryse dem.

Så kan du ta dem opp og grille i ovnen og ha til kveldssnacks.
Eller hive dem i en suppe/gryte.


#3

Mei sa for siden:

Jeg har renset dem - altså tatt vekk alt kjøttet. Og fryst det ned. Tenkte kanskje å prøve å steike dem og ha dem over pasta med ostesaus. Som bacon?

Klarte ikke å kaste det i allefall.


#4

Alma sa for siden:

Vi har ofte en komlemiddag to dager etter - pinnekjøttet klarer seg fint i en tett boks i kjøleskapet i to dager.

Pinnekjøtt til komle (potetball, kompe eller hva navn dere har på det), sammen med smeltet smør og rotstappe er kjempe godt :)


#5

Mikkeline sa for siden:

Betasuppe med pinnekjøtt er kjempegodt!


#6

Alma sa for siden:

"....må lese hovedinnlegget litt bedre før jeg svarere"

  • tror frysing er en god ide :o

#7

Hyacinth sa for siden:

Eller kan du lage noe sånt som jeg skal ha på nyttårsbuffeten: Pinnekjøtt i tortillalefser med ruccola, rømme og hjemmelaget ripschutney.

I coop-medlemsbladet så jeg forresten en oppskrift på pinnekjøtt på toast med kålrabistappe oppå og chevre på toppen som skulle gratineres i ovnen.


#8

Mei sa for siden:

Mhhhh!! Jatakk. Da regner jeg med pinnekjøttet skal stekes i panne når jeg har tatt det opp? Hva kan jeg bruke i stedet for ripschutney?


#9

Alexa sa for siden:

Pinnekjøtt til overs??!!??

Det spises da til frokost, lunsj og middag dagene etter! Eller du kan løpe over til meg med dem ;)

Hilsen en som er vokst opp med pinnekjøtt på julaften og pinnekjøttrester på 1.dag. :ja:


#10

DM sa for siden:

Lapskaus eller raspeballer med pinnekjøtt. :)


#11

emm sa for siden:

Jeg fryste ned restene, og planlegger å grille det i ovnen ved en passende anledning. Her var det hvertfall en god middag igjen, men jeg hadde kjøpt litt over 500 gr til hver da:)


#12

Hyacinth sa for siden:

Mangochutney eller hvilken som helst chutney egentlig. Kjøp en du liker. Jeg har bare prøvd hjemmelaget ripschutney.

Vi varmer bare kjøttet litt før servering. Trenger ikke steke det, du kan varme det i en gryte med litt sjy også, det blir saftig. Eller mikro.

Du kan også servere det kaldt. Da er det lekrest om du ruller ferdig lefsene før du serverer. Hvis pinnekjøttet er varmt, kan du sette det fram i en skål med lokk og varme lefsene, sett rømme, ruccola og chutnet ved siden av så folk kan forsyne seg selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.