Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få en saftig kalkun?

#1

Ibidelma sa for siden:

SKal lage kalkun for første gang alene uten mamma.
Hvordan får jeg kjøttet mørt og godt?

Har hørt at grønne epler gir god smak. Hvor legger jeg disse? :blånn:

Tilbehør? Fløtesaus, potet, rosenkål og gulrot? Noen andre tips?


#2

Fluke sa for siden:

Vi pleier å ha tyttebærsyltetøy til også.
Eplene kan du legge inni kalkunen, gjerne sammen med svisker.

Kalkunen skal pensles med smør, salt og pepper. Om du smører litt smør under skinnet blir det ekstra godt.

Om den ligger på rist oppå langpanne kan du ha en desiliter vann i langpanna, og dekke hele greia med aluminiumsfolie.

(Sier hun som ikke gadd å styre med noe i dag og bare satt kalkunen i ovnen etter å ha smurt litt smør, salt og pepper på utsiden. Jeg hadde vann i langpanna da.)


#3

Mei sa for siden:

Jeg vet at mannen pleier å styre med å sprøyte væske inn i kalkunen med 50 mililiters sprøyte med rosa/grønn spiss (for kjennere ;) ). Han trakk opp kraften som rant ned i vannet og sprøytet inn igjen med jevne mellomrom i stekeprosessen.


#4

Garbella sa for siden:

Man sprøyter inn fløte og hvitvin i kjøttet :ja:


#5

Magica sa for siden:

Jeg pleier å putte inn i noen mandariner delt i to, sammen med epler, gulrot og løk. Jeg bruker også steikepose, da forsvinner ikke saftene og det blir masse kraft.


#6

Garbella sa for siden:

Waldorfsalat, babygulrøtter, rødvinssaus, tyttebær...


#7

Fluke sa for siden:

Kan noen her fortelle meg om jeg skal ta av aluminiumsfolien på slutten av steketiden? :flau:


#8

Canisa sa for siden:

Jeg bruker å kjøpe gigant stekepose som jeg putter en ferdig "smurt" og krydret kalkun inn i. I tillegg steker jeg eplebåter og svisker sammen med kalkunen inni posen. Da blir det i tillegg til saftig kalkun masse kraft som jeg lager saus av. Som tilbehør har jeg mandelpotet, waldorfsalat og som regel rosenkål og gulrøtter.

Engod rødvin hører til - synes jeg!:D


#9

Fluke sa for siden:

Ingen?
Nå har den stått i ovnen i 2 1/2 time, og ser bleik og puslete ut. Vil den bli "gyllen" om jeg tar av folien? :confused:


#10

Selma sa for siden:

Du bør nok fjerne folien ja :jupp:


#11

Fluke sa for siden:

Takk for svar. :)
Jeg skulle egentlig si det på prikk, men måtte visst prikke andre før jeg får prikke deg igjen.


#12

~TM~ sa for siden:

En god stuffing som er litt fet er fint.


#13

Benzo sa for siden:

Du kan også legge baconskiver over kalkunder under steking, da blir den saftig og god.


#14

Søster sa for siden:

Min kalkun får seg intramuskulære injeksjoner med smeltet smør eller kraft.

På apoteket:
-jeg prøver å forklare hva jeg skal ha den veterinærkanylen til.
Apotektekniker: "Er kalkunen din syk?" .

Stekepose sverger jeg også til. Bare pass på å få den stor nok.


#15

Huldra sa for siden:

Men sprøyter du inn overalt? Eller bare et par steder? Og hvor mye sprøyter du inn?


#16

Maz sa for siden:

Jeg gidder ikke styre slik. Setter kalkunen in i varm ovn, smurt med smør, salt og pepper. Etter en halvtime senker jeg tempraturen til 80-100 grader og lar den stå lenge. Dekker den gjerne med bacon. Lang tid på svak varme er svaret. Langsteking gir saftigere kjøtt.

Skru opp tempraturen mot slutten.


#17

Søster sa for siden:

Kanskje fem-seks shots på 10-20 ml? (på usikker is her, slumper alltid) I store muskler: bryst og lår hvertfall.


#18

Ibidelma sa for siden:

Masse gode tips her!. Brukte svisker og epler og penslet med smør, salt og pepper. Jeg måtte gå i butikken og dusje, samt andre småting, så svigermor skulle ta seg av resten...
Ble sånn passe god. Svigermor gjorde den tørr uansett..."Hadde den i litt lenger, så vi var sikre på at den var gjennomstekt" :dåne: :eek:

Men det var god saus og mandelpoteter :)


#19

Fluke sa for siden:

Det var jo kjedelig at den ble tørr da. Men godt at måltidet totalt sett ble bra. :)


#20

Erica sa for siden:

Litt sent, men godt....

Langtidssteking er tingen! Vi stekte vår kalkun på litt over 6 kg på 90-100 grader i 8-9 timer. Da ble den veldig saftig. Alle som spiser kalkun hos oss blir alltid veldig overrasket over hvor saftig og god den er. Og det eneste ellers jeg gjør er å pensle den med olje, og krydre med salt og pepper, og inn i ovnen med den.

Skulle kalkunen bli ferdig før man har tenkt er det bare å senke ovnstemperaturen til 80 grader, da holder den seg på kjernetemperaturen til tiden er inne for å spise. Og ikke blir den tørr da heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.