Jeg lurer på om jeg kan snike meg til å bake muffinser dagen før servering. Blir det kjipe greier?
I tilfelle de blir gamle av å stå i kjøleskapet i et døgn kan jeg jo fryse de. Men! De skal pyntes med farget melisglasur og nonstop. Går det an å putte slike i fryseren? Eller blir de stygge ved opptining?
Det går kjempefint!
Jeg bakte forresten Mim-sjokkeladekaken som muffins forleden, og bakte de dagen før de skulle spises. Med sjokoladesmørkrem (samme ingrediensene som i en glasur, men pisket og ikke smeltet smør) ble de en suksess. Om du prøver det så må de lagres flatt og ikke i en pose, da detter de fra hverandre. :erfart:
Duh, jeg har muffinsstativ. Men såpeboblemaskinen er jeg dødskeen på. :jupp:
Jeg MÅ pynte dagen før. :svett: Jeg skal nemlig på jobbintervju formiddagen før selskapet, og barna kommer hit omtrent idet jeg er hjemme igjen. Jeg kan ikke, kan ikke, sjonglere seks ulike farger glasur og lage edderkoppben og whatnot på 23 muffins rett før et jobbintervju. :sjokk: Vær så snill, si at det går bra!
Å, de skal jeg lage! Jeg har vært innom Magnolia Bakery begge gangene jeg har vært i NYC. Kakene er en estetisk nytelse like mye som de er fantastisk gode. Og jeg er egentlig ikke spesielt kakeglad.
Til barnehagebarn på bursdagsfeiring? Trust me. Dagen før går veldig veldig greitt.
Hvis det derimot var mange andre erfarne kakebakere/pyntere som skulle serveres, så hadde jeg kanskje lent mot samme dag som must. Men til barnehageunger? Der har jeg null yrkesstolthet. De ser en nonstop og så er det et eller annet som kortslutter i hodet deres tror jeg, for de SER ikke annet enn dem.
Nei men man kan printe ut oppskriften eller skrive den ned selv. Og vaniljeessens selges i alle dagligvareforretninger, samme flaske som konditorfarge.
Jeg mener å huske at noen kunne et triks for å oppheve kopisperren.. :o Det er vel en grunn til at den er der, men jeg synes det er litt irriterende, for jeg skriver alle mine oppskrifter inn i egen mappe på datamaskinen.
Jeg er så vant med baking at jeg trenger svært sjelden utførlig fremgangsmetode, så jeg skriver bare ned ingrediensene raskt med stikkord, hvor mange grader og minutter i ovnen og så er jeg good to go.
Men når vi flytter skal jeg lage en ordentlig kokebok med alle kakeoppskriftene "mine", og da skriver jeg dem manuelt inn i Word og legger ved mine egne bilder osv. Blir bra det. :D
Ctrl+A (for å få markert alt), Ctrl+C for å kopiere og Ctrl+V for å lime inn i Word. Ingen feilmeldinger. Bruker Firefox. Og Mac, da. Så ctrl er "epletasten".
Eg har pc og brukte same kommandoane som Miss Norway. Funka så fint atte. No gjenstår det berre å få tid til å prøve meg på bakinga. Takk for link, Iset!
Det er egentlig sant, du får pirke litt i henne.
Egentlig burde du ha vært nevnt på førstesiden også, som største fan ;)
Egentlig trodde jeg nesten dere var på snakk ... du og hun som driver sidene.
Jeg fikk også til å kopiere - selv om kopibeskyttelsesmeldingen kom opp for hver kommando jeg tastet. Bare klikket den bort - og kopiert ble det. Bruker Opera.
Ja man skulle jo nesten tro det. :knegg: Ser hun har "adoptert" en kake jeg har komponert selv, en marsipankake med cubakrem og pærer. Den er nyydelig!
Internet Explorer og pc. Får bare "Beklager, men denne siden er beskyttet med kopisperre. Du må gjerne printe ut oppskriften." Jada. Printeren funker ikke heller, og jeg gidder ikke skrive hele den lange greia inn i word. :mumle: