Ikke nok med at lillegutt har cøliaki og melke(protein)allergi. Nå, sier sykehuset, skal vi også holde han unna soya for å se om det bedrer magen hans :mumle:
Og naturlig glutenfritt (hittil har han spist hvetestivelse), og holde unna alle produkter med melkerelatert innhold (hittil har det stort sett vært å holde unna rene melkeprodukter).
Nå er det å gå på oppskriftjakt og finne ut hvordan man skal erstatte soyaproduktene jeg sverger til... lurer på om Erlet er å få igjen? :gruble:
Jeg tror det, jeg innbiller meg at Erlet er palmeolje. Som om det er noe bedre ;) Men det må jeg jo finne ut da...
Teofelia: han holdes også, til en viss grad hvertfall, unna endel mat pga refluksen; sur mat, sterkt krydret mat, fet mat, sjokolade og godteri, drikke med kullsyre, saft og juice. Og noe mat pga mageproblemer (banan, tomat, ...). Så spørsmålet er veldig betimelig...
gudskjelov er han bortimot altetende, så jeg tror det blir verre for meg som liksom skal finne ut av det enn han som skal spise maten :humre:
De har jammen litt av ei utfordring med å laga mat til han. Håper de får hjelp og oppfølging i forhold til kva han kan ete. ( eg rekner med at havremelk og ting i den serien der utgår og ? )
Uff, ikke noe kjekt. Husker når storebror var på egg, melk, gulten og soyafritt. Håpløst! Men pastaen fra Schär (eller hva det heter) er hvertfall fri fra soya og, i motsetning til den fra Semper.
Erlet har jeg og sett på helsekost.
Melkeerstatning fikk vi og på resept på sykehuset, men den ville han ikke ha.
Håper du finner utav det.
Jeg brukte masse oppskrifter fra Voksentoppens kokebok på den tiden.
det har liksom vært så greit hittil, glutenfritt finnes det jo mel og endel erstatningsprodukter som gjør at man ikke behøver å tenke så fælt over det. Synes egentlig det her vært veldig greit. Bortsett fra gjærbakst, men der er jeg en kløe uansett gluten eller ikke.
Og for melk har jeg jo brukt rismelk eller sojaprodukter...
Men nå blir det kjapt verre, så takk for tips om nettsted, krystallklart!
Vi bruker Ica sin Havremelk ( bae 17kr literen), havreis, Havrevaniljesaus, IMat Havrefløte. Yughurt og sånt får han ikke. Siden han bare er 2 så får han fruktbeger med i barnehagen og er fornøyd med det.
Trodde det skulle være problem å kutte ut soya men synes ikke det har vert det egentlig. Nå er det lenge siden jeg har vert borte i glutenfritt kan jo være en del erstattninger der som inneholder soyamel eller noe sånt.
Der hvor jeg finner mest soya som er problematisk er i bakevarer som boller og brød. Det slipper jo dere.
Lykke til. Håper han snart blir bedre i magen sin.
Så kjedelig at det blir enda vanskeligere å finne mat han kan spise.
Rismelk, og hvis han tåler nøtter/frø, kan man lage mandelmelk eller sesam-melk. Kokosmelk kan brukes i mat. Jyttemel er naturlig glutenfritt og inneholder ikke soya, og er veldig greit å bake med, syns jeg, spesielt den blå.
huff- stakkars lillegutt, og stakkars deg som skal lage maten :klemme:
Jeg synes jo det er utfordrende nok å lage mat uten hvete, men jeg skjønner jo at det ikke er NOE i forhold til dere.