Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva annet å servere i en barnebursdag

#1

Smurfine79 sa for siden:

enn pølser eller pizza?

Minstemann fyller 2 på fredag, å det kommer noen barn. Hva servere om man ikke går for pølse eller pizza?


#2

Beathe sa for siden:

Altså ikke pølser og pizza som i pølse med lompe/brød og Grandis?
Kan du servere feks pølse i pysjamas?
Ellers må da smurte rundstykker eller brødskiver (gjerne stukket ut med pepperkakeformer) være enkelt og greit og noe alle liker?


#3

Isolde sa for siden:

Vi skal ha lapskaus i vår 2årsdag neste helg. Favoritten til 2åringen. Kommer vel 20 personer, venner av oss, familie og barn.


#4

siljemoren sa for siden:

Er det en barnebursdag eller kommer voksne også?

Hva med en gryterett, det er jo både godt og enkelt og lage.


#5

Mandino sa for siden:

Hjemmelagde kyllingnuggets - superenkelt og supergodt.

Skjær kyllingfilet i biter og legg dem en times tid i matyoughurt. Knus Ritz eller annen salt kjeks til smuler og vend kyllingbitene i den. Stekes i ovn ved 200 g i ca 20 min.

Vi serverer dem med potetmos, ketchup til ungene og sweet chilisaus til voksne.


#6

Smurfine79 sa for siden:

Barn med voksne :)


#7

Snippa sa for siden:

Favoritten hos de minste hos meg, er grillspyd. Kjøttboller, pølsebiter og minimais på sånne tynne trespid. Cherrytomater ved siden av på coctailpinner.
Ved siden av kan du f.eks servere pastaskruer e.l., eller spiralloff med smør.


#8

Smurfine79 sa for siden:

Hva er pølse i pysjamas?


#9

Snippa sa for siden:

Barn og voksne? Tapas :jupp:
Sist familibursdag her var tapas. Noen "vanlige" tapasretter beregnet for de voksne, i tillegg til rikelig med foccaccia, kjøttboller, minimais, cherrytomater, gulrotstenger, agurkstenger og minipizzaer til de med sartere ganer.


#10

Manga sa for siden:

Was??


#11

Smurfine79 sa for siden:

Namnam, det høres godt ut :ja::riktig:


#12

Smurfine79 sa for siden:

:flau: Har aldri laget tapas jeg(ikke spist det heller)

#13

Blomst sa for siden:

Gryterett
Pølsepinnsvin (potet mos med pølser i)
Hamburgere
Stekt ris


#14

Beathe sa for siden:

Lag pizzadeig og la den heve i ca 1/2 time, til dobbel størrelse.
Trill tynne remser og snurr rundt halve pølser. Pensle med litt sammenvispet egg og evt dryss på litt revet ost. Stek i ovn ved 225 grader i 8-10 minutter.


#15

Smurfine79 sa for siden:

Høres godt ut :riktig:


#16

Beathe sa for siden:

Det er godt! Og må da være kjempegreit for småbarn. Bare la de kjøle seg ned litt før de serveres så er det flott fingermat. Kan dyppes i ketchup.
Men - du ville jo ha tips til andre ting enn pølser og pizza, her har du nesten fått begge deler i samme "rett". :p


#17

Fibi sa for siden:

Spaghetti og kjøttboller. Det ble en stor hit hos oss i hvertfall. Hjemmelaget tomatsaus med masse grønnsaker, og kjøttbollene spiddet på coctailpinner slik at de kunne dyppes i saus/ketchup. Stor stas. :jupp:


#18

Smurfine79 sa for siden:

vi spiser kun kyllingpølser, å de er neste bedre som kalde, å kjøttboller er vel ferdig stekt(vi bruker heller ikke det på pizza) så jeg vurderte (trodde) at jeg skulle tre dem på pinnen kald............


#19

Fibi sa for siden:

Tre dem på kalde, og så slenger du dem inn i stekeovnen en ti minutters tid på ca 175 grader.


#20

Smurfine79 sa for siden:

Takk, men går det bra med trepinnene inni stekeovn da?


#21

Fibi sa for siden:

Ja, bare la dem ligge i vann før du bruker dem. Er det en time tro? Eller var det over natten? Husker ikke helt...


#22

Smurfine79 sa for siden:

Går det an å servere kjøttboller også kalde? Eller må de stekes? De er jo ferdigstekte, så skal vel ikke være noe farlig å servere dem kald? Har tenkt å ikke steke noenting tror jeg, tre dem på spiddet kalde å servere de slik


#23

Smurfine79 sa for siden:

:knegg: Noen andre som vet? Skal de ligger over natten har jeg siste sjanse nå :fnise:


#24

Skilpadda sa for siden:

Jeg har aldri lagt dem i vann, og det har gått helt fint - de blir litt svartsvidde på tuppene, gjerne, men det gjør jo ikke noe. :) Kyllingspyd er enkelt å lage og spise, og de fleste liker det - skjær kyllingfileter i ganske tykke strimler på langs, tre på tynne pinner og la dem gjerne ligge i marinade noen timer før de stekes på sterk varme på rist noen få minutter i stekeovnen.


#25

Skytte sa for siden:

Kjøttboller og potetmos. Stort stas i treårsdagen til Poden.


#26

turi sa for siden:

Salat, med alle tingene i forskjellige boller, med pastaskruer, pølsebiter, revet kylling. Så kan alle plukke det de vil ha!


#27

krystallklart sa for siden:

Når prinsen ble 4 år så hadde vi potetstappe og kjøttsaus gratinert i ovnen.
Når poden ble 1 år hadde vi taco når familien kom og grillmat i barnebursdagen.


#28

mosol sa for siden:

Vi har hatt fireårsdag i dag. Mannen hadde lagt fantastisk gode kjøttboller på spyd, hjemmelagd potetstappe, cherrytomater, og gulrøtter og agurk i staver. Det var ni fireåringer i selskapet, og de spiste kanskje tre kjøttboller - til sammen :eek: Lillesøster på ett år spiste desidert mest av alle. Vi føler oss litt snytt :knegg:


#29

Smurfine79 sa for siden:

:knegg: Men det er vel rimlig vanlig med barnebursdag, blir mye av det meste igjen liksom. Men nå har jeg kombinert voksen/barnebursdag jeg da, så regner med det kommer til å gå unna litt forskjellig i morra(håper ihvertfall)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.