Jeg skal lage creme brulee, og så trenger jeg porsjonsformer som er ildfaste. En sjekk i kjøkkenskapet viser at vi har for få dedikerte former til denslags. Men kan man kanskje bruke små skåler av keramikk? De er jo brent i ovnen når de er laget?
Eller vil skålene sprekke og ødelegge herlighetene?
De har på IKEA. Jeg tror at så lenge ting er brent på 1200 C (vanlig keramikk/steintøy) så tåler de en runde i ovnen. De skal steke på svak varme i vannbad, og en vanlig kopp tåler det. De tåler skibrennervarmen også, ingen fare.
Tommelfingerregel: tåler det mikro og oppvaskmaskin, tåler de ovnsvarme i vannbad.
Det var lurt, Mim. Disse skålene kan sikkert tas i både mikro og oppvaskmaskin uten betenkeligheter.
Men - midt oppi alt endte vi med å kjøpe seks nye former på vår lokale interiørbutikk, mye dyrere enn ikea og kanskje unødvendig. Men da har vi altså 10 sånne former hvorav alle i hvitt. Og vi har dem vel resten av livet også...