Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ildfaste former

#1

Kaprifol sa for siden:

Jeg skal lage creme brulee, og så trenger jeg porsjonsformer som er ildfaste. En sjekk i kjøkkenskapet viser at vi har for få dedikerte former til denslags. Men kan man kanskje bruke små skåler av keramikk? De er jo brent i ovnen når de er laget?

Eller vil skålene sprekke og ødelegge herlighetene?


#2

Harriet Vane sa for siden:

De har på IKEA. Jeg tror at så lenge ting er brent på 1200 C (vanlig keramikk/steintøy) så tåler de en runde i ovnen. De skal steke på svak varme i vannbad, og en vanlig kopp tåler det. De tåler skibrennervarmen også, ingen fare.

Tommelfingerregel: tåler det mikro og oppvaskmaskin, tåler de ovnsvarme i vannbad.


#3

Kaprifol sa for siden:

Det var lurt, Mim. Disse skålene kan sikkert tas i både mikro og oppvaskmaskin uten betenkeligheter.

Men - midt oppi alt endte vi med å kjøpe seks nye former på vår lokale interiørbutikk, mye dyrere enn ikea og kanskje unødvendig. Men da har vi altså 10 sånne former hvorav alle i hvitt. Og vi har dem vel resten av livet også...


#4

kiddo sa for siden:

Jeg har brukt vanlige keramikkopper til sjokoladefondant med stort hell, og skal gjøre det i kveld også.


#5

Kaprifol sa for siden:

Må bare rapportere ørlite fra nyttårsaftenens creme brulee. Den stivnet nemlig ikke, men ble kjempegod lell :D

Det neste jeg må lære meg nå er hvor lenge creme brulee må stå før den er skikkelig stiv og god!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.